Színes üvegcsoda Buda mellett, amire Te is felkapod a fejed!

Magyarországon építészeti léptékben először alkalmazott, speciális bevonatú színes üveg díszíti a Tópark ingatlanfejlesztés egyik látványos épületét. A Balogh Eleonóra Ferenczy Noémi-díjas üvegművész tervezte 90 négyzetméternyi művészeti alkotás a beruházás leglátványosabb eleme, de a művésznő további munkái is megtalálhatóak az épületben. Ám nemcsak emiatt figyelemre méltó a Tópark ingatlanfejlesztés. Biatorbágyon ugyanis egy környezettudatos, fenntartható, mini város született a Törökbálinti-tó mellett, lakások, irodákkal és egyéb szolgáltató egységekkel. 

A fenntarthatósági követelmények ma már nemcsak a tisztább energiafelhasználásra, de egy épület lakóinak fizikai és szellemi jóllétére is vonatkoznak. A természetes fény-árnyék hatásokra, a lakók természetes környezettel való kapcsolatára épül a Balogh Eleonóra Ferenczy Noémi-díjas üvegművész által tervezett Tópark ingatlanfejlesztés látványvilága is: az épületet összesen 90 négyzetméter, Magyarországon építészeti léptékben először alkalmazott, speciális bevonatú színes üveg díszíti. A visszaverődő fénysugarak színes, absztrakt formákat festenek az épület körüli térre. Emellett az épület számos más pontján is felfedezhetőek a művész üvegmunkái, többek között az épület előterében, ahol egy 25 négyzetméteres üvegfal található. 

A Tópark irodái, otthonai és szolgáltató egységei azonban nem csak látványban különlegesek. A Tópark városközpont fejlesztés remek példa a környezettudatos szemléletmód élesben történő megvalósulására is. Itt bizony testközelből tapasztalható meg a hipermodern építészet és a szép környezet egysége, amely különleges harmóniában egyesül. 

A Törökbálinti-tó mellett elhelyezkedő épületkomplexum az ország első olyan ingatlanfejlesztési innovációja, amelyben egyszerre hívják életre a három szolgáltatási funkció elegyét. Az otthonokon túl modern vállalati helyek, azaz irodák, üzletek létesülnek továbbá önkormányzati óvoda, bölcsőde és természetesen iskola is helyet kap a komplex fejlesztésben.

Az épületegyüttesben a kedvező rezsiköltségek elérése érdekében kis fogyasztású házközponti fűtési technológiát alkalmaznak egyedi méréssel, emellett pedig az extra hőszigetelés és a háromrétegű üvegezés is nagyon nagy mértékben hozzájárul az okos „rezsicsökkentéshez”. A fenntartható jellemzőket pedig tovább erősítik az egyéni fogyasztásmérők, a szelektív hulladékgyűjtés valamint, hogy a locsolás talaj- és esővízzel történik.

A meseszép üvegmunkákon kívül pedig olyan különleges ismertetőjegyei vannak még a beruházásnak, mint például a csodás zöldtető és a gyönyörű, fákkal körbevett sétány a tó partján, ami kitűnő alkalmat nyújt egy kellemes sétára vagy egy oldott beszélgetésre. A szintén a tó mentén kialakított futó körpálya és a területen áthaladó Budapest-Balaton kerékpárút pedig aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújt . 

A cikk megjelenését a Tópark fejlesztője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Varga Mihály: háború idején templomot avatni is egyfajta forradalom

Varga Mihály: háború idején templomot avatni is egyfajta forradalom

A magyar kormány 2010 óta stratégiai partnerként tekint az egyházakra, és minden támogatást megad áldásos tevékenységükhöz.

Értelmetlen az Orbán-kormány érvelése Brüsszel szerint

Értelmetlen az Orbán-kormány érvelése Brüsszel szerint

Mármint amit az üzemanyaghiány ügyében állított a magyar kormány.

Kétszer jön a családi pótlék decemberben

Kétszer jön a családi pótlék decemberben

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások - tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

A nap száma: 102,9 százalék

A nap száma: 102,9 százalék

Kivételesen ez egy olyan nap, amikor több szám közül kellett választanunk nap számát.

© 2022 (v2.202102)