Brrr. 19 fok lesz az irodákban – a dán bankok már takarókat osztanak a dolgozóknak! Vajon itthon is ez következik?

A Bloomberg hírügynökség a minap már arról számolt be, hogy a dán bankok takarókat osztanak ki azért, hogy segítsenek a dolgozóknak megküzdeni a hűvös irodákkal, miután a kormányzat nem csak a saját intézményeiben, de a nagy cégeknél is kívánalomként fogalmazta meg, hogy az energiafelhasználás csökkentésének részeként, ne legyen több, mint 19 fok.

Dániában korábban sem voltak 24-26 fokosak sem az irodák, sem a lakások, de a minap ott is előtérbe került a télre várható gázhiány miatti takarékoskodás – írja a Bloomberg nemzetközi hírügynökség hírportálja.

Ott a kormányzat mindössze 19 Celsius fokban határozta meg a maximális fűtési hőmérsékletet a kormányzati intézményekben, Továbbá arra ösztönözte a magánvállalatokat, hogy kövessék a példát, miközben az európai energiaválság miatt áramkimaradások fenyegetnek – idézi a nemzetközi hírügynökséget a Portfolio.hu írása.

A FinansWatch helyi médium által végzett felmérés szerint Dánia szinte valamennyi nagy bankja követte a példát és csökkentette a hőmérsékletet. Így például az Arbejdernes Landsbanknál, Dánia hatodik legnagyobb hitelezőjénél takarókat biztosítottak az 1800 alkalmazottnak arra az esetre, ha fáznának – mondta el Peter Froulund szóvivő. 

Dánia ötödik legnagyobb bankja, a Spar Nord Bank a fiókjaiban és irodáiban már meglévő takarókat, kabátokat és felsőket bocsátja 1600 alkalmazottja rendelkezésére.

Talán Magyarországon még nem nagyon vannak ilyen kezdeményezések, az azonban bizonyos, hogy a korszerűbb, olcsóbb rezsijű irodák itthon is sokkal inkább előtérbe kerülhetnek. Továbbá az sem kizárt, hogy az otthoni munkavégzést a szüleink, nagyszüleink korában jellemző szénszünetek mintájára azok a cégek is jobban szorgalmazni fogják, akik eddig a szokottnál jobban ragaszkodtak ahhoz, hogy a dolgozók bejárjanak…

 

Ön mennyire figyel oda az irodája rezsijére? Keressen vállalkozásának, tevékenységének jobban megfelelő, kisebb rezsivel rendelkező, ideális irodát!

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)