Környezetbarát, alacsony rezsiköltségű, kertvárosi lakások Budapesten 

Miközben a fővárosban kutatunk ingatlanok után, felmerül a kérdés, hogy vajon megvalósulhat-e a fenntartható és energiahatékony életvitel Budapesten? Szerencsénkre a válasz erre, igen! Az energiatakarékos kialakítások nem csak a fenntartási költségek alacsonyan tartása szempontjából hasznosak, hanem egészségmegőrző jelentőségük is van. Az alább összegyűjtött lakásokban a környezetbarát építészeti megoldások, a természetközelség és a jó infrastruktúra egyszerre válik valóra.

Zöld, parkos környezetben található, a XV. kerületben, egy nappali + hálószobás, 54 m2-es, impozáns lakás. A társasházon az utóbbi időben történtek felújítások, a külső hőszigetelés és a tető is fejlesztve lett, emellett pedig folyamatos a karbantartás. Az energiatakarékos megoldásokat tükrözik a grafitos hőszigetelés, a teljesen új nemesvakolat illetve a 2 db energiatakarékos Hisense hűtő-fűtő inverteres klíma, amit az előző évben szereltek be. Mindezek kiegészülnek egy átfolyós vízmelegítővel, és a nappaliban elektromos cserépkályhával.

Az éves gázfogyasztás bőven a támogatott limit alá esik, mindössze 1084 m3! A teljes elektromos hálózat cseréje is megtörtént, a rendszert 3X16 amperre bővítették. Ezek összességének köszönhetően az épület energetikai besorolása DD. A lakáson belül is a teljes modernizáció érvényesül, a parketták gyönyörű állapotban, az előszobában és a nappaliban egyedileg beépített szekrénysor és a hálószobából nyílik egy kisebb, belső kertre néző erkély. Minden elérhető távolságban található, kisebb-nagyobb boltok, iskola, óvoda, gyógyszertár, de a belvárosba is könnyen eljutunk buszok vagy villamos segítségével.

A XXIII. kerületben, Orbánhegyen áll ez a gyönyörűen kialakított ikerfél, amelynek 200 nm-es alapterülete ellenére nagyon kedvező a fenntartása a hőszivattyú, gáz cirkó és elektromos fűtés ésszerű kombinációjának köszönhetően. Az ingatlan kétszintes amerikai konyhás nappalival és 3 hálószobával rendelkezik, valamint része még egy gyönyörű télikert. A házhoz 535 nm saját kertrész tartozik, az autók parkolását egy kétállásos garázs biztosítja, melyet elektromos töltővel is felszereltek. A fürdőszobában egy infraszauna is helyet kapott.

Budafokon a XXII. és a XI. kerület határán található ez a nemrég felújított ikerfél, melynek tetőtérbeépítése jelenleg zajlik, új tulajdonosa már egy kész tetőtérrel, nappali + 4 hálószobával veheti át az ingatlant. A ház földszintjén 3 éve történt teljes villany- és vízvezeték csere, illetve ekkor kapott az ingatlan új konyhabútort. Az épület külső hőszigeteléssel rendelkezik, fűtését gáz cirkó biztosítja, fűtésszámlája az elmúlt években átlagosan havi 9.000, villanyszámlája havi 5.500 forint körül alakult.

Rákospalotán található ez a felújított ikerház melléképülettel, kerttel, beépített és nyitott terasszal. A fejlesztéseknek köszönhetően a rezsiszámlák rendkívül alacsonyan maradnak. Új műanyag nyílászárók, hőszigetelt falak, és újonnan kicserélt villanyvezeték-hálózat biztosítja az energiatakarékosságot. A fűtést az Ariston márkájú kombi gázcirkó szolgáltatja és a radiátorok is frissen kerültek beépítésre. A nappaliban modern hűtő-fűtő klíma kapott helyet.

Barátságos hangulatú, fedett teraszon keresztül jutunk be az előszobába ahonnan nyílik a ház többi helyisége. Különlegessége az ingatlannak, hogy a telek végében szőlőlugast találunk, veteményest és még gyümölcsfák is fokozzák az igazi természetközeli hangulatot. Jelenleg konditeremként használt garázs alatt pincét is találunk és egy kényelmes szaletlit, ami alatt egy nagyobb pince lett kialakítva. Kiváló az elhelyezkedése, a Pólus bevásárlóközpont pár perc sétára található, de tömegközlekedéssel könnyen a belvárosba is tudunk jutni.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első három hónapjában.

Hibázott a TV2, csattant a bírság

Hibázott a TV2, csattant a bírság

A csatorna túltolta a promóciót egy decemberi adásban.

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Komoly hivatali látogatáson járt a köztársasági elnök.

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Szijjártó Péter megint Brüsszelnek üzengetett

Magyarország újabb forrásokat kíván bevonni az energiaellátásba, márpedig ez leginkább délkeleti irányból lehetséges.

© 2024 (v2.202102)