Nagy ház, nagy rezsi? Így értékesítsd sikeresen!

Az új rezsirendelet nehéz helyzetbe hozta azokat, akik nagy, esetlegesen még korszerűtlen szigeteléssel és fűtésrendszerrel is rendelkező családi házban élnek. Ennek okán az eladó családi házak hirdetésszáma ugrásszerűen megnőtt szeptemberben, hiszen akinek nincs pénze korszerűsítésre, az igyekszik lakásba menekülni ezekből a nehezen fenntartható ingatlanokból. Az eladó családi házak körében jelentkező kínálat növekedés természetesen megnehezíti, ezen ingatlanok eladhatóságát, de ettől még ezek a házak nem eladhatatlanok, csak ismernünk kell azokat a fogásokat, amik könnyebbé teszik az értékesítésüket. Ezeket a trükköket gyűjtöttük most egy csokorba.

Kritikus kérdés: az árazás

A legtöbben abba a hibába esnek, – és ez most nemcsak a nehezen eladható családi házak tulajdonosaira igaz – hogy eladó ingatlanuk értékét alaposan túl becsülik, így túlárazzák. Ennek lehetnek részben szentimentális okai, hiszen a saját otthonával kapcsolatban sok ember elfogult, ugyanakkor az okok között szerepelhet az is, hogy a tulajdonosok nem azt nézik, hogy mennyiért lehet az adott ingatlant reálisan eladni, hanem azt, hogy mennyit szeretnének kapni érte.

Mondanunk sem kell, hogy az árazás persze nem könnyű, egy jelenleg nehezen eladható családi ház esetében azonban kulcskérdés, hogy az ingatlan ne legyen túlárazva. Az árazásnál segítséget jelenthet, ha megnézzük, hogy a miénkhez hasonló ingatlanokat mennyiért hirdetik a környékünkön. Azonban, mivel nyilván nem egymáshoz kísértetiesen hasonlító panellakásokról (bár azok is lehetnek nagyon különbözőek) van szó, elképzelhető, hogy nincs is más a miénkhez hasonló eladó ingatlan a környéken.

Ezen kívül fontos figyelembe venni azt is, hogy még ha látszólag hasonlít is egy másik hirdetett eladó ingatlan a mi házunkhoz, akkor is lehet számtalan olyan egyedi tulajdonsága, ami miatt az értéke magasabb vagy alacsonyabb lehet a mi ingatlanunknál. Az árazásban még egy nehezítő tényező: a többi eladó ingatlannak csak a kínálati árát látjuk, arról, hogy a valóságban mennyiért kel majd el az az ingatlan, nincs információnk.

Az árazásban sokat segíthet, ha szájhagyomány útján terjesztjük, hogy el szeretnénk adni ingatlanunkat, ilyenkor ugyanis mindig kiderül, hogy szinte minden ismerősünknek van egy ismerőse, aki nemrég adott el egy ingatlant a környékünkön, és konkrét árat is tud mondani, hogy mennyiért kelt el a ház.

Az első helyre szeretne kerülni a találati listán, amikor egy vevő új otthont keres?

Most kedvezményesen licitálhat az első helyekre az Ingatlanájoló forradalmian új

és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatására.

Most még a sokat hirdető ingatlanirodákat is könnyen megelőzheti!

Mindennél fontosabb: a képek!

Sokan elsiklanak felette, pedig a sikeres ingatlanértékesítés egyik kulcstényezője, hogy milyen képekkel hirdetjük meg ingatlanunkat. Manapság ugyanis olyan mértékű vizuális inger éri napi szinten az embereket, hogy a listaoldalakon böngészve, egy jó minőségű kép egy szép, rendezett ingatlanról hamarabb megragadja a figyelmüket, mint bármilyen figyelemfelkeltő, frappáns szöveg. Ráadásul a listaoldalakon csak egyetlen egy kép látszik a hirdetésből, és a potenciális vevők ez alapján az egy kép alapján döntik el, hogy kattintanak-e a hirdetésre, megnézik-e a többi képet és elolvassák-e a hirdetés szövegét.

Ezért fontos, hogy kiváló minőségű képek készüljenek, amelyeket ma már egy okostelefonnal sem nehéz elkészíteni. A legfontosabb, hogy figyeljünk a fényekre! Azaz lehetőleg derült időben fényképezzünk, de ne akkor, amikor a nap épp besüt az ablakon. A külső képeket pedig igyekezzünk olyan időpontban készíteni, amikor a nap a hátunk mögül süt. És bármennyire is szép az idő, a benti fotókhoz kapcsoljuk fel az összes lámpát és használjunk vakut is.

A szöveg is fontos!

Bármennyire is szépek a képek, a szövegben adhatunk meg számtalan olyan információt, ami alapján az érdeklődők eldönthetik, hogy valóban ilyen ingatlant keresnek-e. Ezért fontos, hogy a szöveg minden lényeges információt tartalmazzon, de ne legyen benne semmi felesleges, ne legyen túl hosszú, mert akkor senki nem fogja végigolvasni.

Nem mindegy, hogy hol hirdetünk!

Ahhoz, hogy hirdetésünk eljusson a potenciális vevőkhöz, fontos, hogy megtaláljuk a megfelelő hirdetési felületet. Érdemes olyan nagy és ismert ingatlanhirdetési portált választanunk, mint az Ingatlantájoló.hu, ami egyszerűen kezelhető, gyors és ahol számtalan extra szolgáltatás közül is választhatunk.

Nézzük, mik az Ingatlantájoló legnagyobb előnyei!

Egyszerű és gyors: Az Ingatlantájoló Magyarország egyik leggyorsabban betöltődő ingatlanhirdetési oldala, ahol még a hirdetésfeladás is rendkívül egyszerű, pár lépésben, egy perc alatt megtehető. A hirdetésfeladás után hirdetésünk azonnal megjelenik a listaoldalakon, ezután választhatunk a különböző kiemelési csomagok közül.

Hirdetésünk sokáig a listaoldalak élén maradhat: A tapasztalat azt mutatja, hogy az érdeklődők csak az első három listaoldalt nézik végig, azonban ahogy újabb és újabb hirdetéseket töltenek fel, hirdetésünk már néhány nap után hátrébb sorolódhat a 4-5. oldalakra. Ennek kiküszöbölésére vezette be az Ingatlantájoló a nemzetközi szinten is ritkaságnak számító 3 szintű licitrendszerét, ahol kreditjeinkkel licitálhatunk annak érdekében, hogy hirdetésünk sokáig a különböző szűrési feltételekkel beállított listaoldalakon is az élmezőnyben maradjon. A licitrendszer legnagyobb előnye, hogy így egyenlő feltételeket teremt a kisebb-, nagyobb irodák és a magánszemélyek között.

Eladó ingatlanunkról cikk is készülhet: Az Ingatlantájoló egyedülálló szolgáltatása, hogy profi újságírói csapatuk akár cikket is ír eladó ingatlanunkról, amennyiben olyan kiemelési csomagot választunk, amely a cikkírást is tartalmazza. A cikk megjelenik az Otthontérkép Magazinon és az Ingatlantájoló partneroldalain (Infostart, Mfor, Privátbankár), így sokkal több potenciális érdeklődőt érhet el hirdetésünk.

Eladná családi házát? Próbálja ki most egyedülálló szolgáltatásainkat!

Az Ingatlantájolón euróban is hirdethet és igény szerint szerkesztőségünk cikket is ír ingatlanáról, amely partneroldalainkon is megjelenhet, így még gyorsabban értékesítheti ingatlanát!

Az Ingatlantájolón euróban is hirdethetünk: Számtalan oka lehet annak, ha ingatlanunkat euróban szeretnénk értékesíteni. A kiemelt elhelyezkedésű, például Budapest belső kerületeiben, egyetem közeli részein található, a Balaton mellett vagy az osztrák határ mentén elhelyezkedő ingatlanok, illetve az igazán exkluzív házak esetében külföldi érdeklődőkre is számíthatunk. Ilyenkor érdemes euróban hirdetni, így elkerülhetjük az árfolyamveszteséget. Az Ingatlantájolón szerencsére lehetőség van euróban hirdetni, és még az árak is összehasonlíthatóvá válnak az érdeklődők számára, ugyanis a rendszer ingatlanunk árát, az MNB napi árfolyama alapján átváltja forintra, és az ár szerinti listázásnál a találatokat attól függetlenül rendezi sorba, hogy az árak milyen pénznemben lettek megadva.

Más extra szolgáltatások közül is választhatunk: Attól függően, hogy milyen kiemelési csomagot választunk, kérhetünk social média kiemelést, illetve hirdetésünk az Ingatlantájoló partneroldalain, ingatlan ajánlódobozokban is megjelenhet, így még több ezer embert érhetünk el.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Villog a szállodaipar és a logisztika, de még sok a kockázat az MNB szerint

Villog a szállodaipar és a logisztika, de még sok a kockázat az MNB szerint

Tovább nőhet a kihasználatlanság az irodáknál és a raktáraknál, kicsit javulhat a helyzet a bevásárlóközpontok és a hotelek esetében.

Megdöbbentő, amire Pintér Sándorék bukkantak a magyar rendelőkben

Megdöbbentő, amire Pintér Sándorék bukkantak a magyar rendelőkben

A háziorvosok ellenőrzése csak részben bizonyult hatásosnak, a probléma gyökerei mélyen vannak.

Nyitják a pénzcsapot: melyik kórházaknak jut a kormány által megítélt pénzekből?

Nyitják a pénzcsapot: melyik kórházaknak jut a kormány által megítélt pénzekből?

Az adósságok 116 milliárd forintra rúgnak, most 64 milliárd forint volt a tét. 

Orbán Viktor megint Donald Trump legnagyobb rajongója lett

Orbán Viktor megint Donald Trump legnagyobb rajongója lett

Itt a tavasz, így megérkezett Budapestre a miniszterelnök kedvenc "trumpozós" konferenciája.

© 2024 (v2.202102)