Tényleg csak a bér számít? Így válassz jól (fizető) új állást!

Mindenki szeretne magasabb fizetést és minél többet keresni, de tényleg ez a legfontosabb szempont, ha munkát választunk? Egy friss kutatás során kiderült, hogy a magyaroknál biztosan. A felmérés szerint a döntő szempont álláskeresésénél bizony a fizetés nagysága. A legtöbben még akkor is a magasabban fizető állást választják, ha az nem jár egyéb bónuszokkal, vagy képzési-, fejlődési lehetőséggel. Való igaz, hogy jelen gazdasági helyzetben minden eddiginél fontosabbá vált a stabil jövedelem, de érdemes más szempontokat is megvizsgálni. Összeszedtük a legfontosabb szempontokat, ha jól fizető állást keresel!

Az állásajánlatokat böngészve kitűnik, hogy a legtöbb cég a juttatásoknál nem adja meg a konkrét fizetést, pedig külföldön bevett szokás, hogy legalább a bérsáv fel van tüntetve. Általában a pontos összeg már csak a konkrét állásajánlatnál derül ki, így érdemes előre felkészülni, meghatározni a lehetőségeket és természetesen más egyéb szempontokat is figyelembe venni. Mai cikkünkben összeszedjük, mik azok a tényezők, amik a fizetés mellett és azzal összefüggésben fontosak lehetnek, amikor új munkahelyet választunk.

Fizetés: ahogy az a felmérésből is kiderült: az emberek nagy része elsődlegesen a fizetést tekinti döntő szempontnak. Természetes, hiszen mindenkinek meg kell élnie és munkahelyváltáskor az sem hátrány, ha anyagilag is előrébb tudunk lépni. Vannak azonban olyan esetek, mikor érdemes kompromisszumokat kötni, például akkor, ha karrierváltás a cél.

Egyéb juttatások: a kutatás során kirajzolódott, hogy a fizetést követően a második legfontosabb szempont a különböző egyéb juttatások mértéke. Ide sorolhatók a különböző szakmai képzések és utazási támogatások, a biztosítás és a lakhatási támogatás. Ezek egy része a munkavállalói kényelmet hivatottak elősegíteni, illetve vannak olyan juttatások is, aminek költségei kedvezményesebbek a cég számára, mintha a fizetés részét képeznék. Érdemes ezeket is figyelembe venni, mikor bértárgyalásra kerül a sor.

Munkahelyi légkör: bár a munkavállalók legtöbbje nem ezt jelölte meg, mint elsődleges szempont, ha hosszútávra keresgélünk, fontos mérlegelni ezeket a lehetőségeket is. Nem biztos, hogy az esetlegesen magasabb fizetéssel kompenzálni tudjuk a rossz légkört, főleg nem hosszú távon.

Stabil, megbízható háttérrel rendelkező munkahely: ez is olyan tényező, aminek most még nagyobb hangsúlyt kell kapnia. Ahogy azt nap mint nap olvashatjuk, egyre több cég kerül nagyon nehéz financiális helyzetbe, esetleg csőd közelbe a kedvezőtlen gazdasági hatások miatt. Fontos, hogy stabil háttérrel rendelkező céget válasszunk, hogy ne kelljen néhány hét múlva újra álláskeresésbe fognunk.

Éppen a fizetés miatt váltanál Te is? Van egy jó hírünk! Akár egy magasabb fizetés reményében, akár más okból keresnél új munkát, érdemes időben neki állni keresgélni, hiszen egészen hosszúra nyúlhat most egy álláskeresés. A Jobinfo.hu Magyarország egyik legrégebbi állásportálja 25.000 állásajánlattal várja, sőt létrehoztak egy olyan platformot, ami méginkább leegyszerűsíti és felgyorsítja az álláskeresés folyamatát. A CVDB platformon az álláskeresői fiók létrehozása és az önéletrajz feltöltése ráadásul rendkívül egyszerű és nem vesz 5 percnél többet igénybe. A portál munkatársai segítenek abban, hogy új, esetleg jobb állásra találjon a váltásra nyitott, esetleg épp állástalan munkakereső.

És még egy jó hír! Aki most regisztrál, egy új iPhone-t is nyerhet, ugyanis az önéletrajz feltöltésével automatikusan részt vesz a sorsoláson.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Mi szerepel az új kormányszóvivő, Vitályos Eszter vagyonnyilatkozatában?

Majdnem 6 milliós megtakarítással szemben áll a 4,7 milliós tartozás.

Mely boltok lesznek nyitva a hosszú hétvégén?

Mely boltok lesznek nyitva a hosszú hétvégén?

Vannak kivételek.

Moszkva, Budapest, Brüsszel: a szőnyeg szélére küldhetik Magyarországot egy szakértő szerint

Moszkva, Budapest, Brüsszel: a szőnyeg szélére küldhetik Magyarországot egy szakértő szerint

Magyarországnak is rosszul jöhet az uniós szankciópolitika felerősödése.

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Ha nem otthon töltjük a húsvétot, akkor többnyire szállodákban. Milyen konyhaművészeti kínálatra és programokra számíthatunk?

© 2024 (v2.202102)