Így ne bukj nagyot a brutálisan gyenge forinttal!

A forint folyamatos romlása mára már megállíthatatlannak tűnik, és senki nem látja, hol lesz a vége, ezért egyre többen kezdtek el euróban gondolkodni. Egyre többen tartják a megtakarított pénzüket euróban, de az emberek legnagyobb értékei mégiscsak az ingatlanai. Az kétségtelen, hogy az ingatlan még mindig az egyik legjobb befektetés, de csak akkor, ha értékét nemcsak a romló forintban, hanem euróban is meg tudjuk határozni, össze tudjuk hasonlítani és ingatlanunkat euróban is tudjuk értékesíteni. Az euróban történő ingatlan eladásnak vagy kiadásnak nincs semmi akadálya és garantálhatja, hogy ingatlanunk valóban értéktartó maradjon, ugyanakkor ehhez szükség van arra is, hogy euróban hirdethessünk, amit az Ingatlantájolón már megtehetünk.

Miért érdemes euróban hirdetni? 

Egyre több ingatlan van a piacon, így az egyes ingatlanok értékesítési ideje megnőhet, ami elsősorban a nagy méretű, nehezen fenntartható családi házakra, másodsorban a nagy értékű ingatlanokra igaz. A nehezebben eladható ingatlanok most már akár egy évet is eltölthetnek a piacon, mire gazdára találnak, így azonban a forint romlása miatt vételáruk már lényegesen kevesebbet fog érni, mire elkelnek. Ezt az árfolyam kockázatot érdemes elkerülni, azzal hogy euróban hirdetünk, amennyiben az ingatlan elhelyezkedése és egyéb tulajdonságai okán külföldi érdeklődőkre is számíthatunk.

Az euróban történő értékesítés további előnye akkor mutatkozik meg, ha az eladás után nem tudunk vagy nem akarunk rögtön ingatlant vásárolni a vételárból. Ilyenkor a vételár összege ugyanis nem csökken reálértéken addig, amíg megtaláljuk az ideális ingatlant, amit vásárolnánk rajta.

 

Eladná családi házát? Próbálja ki most egyedülálló szolgáltatásainkat!

Az Ingatlantájolón euróban is hirdethet és igény szerint szerkesztőségünk cikket is ír ingatlanáról, amely partneroldalainkon is megjelenhet, így még gyorsabban értékesítheti ingatlanát!

 

Milyen ingatlant érdemes euróban hirdetni?

A fent leírtak természetesen nem jelentik azt, hogy bármilyen ingatlant érdemes euróban hirdetni, hiszen egy kisebb településen található átlagos vagy annál rosszabb állapotú családi ház/lakás iránt valószínűleg nem fognak külföldi vevők érdeklődni, hacsak a település nincs épp az osztrák határ mentén. Ám ez esetben is csak akkor számíthatunk a külföldiek, vagy külföldön dolgozó magyarok érdeklődésére, ha az ingatlan minimum átlagos, de inkább jobb állapotú, igényes lakás vagy családi ház.

Egy Budapest belső kerületében, vagy épp az egyetemek környékén elhelyezkedő ingatlant azonban már komoly eséllyel értékesíthetünk vagy adhatunk ki euróban, és a helyzet hasonló a nagyvárosok egyetem környéki részein, illetve a balatoni, hévízi ingatlanok, különösen a nagy értékű, exkluzív ingatlanok esetében.

Hogyan tudják az érdeklődők az árakat összehasonlítani?

Ha az Ingatlantájolón hirdetünk, amiatt sem kell majd aggódnunk, hogy hogyan tudják majd az érdeklődők a mi ingatlanunk árát más ingatlanokéval összehasonlítani. Hirdetésünkben ugyanis az általunk megadott eurós ár alatt forintban is megjelenik az ár, amit a rendszer az MNB napi árfolyama alapján számol ki. Ezáltal a különböző pénznemekben megadott árak összehasonlíthatóvá válnak, az ár szerint beállított szűrések esetén is pénznemtől függetlenül rendezi sorba a találatokat a rendszer.

Miért jó még az Ingatlantájolón hirdetni?

Az Ingatlantájolón természetesen nemcsak azért éri meg hirdetni, mert hirdetésünket euróban is megadhatjuk. Az Ingatlantájolón történő hirdetésnek még számos előnye van, nézzük melyek ezek!

Egyszerű és gyors hirdetésfeladás!

Az Ingatlantájoló az ország egyik leggyorsabban betöltődő ingatlanhirdetési portálja, ahol ráadásul nagyon egyszerűen, néhány lépésben, mindössze 1 perc alatt feltölthetjük hirdetésünket. Hirdetésünk ezután azonnal megjelenik az oldalon teljesen ingyenesen és ezután választhatunk a különböző kiemelési csomagok közül.

 

Az első helyre szeretne kerülni a találati listán, amikor egy vevő új otthont keres?

Most kedvezményesen licitálhat az első helyekre az Ingatlanájoló forradalmian új

és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatására.

Most még a sokat hirdető ingatlanirodákat is könnyen megelőzheti!

 

Licitálhat, hogy hirdetése sokáig a listaoldalak élén maradhasson

Tapasztalatok azt mutatják, hogy az érdeklődők általában csak az első három listaoldalt szokták megnézni, a legnagyobb oldalakon azonban hirdetésünk már néhány nap után hátrébb sorolódhat akár az 5-6. oldalakra is. Az Ingatlantájoló ennek a problémának a kiküszöbölésére vezette be 3 szintű licitrendszerét, amellyel a területi listaoldalakon, sőt gyakorlatilag bármilyen szűrés szerinti listaoldalon licitálhatunk kreditjeinkkel a lehető legjobb pozícióért. Így egyedül a kreditegyenlegünkön és a saját taktikánkon múlik, hogy hirdetésünk, mennyire előkelő helyre kerül majd a listaoldalakon. A licit további előnye emellett, hogy teljesen egyenlő feltételeket teremt a nagyobb és kisebb irodák, illetve magánszemélyek között.

Egyedülálló módon, akár cikket is írunk eladó ingatlanáról!

A különböző kiemelési csomagok több kiemelési lehetőséget is tartalmaznak. Amennyiben a 120 napos kiemelési csomagot választjuk, mely a cikkírást is tartalmazza, az Otthontérkép Csoport profi újságíró csapata megírja a cikket eladó ingatlanunkról, ami megjelenik az Otthontérkép Magazinban, valamint, az Ingatlantájoló partneroldalain is (pl.: Mfor, Privátbankár, Infostart).

Itt többféle kiemelési lehetőség is várja!

Attól függően, hogy melyik kiemelési csomagot választjuk, választhatunk social média kiemelést, mellyel további több ezer érdeklődőt érhetünk el, illetve hirdetésünk partneroldalainkon, ingatlan ajánlódobozokban is megjelenhet.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek? Kiderül a videóból.

© 2024 (v2.202102)