Új csempetrendek: hódítanak a minták és a színek!

A lakberendezés trendjei időről időre megújulnak és visszatérnek. Napjainkban újra népszerűek a színes, olykor méretes mintákkal díszített csempék és járólapok, háttérbe szorítva a hosszú éveken keresztül meghatározó pasztell- és barna árnyalatú mintákat.

A járólap és a csempe mintázata alapjaiban határozza meg a helyiség hangulatát és összképét, ennek megfelelően a felújítás előtt érdemes kellő időt és energiát fordítani a kiválasztásra. Arról sem szabad megfeledkezni, hogy a felület látványát legalább tíz-húsz éven keresztül élvezzük majd; az aktuális trendek és az időtállóság határmezsgyéjét érdemes keresnünk.

Ennek a kritériumnak felelhetnek meg a természetes kövek; a nagyméretű, fényes polírozott lapok zöldes, kékes vagy rozsdás árnyalatban, illetve az élénkebb színekben pompázó kisméretű csempék. A természetes anyagok hatásosan tompítják és egészítik ki a homogén világos és sötét felületeket. A 2022. év aktuális trendjei között felbukkannak azok a csempék is, amelyek nagyméretű mintákat és virágokat jelenítenek meg.

A természetes vagy természetazonos textúrákkal ellátott csempék és padlólapok segítségével igazán igényes megjelenést érhetünk el. Érdemes megismerni a stílusos és dekoratív, patchworkmintás TROAS gres padlólapot, amely – letisztult szín- és formavilágának köszönhetően – ideális választás lehet. A termék univerzálisan használható burkolat, legyen szó előszobáról, konyháról vagy fürdőszobáról. Ellenálló és higiénikus felülete könnyen tisztítható és tűzálló, ezért széles körben alkalmazható. Világos színének köszönhetően nagyszerű választás kisebb területű fürdőszobákban is.

A geometrikus csempék a méretüktől függetlenül keresettek és népszerűek. Igazi változatosság jellemzi ezeket a felületeket, hiszen a V- és U-minták mellett halszálkaminták és cikkcakkos formák is megjelennek. Ha valami igazán modernre és igényesre vágyunk, vegyük szemügyre a LOOP gres dekor padlólapot! Ezek a termékek nem csupán beltéri burkolatként állják meg a helyüket; kreatív, vidám, modern megjelenésű teraszhelyiséget alakíthatunk ki a segítségükkel. A HYDRA csempecsalád vidám, patchworkmintás, azul-silver-sötétkék színű dekorcsempéje – szín- és formavilágának köszönhetően – dekoratív megjelenést kölcsönöz a helyiségnek. A termék tetszés szerint kombinálható a HYDRA család további, egyszínű falicsempéivel.

Van, amikor valami merészebbre vágyunk, de biztosan szeretnénk lenni abban, hogy tíz év után sem fog zavarni a látvány. Ilyen esetben lehet tökéletes választás a Country Blue padlólap. A burkolólap kemény, ellenálló és higiénikus felülete könnyen tisztítható, tűzálló tulajdonságának köszönhetően biztonságos választást jelent. Fokozott kopásállósága alkalmassá teszi széleskörű használatra, akár kisebb forgalmú üzlethelyiségekben, rendelőkben, irodákban is alkalmazható.

Ha a nagyméretű virágokkal díszített minták mellett tesszük le a voksunkat, a Porcelano Blue dekorcsempe lehet a tökéletes választás. A termék nagyszerűen variálható a Porcelano család falicsempe és padlólap elemeivel. Szabadon engedhetjük a fantáziánkat; a világosabb és sötétebb lapok kreatív kombinálásával egyéni összhatást érhetünk el.

A nagymintás csempék között mindenképpen említést érdemelnek a növénymintás változatok, amelyek nagyszerűen alkalmazhatók a fürdőszobáknak és akár a konyhákban is. A bambuszmintás Arte Mozambik dekorcsempe – üveg alapanyagának köszönhetően – tökéletes választás a vizes helyiségekben. A felülete ellenálló a különböző behatásokkal szemben, de kültéri alkalmazása nem ajánlott.

A csempék és járólapok aktuális kínálatában megtalálhatjuk azokat a változatokat, amelyek segítségével kialakíthatjuk álmaink fürdőszobáját és konyháját. Ha felújítást tervezünk, éljünk a lehetőséggel!


© 2024 (v2.202102)