Van oka bizakodni az álláskeresőknek?

Ha álláskeresés előtt áll vagy már felmerült a munkahelyváltás gondolata, Önnek is hasznos lesz mai összefoglalónk. Egy friss kutatás legfontosabb mutatószámait és trendjeit szedtük össze méghozzá toborzási szempontból az álláskeresőknek!

A HAYS HUNGARY SALARY GUIDE 2022 friss kiadványában többek között annak járt utána, hogy milyen munkaerőpiaci trendek jellemezték a 2022-es évet. A különböző projektek kapcsán átfogó elemzés született a toborzási folyamatokról is. A cégek motivációit,  a munkaerő toborzási jellegzetességeket és a legkeresettebb területeket is vizsgálták. 

A vállalatok többségének tervei között szerepelt az új munkaerő felvétele a 2022-es évre. Idén a vállalatok 46 %-a tervezett jelentős munkaerőfelvételt, ennek okai között pedig a legtöbb esetben üzletfejlesztési célok álltak. Ennek megfelelően a vállalatok majdnem fele több toborzási tevékenységet végzett mint az azt megelőző 12 hónapban.

Az álláskeresők számára mindenképpen jó hír, hogy 98 %-ban állandó alkalmazásban keresnek új munkaerőt. Ami pedig ennél is fontosabb információkkal szolgálhat az álláskeresőknek, – legyen szó akár új munkahelyről, akár karrierváltásról – az a szakmák szerinti keresletről szóló elemzés. 

Forrás: Saját szerkesztés a Hays Hungary Salary Guide 2022 | 9 o. alapján 

Bár a pandémiát követően meglehetősen pozitív attitűd jellemezte a vállalatok többségét, a háború következtében kialakult gazdasági helyzet hatása az év második felében megfigyelhető leginkább. A friss trendektől és megváltozott munkaerőpiacról korábbi cikkünkben részletesen beszámoltunk itt és itt. Most úgy tűnik, hogy a gazdasági helyzet a pandémia után sem igazán kedvez az álláskeresőknek, a fenti elemzések bizakodásra adnak okot, jó munkaerőre továbbra is szükség lesz, azt azonban már most látni lehet, hogy lassul majd a munkakeresési folyamat.

 

Amennyiben karrierváltás vagy új munkahely keresése előtt áll ajánljuk a Jobinfo.hu-t, ahol jelenleg is 25.000 állásajánlat várja, sőt létrehoztak egy olyan platformot, ami méginkább leegyszerűsíti és felgyorsítja az álláskeresés folyamatát. A CVDB platformon az álláskeresői fiók létrehozása és az önéletrajz feltöltése ráadásul rendkívül egyszerű és nem vesz 5 percnél többet igénybe. A portál munkatársai segítenek abban, hogy új, esetleg jobb állásra találjon a váltásra nyitott, esetleg épp állástalan munkakereső.
A regisztrációval pedig nem csak a sikeres álláskeresésének esélyeit növelheti meg, egy új iPhone-t is nyerhet, ugyanis az önéletrajz feltöltésével automatikusan részt vesz a sorsoláson.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Felvillanyozódik, ha meglátja, mit csinált a forint

Jó napja volt pénteken a forintnak.

© 2024 (v2.202102)