Egyedülálló stílust és látványt találtunk a budai Duna parton

Modern, csupa üveg „paloták” épülnek a Duna déli szakaszán. A XI. kerületben, Lágymányoson éppen egy ilyenre bukkantunk most.

Közvetlenül a Duna mellett már régebben is luxus volt élni, ám manapság már nem csak nagypolgári stílusú otthonok kaphatók a folyópart belvárosi szakaszán. E klasszikus otthonokkal szemben mostanság hipermodern, csupaüveg „paloták” épülnek a Duna déli szakaszán. A XI. kerületben, Lágymányoson éppen egy ilyen elképesztően újhullámos projekt épül.

Ezek a Kék Duna Rezidencia lakóházak valóban nem mindennapi látványt nyújtanak, amint az ember a XI. és a XXII. kerület határához érkezik. A különleges épület homlokzati mintái egyedi módon tükrözik vissza a Duna csillogó víztükrét.

Lényeges az is, hogy e lakóházak környezete az elmúlt években – és még jelenleg is – folyamatos megújuláson megy keresztül. Errefelé nem csak számos iroda, de megannyi luxus színvonalú lakópark is épült, illetve épül jelenleg is.

Természetesen az energiahatékonyság is kifejezetten kiemelt szempont volt a tervezéskor, így modern, hőszivattyús fűtésrendszer szolgáltatja az otthonok melegét. Tehát egy-egy ilyen korszerű lakás megdöbbentően keveset „fogyaszt”.

Energetikai besorolását tekintve az épületek tervezésekor az A+++ minősítésre törekedtek a tervezők. A négy toronyházban összesen 276 lakás épül és nyilvánvalóan, amint egy XXI. századi lakóparktól elvárható lesz itt a teremgarázsokon és tárolókon túl edzőterem, közösségi találkozási hely, valamint családi napközi is.

Az épületek különlegessége, hogy a földszinteken garázsok kapnak helyet, ezek tetejére pedig talaj kerül, ez pedig azt jelenti, hogy az első emeleti lakások kertkapcsolatosak lesznek.

A cikk a beruházó támogatásával íródott.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)