5 rezsibarát design tipp, a dermesztő hideg ellen!

Aki nem energiatakarékos ingatlanban él, az sajnos nem engedheti meg magának, hogy mindig 22°C legyen az otthonában. Az irodákhoz hasonlóan idén télen sokan otthon is 18-20°C-ban kénytelenek tölteni a napjaikat, van azonban néhány apró rezsibarát trükk, ami sokat javíthat a hőérzetünkön. Ezeket gyűjtöttük most egy csokorba.

Faburkolatok mindenütt

A meleg árnyalatú faburkolatok melegséget varázsolhatnak az egész lakásban. Szerencsés helyzetben vannak azok, akiknek látszógerendás házuk van, ahogyan ebben a debreceni családi házban is látható. A klinkertéglás-, bontott téglás burkolatok tovább fokozzák ezt a hatást, így a mediterrán házak tulajdonosai előnyben vannak. Ha nincs otthonunkban hasonló, akkor is sokat jelenthet a fa parketta, hajópadló vagy egy meleg árnyalatú laminált padló. Illetve fa- vagy fahatású bútorokkal varázsolhatunk egy kis melegséget.

Öltöztessük fel a falakat!

A letisztult enteriőrök kedvelői szerint a kevesebb több, ha dekorációról van szó, de a képek, faliszőnyegek mégiscsak melegebbé teszik egy kicsit otthonunkat. Az is jó megoldás, ha valamilyen meleg színnel festjük le a falakat, de ha erre nincs lehetőség, akkor jó ötlet lehet akár csak egy kiemelt falon meleg színű tapétát alkalmazni, vagy egy falrészletet fával burkolni. Meleg színeket és burkolatokat láthatunk ennek a dunabogdányi családi háznak a nappalijában is.

Meleg föld színek

Természetesen nemcsak a falakon és a padlón, de bárhol használhatunk a lakásban meleg föld színeket, amik kellemesebb hőérzetet adnak. Ilyenek a barna különböző árnyalatai és a padlizsán, vagy az olyan vöröses árnyalatok, mint például a téglavörös vagy a terrakotta. Ennek a szentendrei családi háznak is minden helyiségében visszaköszönnek a föld színei.

Meleg és puha lakástextilek

A legpénztárcabarátabb megoldás otthonunk melegebbé tételéhez viszont az, hogy meleg lakástextileket választunk. Jöhetnek a meleg árnyalatú díszpárnák, a meleg, puha plédek, ágytakarók, a süppedős szőnyegek, és ha van redőnyünk, akkor is érdemes vastag, meleg árnyalatú sötétítő függönyt választanunk. Ennek a székesfehérvári lakásnak a nappalijában is egy meleg, vastagszálú szőnyeg kapott helyet.

Megfelelő világítás

A világítással is sokat tehetünk azért, hogy otthonunkban kellemesebb legyen a hőérzet. Cseréljük az égőket melegebb fényűre, és a melegebb színárnyalatú lámpaernyők is sokat segíthetnek. Ennek a győri háznak a nappalijába például olyan lámpaburákat választottak, amelyeknek a belső oldala tükröződő arany felületű, így egy fehér izzó esetén is meleg fényt árasztanak.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Átadott hadifoglyok: raportra hívták a magyar ügyvivőt az ukrán külügyminisztériumbe

Átadott hadifoglyok: raportra hívták a magyar ügyvivőt az ukrán külügyminisztériumbe

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba a kijevi magyar nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét.

Putyin elárulta, mikor kezdik az atomfegyvereket fehéroroszországi telepítését

Putyin elárulta, mikor kezdik az atomfegyvereket fehéroroszországi telepítését

Putyin Lukasenkával tárgyalt Szocsiban.

"Brüsszel ideológiai támadásokkal és zsarolásokkal szórakoztatja magát"

"Brüsszel ideológiai támadásokkal és zsarolásokkal szórakoztatja magát"

Az Alapjogokért Központ is kiadott egy közleményt Brüsszel migrációval kapcsolatos döntésére reagálva.

Hasít a használtruha piac, több milliárd bevételnövekedés a Hádánál

Hasít a használtruha piac, több milliárd bevételnövekedés a Hádánál

Jó üzlet a használtruha-kereskedelem, ekkora inflációban pláne.

© 2023 (v2.202102)