Van élet az irodán túl is: mindenki otthonról akar dolgozni!

Rugalmas munkavégzés, távmunka, home office? Mit várnak el a munkavállalók és mit kínálnak a cégek? Már mindenki otthonról akar dolgozni?! Egy új kutatás ezekre a kérdésekre is választ ad!

A világjárvány teljesen teljesen új alapokra helyezte az addig megszokott munkavégzést, és a pandémia egyik legnagyobb hozadéka, hogy sok cég teljesen újragondolta a korábban megszokott kereteket.  A Hays HUNGARY SALARY GUIDE 2022-ben megjelent kiadványában sok egyéb más mellett a megváltozott munkarendet is vizsgálta. Sok cég korában egyáltalán nem adott lehetőséget az otthoni munkavégzésre, a kényszer helyzet azonban kényszerű megoldásokat szült. Mára a felmérésben részt vevő cégek 91 %-a kínál valamilyen rugalmas munkavégzési lehetőséget, amely a leggyakoribb esetben (97 %) home office.
Nézzük milyen egyéb rugalmas munkavégzési módokat ajánlanak a cégek munkavállalóik számára.

A Hays a munkavállalók körében is végzett a témával kapcsolatos kutatást. A megkérdezettek 80 %-a jelenleg rugalmas munkarendben dolgozik. 74 %-uk számára pedig ez a rugalmas munkavégzés, home officet jelent, míg 57% rugalmas időbeosztásban dolgozik. 

 

Talán éppen a távmunka elterjedése és a több home office lehetőséggel jár együtt az is, hogy sok esetben a munka és a magánélet közötti határvonalak elmosódnia látszottak, és a munkavállalók fokozatosan alakították ki a megfelelő rutint. Az biztos, hogy a jelenlegi állás szerint a munkavállalók 30 %-a találja meg a tökéletes egyensúlyt a munka és magánélet között, 4 %-uk számára ez nagy kihívással jár és egyáltalán nem tudják megélni mindezt. 


A cégek számára is számos előnnyel jár a távoli munkavégzés lehetőségének biztosítása. A legtöbb cég számára a távoli munkavégzés sokkal nagyobb merítést jelent, tehát vidéki szakemberek is elérhetővé válnak. Sőt mindez olyan juttatást jelent, ami nagyban hozzájárul a munkavállalói elégedettség növeléséhez. 

 

Ha Ön is olyan állás után nézne, ahol lehetőség van pl. otthoni munkavégzésre vagy rugalmas időbeosztásra, ajánljuk a Jobinfo.hu-t, ahol jelenleg is 25.000 állásajánlat várja, köztük olyan pozíciók is, ahol minderre lehetőség van. Sőt: létrehoztak egy olyan platformot, ami még inkább leegyszerűsíti és felgyorsítja az álláskeresés folyamatát. A CVDB platformon az álláskeresői fiók létrehozása és az önéletrajz feltöltése rendkívül egyszerű és nem vesz 5 percnél többet igénybe. A portál munkatársai segítenek abban, hogy új, esetleg jobb állásra találjon a váltásra nyitott, esetleg épp állástalan munkakereső.
A regisztrációval pedig nem csak a sikeres álláskeresés esélyeit növelheti meg, hanem egy új iPhone-t is nyerhet, ugyanis az önéletrajz feltöltésével automatikusan részt vesz a sorsoláson.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)