500 forintig már meg sem áll az euró? Ezért hirdess euróban!

Sajnos minden jel arra utal, hogy a forint rendkívül instabil, könnyen meglehet, hogy csak átmenetileg képes erősödni és bármilyen politikai, gazdasági esemény képes azonnal kibillenteni a helyzetéből. Jelenleg már 410 forint felett jár az euró, és ha ez így megy tovább, azon sem lepődnénk meg, ha néhány hónap múlva az 500 forintot is elérné. 

Így nem nehéz kiszámolni, hogy mennyit bukhatunk, ha eladó ingatlanunk – ne adj’ Isten –  hosszú hónapok alatt sem akar gazdára találni, ezért érdemesebb inkább euróban hirdetni és eladni. Mai cikkünkben körbejárjuk, hogy mikor, miként érdemes euróban hirdetni egy eladó, vagy kiadó házat, lakást, illetve milyen előnyei-hátrányai vannak annak, ha eurós árat adunk meg egy hirdetésnél.

Milyen ingatlant érdemes euróban hirdetni?

A forint körüli bizonytalanságok pedig egyre inkább indokolják azt, hogy eladó vagy kiadó ingatlanunkat euróban hirdessük meg. Persze ahhoz, hogy ezt megtehessük, ismernünk kell a célközönséget, tudnunk kell, hogy kikre számíthatunk potenciális érdeklődőkként.

Egy kisebb vidéki településen például kicsi a valószínűsége, hogy bárki érdeklődne eladó vagy kiadó ingatlanunk iránt, ha azt euróban hirdetnénk, kivéve talán akkor, ha ez a település közvetlenül az osztrák határ mellett van.

De ha Budapesten adnánk el egy nívós luxuslakást, ahol igenis számíthatunk külföldiek érdeklődésére, akkor már érdemes euróban áraznunk, és ugyanez igaz arra is, ha szintén nívós, egyetem környéki lakásunkkal céloznánk meg külföldi egyetemistákat, vagy a Balatonon, Hévízen hirdetünk eladó vagy kiadó prémium kategóriás ingatlant.

És igen, itt a hangsúly nemcsak az elhelyezkedésen, hanem az ingatlan exkluzivitásán is van. Egy lepukkant vagy éppen csak elfogadható állapotú lakásba ne várjunk euróval érkező vevőket vagy bérlőket, bármilyen kiváló is az ingatlan elhelyezkedése.

Ha euróban szeretnénk megállapodást kötni, nekünk is tennünk kell azért, hogy a hirdetett ingatlan mind műszaki, mind esztétikai szempontból megfeleljen a nemzetközi igényeknek.

Könnyű ár-összehasonlítás

Szerencsére az Ingatlantájolón már euróban is hirdethetünk! Méghozzá úgy, hogy az érdeklődők a különböző ingatlanokat ár alapján is össze tudják hasonlítani, függetlenül attól, hogy milyen pénznemben lett megadva az ár.

Az ár szerinti sorba rendezésnél ugyanis automatikusan az MNB aktuális árfolyama alapján rendezi sorba a rendszer az euróban és a forintban megadott árakat.

 

Külföldi vevőket is el szeretne érni ingatlanhirdetésével? Próbálja ki most egyedülálló szolgáltatásainkat! Az Ingatlantájolón euróban is hirdethet!

 

Ezért is megéri euróban hirdetni!

Az euróban történő hirdetésnek további előnyei is vannak:

  • több külföldi vevőt érhetünk el: ha euróban szeretnénk eladni, kiadni ingatlanunkat, akkor természetesen a külföldiek közül ki elsődlegesen a célcsoportunk. Egy euróban hirdetett ingatlan sokkal inkább felkelti a külföldiek érdeklődését, így általa sokkal több külföldit érhetünk el.
  • az euróban kapott vételárat befektetni is könnyebb: különösen akkor éri meg euróban hirdetni, ha a vételárral további befektetés a célunk. Ilyenkor előfordulhat, hogy nem találunk rögtön másik ingatlant, vagy egyáltalán nem is szándékozunk ingatlant vásárolni a pénzen. Ilyenkor jobb, ha a vételár euróban marad. 

És még számtalan további előnye van annak, ha az Ingatlantájolón hirdetünk!

Egyszerű és gyors hirdetésfeladás az ország egyik legnagyobb oldalán!

Az Ingatlantájoló az ország egyik legnagyobb és az egyik leggyorsabban betöltődő ingatlanhirdetési portálja, ahol ráadásul nagyon egyszerűen, néhány lépésben, mindössze 1 perc alatt feltölthetjük hirdetésünket. Hirdetésünk ezután azonnal megjelenik az oldalon teljesen ingyenesen és ezután választhatunk a különböző kiemelési csomagok közül.

Ingatlana itt mindig szem előtt lehet!

Az Ingatlantájoló 3 szintű licit-rendszerének köszönhetően hirdetése mindig a listaoldalak élén maradhat! Az Ingatlantájoló nemzetközi szinten is ritkaságnak számító, 3 szintű licitrendszert vezetett be, amelynek köszönhetően Ön a helyi és a különböző szűréseknek megfelelően megjelenő listaoldalakon is a lehető legjobb helyre pozícionálhatja hirdetését kreditjeinek segítségével. A licitrendszer további előnye ezen felül, hogy a nagyobb és kisebb irodák, illetve a magánszemélyek között teljesen egyenlő feltételeket teremt.

 

Az első helyre szeretne kerülni a találati listán, amikor egy vevő új otthont keres?

Most kedvezményesen licitálhat az első helyekre az Ingatlantájoló forradalmian új

és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatására.

Most még a sokat hirdető ingatlanirodákat is könnyen megelőzheti!

 

Ingatlanáról igény szerint akár cikk is megjelenhet

A különböző kiemelési csomagok több kiemelési lehetőséget is tartalmaznak. Amennyiben Ön olyan kiemelési csomagot választ, mely a cikkírást is tartalmazza, kollégánk felveszi Önnel a kapcsolatot, megírja a cikket eladó ingatlanáról, amit Ön a megjelenés előtt még átolvashat, és a cikk megjelenik az Otthontérkép Magazinban, valamint partneroldalainkon is (pl.: Mfor, Privátbankár, Infostart). Mindezt úgy, hogy Önnek mindössze 20 percet kell ezzel foglalkoznia!

Többféle kiemelési lehetőség is várja

A licitáláson és a cikk megjelenésen kívül még más kiemelési lehetőségek is várják attól függően, hogy melyik kiemelési csomagot választja. Választhat például social média kiemelést, amellyel további több ezer embert érhet el, illetve hirdetése ingatlan ajánlódobozokban is megjelenhet partneroldalainkon.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A BMW elintézte: nagyobb gépek repülnek Debrecen és München között

A BMW elintézte: nagyobb gépek repülnek Debrecen és München között

Akár három órát is spórolhatnak, akik ezzel a járattal utaznak - most heti kétszer több lesz rajta a hely.

Matolcsy György jobbkeze szerint ők mindent jól csinálnak

Matolcsy György jobbkeze szerint ők mindent jól csinálnak

Virág Barnabás Washingtonból üzent haza.

Amerikából kapott jó hírt Karácsony Gergely

Amerikából kapott jó hírt Karácsony Gergely

A pénzelvonások és a nehézségek ellenére is kezelhető a helyzet.

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A piaci logika azt diktálná, hogy az Irán és Izrael közötti fegyveres konfliktus megemeli az olajárakat is, ezzel szemben érdemi csökkenést láthattunk.

© 2024 (v2.202102)