Megállíthatatlanul épülnek ezek az energiatakarékos otthonok a Corvin-negyedben!

Napjainkra az energiatakarékosság fő szempont lett a lakásvásárlásnál, a legkisebb költségvetéssel fenntartható otthonokat pedig az új építésű projektekben találhatjuk meg. Ám ezekre sokszor éveket kell várni, és akkor az építőiparban megszokott csúszásokkal – amelyek várhatóan egyre drasztikusabbak lesznek – még nem is számoltunk. A Corvin-negyedben azonban ütemterv szerint épül egy kiváló adottságokkal rendelkező lakóprojekt.

A Nap 22 társasház építése a kezdetektől ütemterv szerint halad, így idén év végére már el fogja érni a szerkezetkész állapotot. Mindez azt jelenti, hogy az eredeti terv szerint, 2023 végén valóban át fogják adni a lakásokat első tulajdonosaiknak, ami az építőiparban ritkaságnak számít, különösen most, amikor munkaerő és építőanyag hiánnyal küzd az ágazat.

De ez még nem minden, a Nap 22 társasházban ugyanis a kiváló hőszigetelésnek, a nyílászáróknak és a hőszivattyús, mennyezeti hűtő-fűtő rendszernek köszönhetően a lakások „BB”, azaz közel nulla energiaigényűek lesznek.

Mindez pedig még lakásonként programozható termosztáttal, beépített redőnytokokkal, elektromos redőnyelőkészítéssel és okosotthon rendszer előkészítéssel is kiegészül, amit a tulajdonosok saját igényeik alapján felár ellenében tovább fejleszthetnek. Az okosotthon rendszer egyéni továbbfejlesztésével tehát lehetővé válik a fűtés, az árnyékolás vagy a villanykapcsolók távolról történő irányítása, amivel további energiamegtakarítást lehet elérni.

A lakásvásárlás természetesen mindig befektetés is egyben, még akkor is, ha saját célra vásárolunk. A jelenlegi gazdasági helyzetben pedig különösön jó ötlet lehet pénzünket ingatlanba fektetni. Azt, hogy egy ingatlan valóban jó befektetésnek minősül-e pedig nemcsak a minősége és az energiatakarékossága, hanem az elhelyezkedése is nagymértékben meghatározza. A Nap 22 társasház Budapest egyik legnépszerűbb környékén, a VIII. kerületi Corvin-negyedben, egy nyüzsgő városrész csendes, napfényes utcájában, a Nap utcában épül.

Ide nemcsak a Corvin sétány és a Corvin Plaza esik közel, de könnyen elérhető távolságban van több felsőoktatási intézmény, a 3-as metró és a 4-es, 6-os villamosok megállója is. Ugyanakkor a beruházás az előírtnál nagyobb zöldfelülettel és kis lakásszámmal, mindössze 38 lakással valósul meg. Tehát a lüktető belváros szívében is biztosított a csendes, zöld környezetben történő pihenés és a családias, összetartó lakóközösség.

Mindezek befektetés szempontjából tökéletessé teszik a Nap 22 társasház lakásait, de a változatos lakáskínálatnak köszönhetően minden korosztály megtalálhatja itt ideális otthonát, és a családok élhetnek az otthonteremtési támogatások adta lehetőséggel is.

A legtöbb lakás természetesen erkéllyel vagy terasszal is rendelkezik, a fiatalos projektben pedig elektromos roller tárolót is kialakítottak, amelyből a töltőállomás sem hiányozhat.

Érdemes azonban sietni, ugyanis a lakások 40%-a már az előértékesítés során gazdára talált. Így a finanszírozó bank is be tudott szállni a projektbe, ami további garanciát jelent arra, hogy ezek a lakások valóban határidőre elkészülnek.

A cikk megjelenését a Nap 22 társasház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nagy a bizonytalanság a külkereskedelem teljesítményét illetően

Nagy a bizonytalanság a külkereskedelem teljesítményét illetően

A várakozásoknál kisebb, 1009 millió euró hiány keletkezett a külkereskedelemben októberben.

Elmondta a miniszter, mekkora áremelkedést hozhat az ársapka eltörlése

Elmondta a miniszter, mekkora áremelkedést hozhat az ársapka eltörlése

Erről Nagy Márton beszélt tegnap este.

A ProWein 2023 új fejezetet nyit a kiállítás történetében

A ProWein 2023 új fejezetet nyit a kiállítás történetében

A világ legnagyobb bor- és szeszesital-kínálata hagyományosan Düsseldorfban, Németországban mutatkozik be.

Már most baj van: semmit sem ér Orbán Viktorék nyugdíjemelése

Már most baj van: semmit sem ér Orbán Viktorék nyugdíjemelése

Még ha nem is szándékosan, de a jelek szerint spórolt az Orbán-kormány a nyugdíjemelésen.

© 2022 (v2.202102)