Csak 60 ezer forint rezsi havonta? Nem havonta, évente!

A megújuló energia és annak profi módon történő használata, épületgépészeti kivitelezése csodát tehet. Mai cikkünkben egy olyan beruházást mutatunk be, ahol a geotermikus energiának köszönhetően a lakások fűtés-hűtés és melegvíz ellátása várhatóan nem kerül többe 60 ezer forintnál, és ez az összeg nem havonta értendő, hanem évente! Ráadásul ennek a korszerű fűtésrendszernek köszönhetően ezek a lakások allergiamentesek is.

Az Ökoházak cégcsoport 2008 óta épít geotermikus energiával fűtött Öko Társasházakat elsősorban Budapesten, de országosan is. A talajszondás hőszivattyúk legnagyobb előnye, hogy lényegesen hatékonyabbak, mint a levegő-víz hőszivattyúk, amelyeket ma a legtöbb új építésű társasházba beépítenek. Így ezeknek a lakásoknak a hűtése-fűtése, melegvíz ellátása rendkívül alacsony költségvetésből valósítható meg.

Ráadásul a felületfűtésnek (mennyezet- és padlófűtés) köszönhetően a rendszernek elég a föld hőjét 30-35°C-os vízzé felmelegítenie szemben a radiátoros fűtés 60-70°C-os vizével szemben, így a fűtés nem kavarja fel a port, ami az allergiásoknak is jó hír, a hűtés pedig szintén a felületi hőleadókon keresztül történik, tehát a légkondikkal ellentétben szintén nem kavarja fel a lakás levegőjét. Arról már nem is beszélve, hogy a megújuló energiával történő fűtésnek köszönhetően a gázszolgáltatótól teljesen függetlenné válhatnak a lakástulajdonosok, ami nemcsak egy további gázáremelés, de a szolgáltatás esetleges szünetelése esetén is jó hír.

A több, mint 20 éves tapasztalatnak köszönhetően az Ökoházak cégcsoport kiváló referenciákkal rendelkezik, a tavaly átadott Márton utcai projektjükben az elmúlt egy évben a fűtés-hűtés és melegvíz előállítás költsége nem haladta meg lakásonként a 60 ezer forintot, éves szinten. Ugyanezzel a technológiával épül most és hasonló lakásszámú a Dagály Ökoház is a XIII. kerületben, így várhatóan ebben a beruházásban is hasonlóan alacsony lesz a lakások rezsije.

A Dagály Ökoház Vizafogón, a Karikás Frigyes utcában épül, a kerület központjához és a Duna-parthoz is egyaránt közel. Így nemcsak a lakópark energiaellátása, de az elhelyezkedése is kivételes, hiszen a közelben megtalálható minden lényeges szolgáltatás a bevásárlási lehetőségektől az oktatási intézményekig, kiváló a közlekedés – az M3 metró Forgách utcai megállója csak néhány perc séta – és rengeteg park, valamint a Duna is a közelben található, így a levegő sokkal tisztább, mint a belső kerületekben. Innen a Göncz Árpád városközpont, a Váci úti irodafolyosó, a Duna Plaza, a Margit-sziget, a Népsziget és számtalan sportolási lehetőség is könnyen elérhető, a Duna-part és a Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda pedig mindössze 500 méter a Dagálysétány utcán végigsétálva.

A Dagály Ökoházban 40 lakás épül, a kis lakásszámnak köszönhetően várhatóan a lakóközösség is összetartó, családias lesz. A lakáskínálatban mindenféle lakásméret szerepel, így mindenki megtalálhatja a számára ideálisat, a földszinti lakásokhoz magánkertek is kapcsolódnak, az emeleti lakások legtöbbje erkéllyel vagy terasszal is rendelkezik, a legfelső, 6. emeleten pedig egy nagy teraszos, penthouse lakás is kialakításra kerül. Az épület földszintjén egy üzlethelyiség és tárolók is helyet kapnak, a pinceszinten beállóhelyeket alakítanak ki az autók számára.

Ha tehát Ön valójában környezetbarát, alacsony rezsijű, egészséges, allergiamentes otthont keres, ráadásul mindezt a XIII. kerület egyik legjobb részén, akkor itt garantáltan megtalálja.

A cikk megjelenését a Dagály Ökoház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Ilyen is van: kikosarazta a Fideszt Orbán Viktor egykori minisztere

Nem akar alkotmánybíró lenni Trócsányi László.

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

"Bolsonarót nem lehetett egy HM-luxusgéppel Budapestre menekíteni"

Erről Káncz Csaba beszélt az ATV Start című műsorában a Bolsonaro-üggyel kapcsolatban.

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

Kérdés, hogy mire költik majd a háztartások a többletet. 

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

A miniszter úgy beszélt a Völner-Schadl-ügyről, hogy két oldalán Varga Judit és Gulyás Gergely, azaz Magyar Péter akkori felesége és egyik közeli barátja ült.

© 2024 (v2.202102)