Csodálatos otthonok, alacsony rezsivel Szegedről

Ma már lakásvásárlásnál az elsődleges szempont az energiatakarékosság. Vannak azonban, akiknek mindenképp szükségük van tágas terekre, mert például nagy a család, és nem opció számukra, hogy egy energiatakarékos kis lakásba költözzenek. Az egészen nagy családi házak között is akadnak azonban olyanok, amelyeknek alacsony a rezsije, amennyiben azok hőszigeteltek és megújuló energiát is használnak. Mai válogatásunkban is ilyen ingatlanokat gyűjtöttünk össze méghozzá az egyik legnagyobb egyetemi városunkból, Szegedről.

10 éve épült ez a gyönyörű családi ház korszerű megoldásokkal, Szeged legkedveltebb kertvárosi részén, Fodorkertben. Az ingatlan első osztályú hőszigeteléssel és nyílászárókkal rendelkezik, a fűtéshez szükséges energia csökkentését az irányított gépi hővisszanyerő szellőztető rendszer is segíti. Fűtését infrafilm fűtés, hűtését szintenként, nagy teljesítményű klímák biztosítják, melyhez az elektromos energiát 4,5 kW napelemrendszer szolgáltatja. Ennek köszönhetően a ház tavalyi éves áramfogyasztása mindössze 50 ezer forint volt. Az ingatlan 154 nm-es, amerikai konyhás nappalival és 4 hálószobával rendelkezik, mindez rendkívül alacsony rezsi mellett.

Szegeden, a belváros peremén áll ez a romantikus hangulatú családi ház, mely 2015-ben esett át teljeskörű felújításon. A ház hangulatát alapvetően meghatározza a félköríves ablakokkal körbevett amerikai konyhás nappali, ahonnan a teraszra léphetünk ki. Az épületet ugyanakkor energiatakarékos megoldások is jellemzik, 170 nm-es alapterülete ellenére rezsije nem magas, hiszen a fűtést kondenzációs kazán biztosítja, és az ingatlan napkollektorral, klímákkal is fel van szerelve.

Béketelepen található ez a kétgenerációs ingatlan, ahol a telken egy Kádár kocka és egy kisebb, 50 nm-es ház áll. A két épület külön mérőórákon van, így külön-külön egyiknek sem magas a fogyasztása. A nagyobb 90 nm-es ház külső szigeteléssel és hőszigetelt nyílászárókkal is rendelkezik, így az itt található gáz cirkó kazánnal kevés kiadással felfűthető. Ezen az épületen napelemek is helyet kaptak. A kisebb épület szintén hőszigetelt nyílászárókat kapott, igaz ez konvektoros fűtéssel rendelkezik, de 50 nm-es alapterülete azzal is könnyen felfűthető.

A méltán népszerű Alsóvároson helyezkedik el ez a nappali + 3 hálószobás, 130 nm-es sorházi ingatlan, mely grafitos külső hőszigeteléssel és 3 rétegű üvegezésű nyílászárókkal rendelkezik. Fűtését jelenleg gáz-cirkó biztosítja, de geotermikus energiához is kiépült a vezetékhálózat, így a berendezés felszerelhető. Az épületben új burkolatok és konyhabútor található, lépcsője egyedi gyártású, fából készült.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megváltozhat a cukorbetegek élete, viszlát injekciós tű?

Megváltozhat a cukorbetegek élete, viszlát injekciós tű?

Ígéretes kísérletek történnek arra, hogy injekció helyett szájon át is bevehető legyen az inzulin. De hogyan lehet átjuttatni a hormont a gyomron?

Vannak, akik a beígértnél is nagyobb áremelést kaptak a Vodafone-tól, itt a magyarázat

Vannak, akik a beígértnél is nagyobb áremelést kaptak a Vodafone-tól, itt a magyarázat

Az inflációra hivatkozva hajt végre díjkorrekciót a cég, de vannak, akiknek a közölt mértékhez képest is többet kell fizetniük.

Nagy Márton nem aggódik a leminősítések miatt

Nagy Márton nem aggódik a leminősítések miatt

Megszólalt a gazdaságfejlesztési miniszter az újabb hitelminősítői döntésre reagálva.

Újabb városnál kerültek bajba az ukránok, meddig bírják az orosz nyomást?

Újabb városnál kerültek bajba az ukránok, meddig bírják az orosz nyomást?

Most Vuledárnál zajlanak heves harcok, nagyok az orosz veszteségek, de benyomultak a városba. Drónhadsereget építi Ukrajna. Szombat reggeli háborús hírek.

© 2023 (v2.202102)