Szinte nulla rezsivel az egyetemváros szívében!

Aki egyszer járt már Szegeden, garantáltan beleszeretett. A dél-alföldi nagyvárost nemcsak a napsütéses órák száma, hanem az itt lakó emberek kedvessége, pozitív, vidám életfelfogása miatt is nyugodtan nevezhetjük a napfény városának. A város nemzetközi színvonalú egyeteme rengeteg külföldi diákot vonz, aminek köszönhetően Szeged mára igazi multikulturális, mediterrán várossá vált. Persze, mint minden nagyvárosból, innen sem hiányozhat a hatalmas forgalom, ami zajjal és szennyezett levegővel jár együtt. Ezért is jó, amikor egy igazán zöld lakópark születik, ami lakói számára valódi oázist jelent a nagyvárosi dzsungelben. Mai cikkünkben is egy ilyen beruházást mutatunk be, ahol ráadásul a geotermikus fűtésnek köszönhetően a lakások rezsiköltsége is rendkívül alacsony.

A szegediek az elmúlt években kíváncsian kísérték figyelemmel, mi történik az Árkád Szeged közelében, a volt Kábelgyár területén. A 6 hektárnyi telken ugyanis egy lakópark építése vette kezdetét futurisztikus, különleges formájú épületekkel, és ahogyan már akkor híre kelt a városban: rendkívül energiatakarékos lakásokkal. Ettől kezdve sok szegedi lakos álmodozott arról, hogy bárcsak egy ilyen kiváló elhelyezkedésű lakóparkban lehetne lakása, ahol még rezsit is alig kell fizetni, de a Huszár utcában mostanra már felépült Cédrus Liget ennél jóval többet is tud, és nemcsak szegediek számára lehet érdekes, hiszen kiváló befektetési lehetőséget kínál akár a fővárosból érkezők számára is.

Budapest felől érkezve, az autópályáról lehajtva, már az Izabella híd tetejéről megpillanthatjuk a különleges, ovális alakú épületek csoportját, melyek a város új, érdekes színfoltjai. Itt, a pezsgő belvárosban, az Árkádtól, a Mars tértől, a nagykörúttól sétatávolságra ugyanis egy valódi oázis született, azonnal költözhető, kulcsrakész lakásokkal, rengeteg zöld felülettel, hatalmas teraszokkal és egy dísztóval a lakópark közepén.

A környéken számtalan új lakóprojekt épült már az elmúlt években, ez jelenleg Szeged legdinamikusabban fejlődő területe, ahol még további értéknövekedés is várható. Ugyanakkor a sűrű beépítettség, a zöldövezet hiánya jellemezte eddig a városnak ezt a részét, ezért is különleges a Cédrus Liget lakópark, mely egyúttal egy hatalmas zöld parkot is biztosít a belvárosnak.

Ám most a rezsiárak emelkedése, kiszámíthatatlansága és az energiaellátás bizonytalansága mellett, legnagyobb előnye vitathatatlanul a geotermikus fűtésrendszer, melynek köszönhetően a lakások teljesen függetlenek a gázellátástól. Ennek okán garantált a fűtés, és annak tartósan alacsony ára, ami azt jelenti, hogy a padlófűtés és az alapfelszereltségbe tartozó, lakásonként szabályozható klímarendszer lakásonként 30% rezsicsökkenést garantál. A beruházó ráadásul ezt a minimális fűtésdíjat is átvállalja az első 5 évre, azaz aki most vásárol lakást, annak 5 évig garantáltan nem kell fűtésdíjat fizetnie.

A kedvező rezsi mellett pedig, a projekt kiváló elhelyezkedése okán is érdemes itt nemcsak saját célra, hanem akár befektetésnek is lakást vásárolni, hiszen nemcsak a belváros, az Árkád és a kiváló közlekedési kapcsolatok, de az egyetem több épülete is a közelben van, így mindig sok egyetemista keres kiadó lakást ezen a környéken. Ráadásul a környék kiváló ellátottságát még tovább fokozza maga a Cédrus Liget ellátottsága, hiszen a lakóparkban több üzlethelyiséget is kialakítottak, de az igazi különlegesség a területen található 100 éves lovarda, mely Szeged védett épületei közé tartozik és most a projekt keretében megújult. Ebben az ingatlanban egy Príma áruház és egy fitnesz terem is helyet kapott.

A Cédrus Liget lakóparkban széles lakáskínálat, a hatalmas üvegfelületeknek köszönhetően napfényes lakások és gyönyörű teraszok várják a beköltözőket. A 46-193 nm-es lakások között mindenki megtalálhatja a számára ideális otthont. Az ingatlanok azonnal költözhetőek, minőségi burkolatokkal, szaniterekkel, gépesített konyhabútorral, légkondicionálóval, riasztóval, kulcsrakészen kerülnek átadásra. Az emeleti lakások mindegyike teraszos, melyeken a körbefutó virágládákba ültetett növények teremtik meg a zöld környezetet, a földszinti lakások kertkapcsolatosak és a legfelső szinteken nagy teraszos penthouse lakásokat is kialakítottak. A teraszokon körbefutó virágládák, illetve a tetőkertek, parkok állandó gondozás alatt állnak, így a lakóknak nem kell ezzel bajlódniuk. Autóikat pedig a mélygarázsban tudják biztonságosan leparkolni.

Saját otthont keres Szeged belvárosában, mégis zöld környezetben? Egyetemista gyermekének vásárolna lakást? Kiváló befektetési lehetőséget keres? A Cédrus Ligetben mindezt megtalálja!

A cikk megjelenését a Cédrus Liget fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)