Kis lakás, nagy lehetőségek: kertkapcsolattal Ferencvárosban

Belső-Ferencváros rehabilitációja Budapest egyik sikertörténete. A szomorú, szürke, pusztuló egykori prolinegyedet mára biztosan nem ismerné meg egy nyolcvanas évekből idetévedt időutazó: helyén egy vidám, virágzó és biztonságos új városrész született. Hipszter kávézók és kézműves forró csokizók, jobbnál jobb pékségek, éttermek, borbárok, kulturális központok, boltok na meg persze rengeteg óvoda, iskola, egyetem található sétatávolságban a hármas metró, az 51-es villamos és a 4-6 villamos vonala által közrefogott területen. 

Nem véletlen, hogy a környék egyaránt csábítja a családosokat, az egyetemistákat és a fiatalokat, na meg a jó orrú befektetőket. 

A megújulásnak rengeteg régi bérház áldozatul esett, helyükön hatalmas, modern épületek nőttek ki a földből. De szerencsére jó néhány egykori önkormányzati ház megúszta a pusztulást és a lakók tulajdonába kerülve keltek új életre. Legszebb példái pedig azok, ahol a belső udvarokban kertek, játszóterek születtek, így a lakók valódi közösségként használhatják őket. 

Ma bemutatott lakásunk egy igazi különlegesség: a 15 lakásos egykori bérház tíz éve teljes külső-belső felújításon esett át, megújult a homlokzat és a belső burkolatok és kicserélték a ház összes vezetékét is. De nem álltak meg itt: az egykor szürke belső udvar helyén gyönyörű, füves-fás kis parkot és játszóteret alakítottak ki. 

Ez a kétszobás, 61 négyzetméteres lakás ritka adottságokkal rendelkezik: utcára néző nagy ablakai elegendő fényt adnak, és magasföldszinti elhelyezkedése miatt nem kell aggódni a járókelők vagy kéretlen látogatók miatt sem. Ugyanakkor a belső parkból csupán néhány lépcsővel megközelíthető kis teraszrésze saját kertkapcsolatot biztosít, ahová bármikor kiülhetünk egy jó kávéval, egy bögre forró teával, vagy éppen egy hideg fröccsel. 

A két egész szobás lakás belső elrendezése praktikus, burkolatai, szaniterei és a beépített bútorok egyaránt igényesek, és ami szintén fontos: a pincében nagy, zárható tároló tartozik hozzá. A lakás a közelmúltban volt kifestve, így akár azonnal költözhető, de kalandvágyók át is alakíthatják. A belmagasság miatt bármelyik szoba galériázható, a nagyobbik szoba kettéválasztható, de el lehet gondolkozni akár az előtér és a konyha összenyitásán is. 

A modern gázcirkó takarékosan fűti az ingatlant, a lakás gáz- és villany fogyasztása is a meghatározott limit alatt volt az elmúlt évben. A közös költség sem magas, és a szemétszállítástól a takarításig minden kiadást tartalmaz. 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Átadott hadifoglyok: raportra hívták a magyar ügyvivőt az ukrán külügyminisztériumbe

Átadott hadifoglyok: raportra hívták a magyar ügyvivőt az ukrán külügyminisztériumbe

Bekérették az ukrán külügyminisztériumba a kijevi magyar nagykövetség ideiglenes ügyvivőjét.

Putyin elárulta, mikor kezdik az atomfegyvereket fehéroroszországi telepítését

Putyin elárulta, mikor kezdik az atomfegyvereket fehéroroszországi telepítését

Putyin Lukasenkával tárgyalt Szocsiban.

"Brüsszel ideológiai támadásokkal és zsarolásokkal szórakoztatja magát"

"Brüsszel ideológiai támadásokkal és zsarolásokkal szórakoztatja magát"

Az Alapjogokért Központ is kiadott egy közleményt Brüsszel migrációval kapcsolatos döntésére reagálva.

Hasít a használtruha piac, több milliárd bevételnövekedés a Hádánál

Hasít a használtruha piac, több milliárd bevételnövekedés a Hádánál

Jó üzlet a használtruha-kereskedelem, ekkora inflációban pláne.

© 2023 (v2.202102)