Budapest szívében, alacsony rezsivel! Kell ennél több?

Az Andrássy út környéke igen kedvelt azok körében, akik szeretnek mindenhez közel élni, hiszen ez abszolút a város lüktető szíve, ahol kiváló közlekedési kapcsolatok, bevásárlási lehetőségek, kulturális lehetőségek és a Margit-sziget, valamint a Városliget zöldje egyaránt könnyen elérhető távolságban található. A környék tele van hangulatos, régi épületekkel, viszont éppen ezért szinte lehetetlen itt energiatakarékos lakást találni. A Csengery utcában azonban most olyan lakások épülnek, amelyeknek még más új építésű beruházások lakásaihoz képest is rendkívül alacsonyak a fenntartási költségeik.

Tudjuk, hogy ma már nem lehet új építésű projektet BB energiahatékonyság alatt építeni, ám a magukra valamit is adó fejlesztők hőszivattyús fűtéssel ennél magasabb kategóriát céloznak meg. A hőszivattyús fűtésrendszereken belüli is azonban kiemelkedő hatásfokkal működnek a geotermikus fűtésrendszerek, melyekkel csak nagyon kevés beruházás büszkélkedhet.

Az Ökoházank cégcsoport 2008 óta épít geotermikus energiával fűtött Öko Társasházakat, így hatalmas tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen. A talajszondás hőszivattyúk előnye, hogy lényegesen hatékonyabbak, mint a levegő-víz hőszivattyúk, így a Csengery utcában most épülő CS70 Green Home társasház esetében a kiváló hőszigetelésen és a fokozott hőszigetelésű nyílászárókon túl a fűtésrendszer biztosítja, hogy a lakások energiahatékonysága AA++ legyen.

A talajszondás hőszivattyús felületfűtésnek (padló-, fal- és mennyezet fűtés) köszönhetően ugyanis a fűtéshez szükséges vizet elegendő 35°C-ra felfűteni, hűtés üzemmódban pedig a talajból feljövő 15°C-os vizet keringteti a rendszer a mennyezeti csövekben, így biztosítva a lakásokban a kellemes hőmérsékletet. A melegvízellátásnál a hűtéssel elvont hő kerül hasznosításra, így alacsonyan tartva ennek a költségeit is.

A felület fűtésnek-hűtésnek köszönhetően ráadásul a lakás levegője sem kavarodik fel, ami jó hír az allergiásoknak, és nyáron sem kell tartanunk a klímazajtól vagy a fokozott hideglevegő áramlástól.

A CS70 Green Home társasházban mindössze 40 lakás kap helyet, így minden bizonnyal egy összetartó lakóközösség fog kialakulni. A lakáskínálatban a 38-58 nm-es kétszobás lakásoktól a 80-125 nm-es családi otthonokig mindenki megtalálhatja a számításait. A lakások mindegyikéhez kapcsolódik erkély vagy terasz és az ingatlanok elhelyezkedésükből adódóan és könnyű fenntarthatóságuk okán befektetésnek is ideálisak. A lakásokhoz természetesen gépkocsi beállók és tárolók is vásárolhatók.

A belváros szívében keres energiatakarékos lakást? A CS70 Green Home társasházban olyan otthona lehet, ahol az M1-es metróvonal és a 4-es, 6-os villamosok adta közlekedési lehetőségekről, a Westend City Center és a Fashion street közelségéről, a pesti Broadway, a Magyar Zene Háza vagy a Széchenyi Gyógyfürdő nyújtotta kikapcsolódási lehetőségekről és az energiatakarékos, tágas, egészséges otthon kényelméről sem kell lemondania.

A cikk megjelenését a CS70 Green Home társasház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Nagy feladat vár Varga Mihályékra

Nagy feladat vár Varga Mihályékra

Magyarország készíti az unió jövő évi költségvetését.

Sok magyar hitelből nyaral idén, nem lesz árstop a balatoni szolgáltatóknál

Sok magyar hitelből nyaral idén, nem lesz árstop a balatoni szolgáltatóknál

Új programot indít a kormány a turisztikai szolgáltatók megsegítése érdekében.

Új pénzügyi főnök érkezik a magyar Audihoz

Új pénzügyi főnök érkezik a magyar Audihoz

Achim Grewe júliustól irányítja a győri üzem pénzügyeit. 

 Magyar Péterről ír a Spiegel: 2010 óta példátlan helyzet alakult ki

Magyar Péterről ír a Spiegel: 2010 óta példátlan helyzet alakult ki

Mit látott a Spiegel újságírója Magyarországon?

© 2024 (v2.202102)