Ég a gyertya ég… Csak a lakás ne gyulladjon ki! Vajon erre is gondolsz az ünnepek alatt?

Az advent az örömteli készülődés időszaka, de vajon eszünkbe jut az ünnepek alatt, hogy milyen veszélyforrások leselkednek ránk és otthonunkra a koszorúkon lévő gyertyák, majd a karácsonyi csillagszórók időszakában? Összegyűjtöttük, mire kell figyelni!

Az adventi és karácsonyi időszakban rengeteg lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat, bár a karácsonyfákra már senki sem tesz égő gyertyát csak karácsonyfa izzót, az adventi koszorúk azért még könnyen lángra lobbanhatnak, és a csillagszórók sem veszélytelenek, ha nem használjuk őket körültekintően. Sőt a karácsonyfa izzók is okozhatnak kellemetlen meglepetéseket, ha nem megbízható helyről és gyanúsan olcsó terméket vásárolunk.

Akárhogy is nézzük, a saját és családtagjaink testi épsége, mindennél fontosabb az ünnepek alatt is és természetesen fontos otthonunk biztonsága, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy van e lakásbiztosításunk.

Ma már nagyon sok biztosító társaság, rengeteg féle kombinációban állít össze biztosítási csomagokat, melyek az alap dolgokon (tűz, villámcsapás, vihar, jégverés,
hónyomás, árvíz, betöréses lopás, rablás, rongálás, üvegtörés) kívül számtalan extrát tartalmaznak. Ezek a csomagok ráadásul folyton változnak, bővülnek új lehetőségekkel, így nem árt évente ellenőrizni, hogy mit tartalmaz a lakásbiztosításunk és milyen új elemekkel lehetne kiegészíteni.

Az évenkénti ellenőrzés már csak azért is fontos, mert a biztosítók az utóbbi időben rengeteget emeltek a díjakon, így lehet, hogy egy másik biztosítónál kedvezőbb ajánlatot találunk. Akár váltanánk, akár újonnan kötnénk lakásbiztosítást, fontos, hogy ne egy biztosítási portál kalkulátora alapján válasszunk biztosító társaságot, hanem keressünk egy megbízható, régóta a piacon lévő biztosítót, akik komolyan veszik a kárigényeket, és nem kimagyarázni próbálják, hanem tényleg fizetnek, ha a kár már bekövetkezett.

Jó hír, hogy az Ingatlantájolón már lakásbiztosítást is köthet, ami igényei szerint rengeteg olyan extrát tartalmazhat, ami a 21. században már elengedhetetlen. Mindezt online megteheti, mindössze 3 perc alatt és biztosítási csomagjába garantáltan csak az kerül, amit Ön választ. Ha pedig elutazna az ünnepekre, itt utasbiztosítást is köthet.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Újabb fizetős parkolási zónák jönnek Budapesten

Újabb fizetős parkolási zónák jönnek Budapesten

Újbudán a Sashegyen, Zuglóban pedig az Örs vezér terénél kell fizetni. 

Lánchíd felújítása: vizsgálat indult vesztegetés miatt

Lánchíd felújítása: vizsgálat indult vesztegetés miatt

Nyomozást rendelt el a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Brutálisan megdrágultak a balatoni szállások

Brutálisan megdrágultak a balatoni szállások

Akad olyan település, ahol 30 százalékos áremelkedés történt. 

A szolgáltatások inflációja magas, és ez még vissza fog ütni  – ez volt a jegybank sajtótájékoztatója percről percre

A szolgáltatások inflációja magas, és ez még vissza fog ütni – ez volt a jegybank sajtótájékoztatója percről percre

A jegybank alapkamat-csökkentő döntését indokolta Virág Barnabás, az MNB alelnöke

© 2024 (v2.202102)