Lakás 20 millió alatt a fővárosban? Ezek Budapest legolcsóbb ingatlanjai

Mindenki tudja, hogy a fővárosi ingatlanárak az utóbbi években az egekbe szálltak, és manapság már örülhet, aki egymilliós négyzetméterár alatt talál használható lakást. Sőt, ahogy láttuk, már az is megesik, hogy több, mint hatmilliót kérnek egyetlen négyzetméterért. 

Mit tehet, aki nem találja otthon a felesleges tíz- és százmilliókat? Nézelődik, és reménykedik a csodában. Van még élet 20 millió alatt is a budapesti kerületekben, bár a kínálat szűkös. Aki ebben a ligában keresgél, valószínűleg az egyik külső kerületben találja majd meg a megfelelő lakást, és jó eséllyel földszinten vagy szuterénben lesz kénytelen gondolkodni.

Elszánt ügyes kezű ezermesterek figyelem, ezekkel a lakásokkal van kisebb-nagyobb meló, de a végeredmény remek lehet.

Újpest, 15,5 millió, fűtés jelenleg villanyradiátorral

Ez a 31 négyzetméteres szuterén garzon Újpesten található, és egy 20 négyzetméteres szobából, egy konyhából és egy pici fürdőből áll. Nem nagy, de legalább gyorsan végzünk a takarítással!

A képek alapján nem rossz állapotban lévő kis lakás 500 ezres négyzetméterára nagyjából a fele a kerületben megszokottnak, ráadásul a közlekedése sem rossz, Újpest központ és Újpest Városkapu is gyalog elérhető távolságban van. Az új tulajdonos legnagyobb feladata valószínűleg valamilyen, ésszerű költségekkel üzemeltethető fűtési rendszer kiépítése lesz, jelenleg ugyanis csak hordozható villanyradiátorok szolgáltatják a meleget.

Kispest, 28-33 négyzetméter, földszinti 15,9 millió

A hirdetés szerint a tulajdoni lapon 28 négyzetméter, a valóságban viszont 33 ez a Kispesten, egy közös udvaros társasház földszintjén található lakás. A kétszeresen is galériázott garzon az alaprajz szerint ablakok ügyében kihívásokkal küzd, a képek alapján viszont nem tűnik sötétnek.

A konvektoros fűtésű ingatlanban a nappali és az étkező fölött is építettek galériát, így akár két hálóhelyiségként is használhatóak, vagy az egyik lehet mindent elnyelő pakolóhely is, ami egy picike lakásban mindig jól jön. 

Pesterzsébet, udvari 28 négyzetméter, 15,9 millió

Utcára néz ez a földszinti 28 négyzetméteres kis lakás, amit Pesterzsébeten hirdetnek. Az egyszobás, meglepően világos garzon egy 10 lakásos társasházban van, konvektoros fűtésű, alacsony közös költségű. 

A lakás méretéhez képest táncteremnyi konyha egy ügyes kezű felújító számára remek lehetőségeket rejt, sőt, ha azt a nappalitól elválasztó fal nem tartófal, akkor akár egy mutatós, egylégterű stúdiót is ki lehet itt alakítani. És bátran mondhatjuk, hogy ingatlanunk kertkapcsolatos, hiszen tényleg egyenesen a belső udvarra vezet a bejárati ajtó.

Szintén 28 négyzetméter Rákospalotán, kertkapcsolattal

Csendes kis utca nyugalmas, 7 lakásos társasházában eladó ez a 28 négyzetméteres földszinti garzon, amely a fotók alapján tartogat feladatokat leendő tulajdonosának.

A kertkapcsolat itt a fotók alapján legfeljebb közepesen vehető komolyan, az mindenesetre biztos, hogy az udvarra lépünk majd ki a bejárati ajtón. A lakáson lesz mit csinosítani, bár egy alapos rendrakás már fél siker lenne. Az utca kifejezetten hangulatos, és a kevés négyzetméterre meglehetősen sok ablak jut. 

Nem is lakás ez, hanem miniház Kispesten 16,9 millióért

Ez a 31 négyzetméteres (a tulajdoni lapon csak 17 négyzetméteres), kétszintes kis lakás valójában egy hőszigetelt, téglából épült miniházikó, ami egy ötlakásos társasházban található.

Az elrendezése logikus: alul konyha, fürdő, nappali, fent pedig egy hálószoba. A képek alapján nem túl régen nyúlhattak hozzá, így a falak tövén látható masszív vakolathiányok okát mindenképpen érdemes nagyon alaposan felderíteni a leendő vásárlónak. Ha viszont nem ázik, jó kis kéró lehet belőle, elvégre nem sokan mondhatják el magukról, hogy saját emeletes házat vettek 20 millió alatt!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A casco díjánál jóval nagyobbat nőtt a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás aránya

A casco díjánál jóval nagyobbat nőtt a legnépszerűbb kiegészítő biztosítás aránya

Az első negyedévben megkötött teljes körű casco szerződések átlagdíja 206 900 forint volt, ami 5,9 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

Donald Trump már másképp gondol Ukrajnára

Donald Trump már másképp gondol Ukrajnára

Híreink a háború 786. napján.

© 2024 (v2.202102)