Okosan, ragyogóan!

Az okosvilágítás nem csupán egy jövőbeli elképzelés, hanem a komfort és a megtakarítás szinonimája. Az egyre magasabb energiaárak sokakat ráébresztettek a takarékos megoldások szükségességére; és ha már valami energiatakarékos, miért ne lehetne kényelmes is!?

A LED-technológia tagjait egyre kevesebbeknek kell bemutatni, hiszen előnyös tulajdonságaiknak köszönhetően hamar háttérbe szorították az energiazabáló wolframszálas izzókat, a hagyományos és kompakt fénycsöveket és a különböző halogénmegoldásokat is. A LED-fényforrások nem csupán energiatakarékosak; hosszú élettartamot kínálnak, jól viselik a ki- és bekapcsolgatást és a rázkódást, kellemes színhőmérsékletet biztosítanak és jól szabályozhatók.

Az okosvilágítás elképzelhetetlen lenne a LED-technológia nélkül. Azt is mondhatnánk, hogy az alkalmazott smart megoldások új fejezetet nyitottak a LED-technológia fejlődésében.

Ha okosvilágításról beszélünk, jellemzően olyan világítástechnikai megoldásokra gondolunk, amelyek túlmutatnak a hétköznapi használat során elvárt képességeken. Az ilyen eszközöknek köszönhetően a fényforrásainkat praktikusabban és okosabban tudjuk használni, illetve mindig a körülményeknek megfelelően tudjuk alkalmazni.

A smart világtástechnikai rendszerek fényerőszabályozásra, fehér színhőmérséklet változtatására, 16 millió szín megjelentésére, időzítésre, egyéni és csoportos vezérlésre, illetve különböző témák beállítására is alkalmasak. Ezek a megoldások lehetővé teszik, hogy mindent úgy világítsunk meg, ahogyan szeretnénk.

Az okosvilágítások alapvető eszközei a mennyezeti lámpák, amelyek egy-egy helyiség elsődleges fényforrásaiként képesek üzemelni. A gyártók figyelmet fordítanak arra is, hogy a lámpatestek jól alkalmazkodjanak a legkülönfélébb lakberendezési stílusokhoz. A MI Smart LED Ceiling Light fehér színű, okos mennyezeti lámpa szabályozható fényerővel, állítható színhőmérséklettel, kétféle előre programozott üzemóddal, valamint bogár- és porbiztos kialakítással rendelkezik. Csökkentett fényerővel hangulatfényként működtethető, illetve irányfényként is alkalmazható. Az ingyenesen letölthető Mi Home (Android/IOS) alkalmazáson keresztül biztosított a távoli vezérlés lehetősége is. A lámpa beépített Bluetooth gateway funkcióval rendelkezik, így a mennyezeti lámpán keresztül más Bluetooth-hálózatot használó eszközök is képesek lesznek a WI-FI-hálózaton keresztüli kommunikációra.

Természetesen az asztali lámpák sem maradhatnak ki a sorból, ezek az eszközök is elérhetők smart kiadásban. A Xiaomi MI LED Desk Lamp PRO asztali lámpa fémből készült, letisztult, modern megjelenésének köszönhetően a ház bármely pontján elhelyezhető. Csuklós kialakításának köszönhetően pedig kiválasztható a munkavégzéshez, tanuláshoz, számítógépezéshez legideálisabb megvilágítási szög. Az eszköz képes egy átlagos méretű íróasztal teljes felületének megvilágítására. Az asztali lámpa az egészségügyi intézményekben és múzeumokban is használható, 90%-os színvisszaadási indexszel rendelkezik, vagyis a megvilágított tárgyak színét közel azonosnak érzékeljük, mintha nappali fénynél figyelnénk.

A beltéri világítás lehetőségei szinte végtelenek. Ha hangulatosabbá szeretnénk tenni a lakásunkat, fontoljuk meg egy LED-szalag vásárlását! A Xiaomi Yeelight Lightstrip Plus  szalag öntapadós és rugalmas kialakítású, így szinte bármilyen tárgyhoz formázható, de nem csupán a bútorok dekoratív megvilágítására, hanem háttérvilágításként is ideális. További elemekkel egészíthető ki (pl. kamera, mozgásérzékelő stb.), így a Xiaomi okosotthon személyre szabható a Mi Smart Home Hub segítségével.

Érdemes megismerni az okosvilágítás lehetőségeit, amelyek kényelmesebbé, hangulatosabbá és energiatakarékosabbá tehetik az otthonunkat!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Megint célba talált az Ukrán Biztonsági Szolgálat Oroszországban

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Sóhajtottunk egy nagyot, mikor megláttuk a forintárfolyamot

Gyengült a forint a főbb devizákkal szemben szerdán kora estére a bankközi devizapiacon reggelhez képest.

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Brüsszel elfoglalása helyett kemény üzenetet kapott Strasbourgból Orbán Viktor

Jókora többséggel szavazta meg az Európai Parlament utolsó ülése az újabb lesújtó állásfoglalást Magyarországról.

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Nem figyelek a kampányra, megrögzött Fidesz-szavazó vagyok - megmondták a magukét a választópolgárok

Berúgták a kampányt a pártok, gyűlnek az ajánlások, egyre durvábbakat mondanak egymásra a szemben álló felek. Hogyan bírják ezt az emberek? Kiderül a videóból.

© 2024 (v2.202102)