Vadiúj lakás, impozáns lakóparkban csaknem nulla rezsivel! -Komolyan nem érdekel?

Ha Budapesten sétál az ember, manapság már szinte minden sarkon belebotlik egy új, vagy csupán néhány éve épült lakóparkba vagy társasházba. A beruházók mind nagy felkészültséggel és átgondoltsággal építik ezeket az épületeket úgy, hogy annak minden lakója kellemesen érezze magát az otthonában. Napjainkban azonban ahhoz, hogy egy adott lakást kiválasszunk, elengedhetetlen az energiatakarékosság, hiszen senki sem szeretné fogni a fejét a rezsiszámlák érkezésekor. Éppen erre a problémára hoztunk most néhány ajánlást, olyan budapesti lakóparkokról, amik abszolút a környezettudatosság és az energiatakarékosság jegyében születtek.

Szeged egyik legújabb ékköveként mutatkozik be a Cédrus Liget lakópark, ami a modern építészetet, illetve a technológia legjavát hozta el az egyetemvárosba. A beruházás 593 lakást, irodát és üzlethelyiséget foglal magába, mindezek mellett fitnesz terem, saját kert és parkolóhely várja legújabb lakóit. A kialakított parkok és zöld övezetek tovább növelik a levegő tisztaságát és Szeged városképének javulását. Fontos megjegyezni, hogy nem kerítéssel zárt egységekről beszélünk, hanem szabadon átjárható mindenki számára.

A lakások felosztásánál fontos szempont volt, hogy mindenki megtalálja a saját igényeinek megfelelő méretűt, fekvésűt és kialakításút, ezen felül minden lakás kulcsrakész állapotban kerül átadásra. A parkolásról egy 1100 férőhelyes mélygarázs gondoskodik a legkorszerűbb beléptető rendszerekkel. Nem érdemes elmenni amellett sem, hogy a teljes létesítmény hőszolgáltatásáról saját geotermikus rendszer gondoskodik. A lakásokba szerelt padlófűtés és a klímarendszer több mint 30%-os rezsicsökkenést garantál, emellett a gáz bevezetésére egyetlen ingatlanban sem fog sor kerülni, így kiemelkedő emissziós értékekkel bír.

A napfény városában kiváló befektetési lehetőséget nyújt a beruházás, hiszen az ifjú generáció számára könnyen kiadható lakások épülnek itt, ugyanis az infrastruktúra magáért beszél, az egyetem több épületéhez is közel, a városközpontban helyezkedik el a lakópark. A lakásokat kulcsrakészen vehetik át az új lakók, akiknek régi álmuk válhat valóra egy ilyen luxusingatlannal.

A XIII. kerületi új Kucsma társasház sokak örömére, igen családias övezetben épül fel, a Kucsma utca 7-9. szám alatt. A társasház két épületegyüttesből valósul meg, amiben 24 lakás kapott helyet. A zöldtetős lakóépület, amely megújuló energiaforrásokat és takarékos üzemeltetést kínál, 2023. III. negyedévében kerül átadásra. A társasházban lévő lakások, tágasak és több szobával is rendelkeznek, ezen felül a földszinti lakásokhoz kizárólagos használatú közvetlen kertkapcsolat, az emeleti lakásokhoz erkély, míg a legfelsőbb szinteken tetőterasz lesz elérhető. A lakások mérete 39 m2-től 126 m2-ig terjed.

A társasház BB energetikai besorolással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a felhasznált energia minimum 25%-a megújuló energiaforrásból származik. Egy ilyen új lakás esetében rengeteget spórolhatunk a költségeken, hiszen a korszerű építészeti és gépészeti technológiának köszönhetően, környezetkímélő módon szinte nullára csökkenthetjük a rezsiköltséget. Az épületet körülölelő 15 cm vastagságú hőszigetelés mellett, helyet kap majd napkollektor és napelem is. A teremgarázsban autótöltési lehetőség kerül kiépítésre a környezet és a jövő iránti felelősség jegyében.

A környéket tekintve, a XIII. kerület egyszerre nyújt kellemes zöldövezeteket, kiváló infrastruktúrát, bevásárlási- és szórakozási lehetőségeket egyaránt. A közelben remek oktatási intézményeket, óvodákat, cukrászdákat és sportolási lehetőségeket találhat. A közlekedést tekintve, ezen a vonalon közlekedik a 12 és a 14-es villamos, valamint a a 20, 30, 30A, 226, 230-as buszok megállói is sétatávolságon belül vannak.

A Green Home Baross társasház nem véletlenül kapta környezettudatosságra utaló nevet, hiszen az egész ház ennek jegyében épült fel. A Baross u. 40. szám alatti ház a Palotanegyed egyik legrégibb épülete volt, melyet a neves építész, Hild József tervezett 1843-ban.  A VIII. kerületi társasház, igen különleges keretek között jött létre, hiszen a házat az eredeti tervek alapján teljeskörűen felújították, mögötte pedig az udvarra egy vadonatúj társasházat építettek, így találkozik a romantikus régmúlt és a modern jelen egy házon belül.

A legújabb, levegő-víz hőszivattyús fűtéssel ellátott társasházban 53 lakás, 2 üzlethelyiség és tárolók is kaptak helyet. A kialakított ingatlanok változatos alapterületűek, megtalálhatóak benne a kis alapterületű garzonlakásoktól a 3 hálószobás, a nagycsaládosok szükségleteit is kielégítő lakásokig. A levegő-víz hőszivattyús rendszerű társasházi lakásainkban nemcsak a fűtés, hanem a hűtés és a használati melegvíz ellátás is megújuló energiával történik. Ezzel a technológiával olyan új – a XXI. század elvárásainak megfelelő lakásokat építenek – amelyek az alacsony rezsi költség mellett energiatakarékosak, és környezetbarátok is. A társasház lakásainak energetikai minőségi besorolása AA+ kategóriába esik, emellett nincs gázbekötés, így a tulajdonosok teljesen függetleníthetik magukat a gázárak óriási emelkedésétől.

A 8. kerület a belvárosisas életet kedvelőknek ideális lakhatási lehetőséget nyújt. Kitűnő lokációjának és közlekedésének köszönhetően a turisták számára is remek szálláslehetőséget biztosít, így akár értékálló befektetésnek szánja az ingatlant rövid- vagy hosszútávú kiadásra, akár egy olyan nyugodt otthonnak, ami együtt jár a lokációval járó előnyökkel, mindenképpen érdemes őket választani.

A XI. kerületben a Budafoki út 64. alatt található Metrodom River lakópark melynek telke egészen a Duna partig nyújtózik, sok más, vízpartiként hirdetett lakóparkkal ellentétben valóban közvetlen kapcsolatot teremt a folyóval. A hatalmas, 3 hektáros telken a teljesen parkosított kertben, 6 lakóépületben, összesen 712 lakás épül fel, öt ütemben.

A lakóparkot minden oldalról kerítés veszi körbe, az épületek kialakítása, megjelenése kifejezetten egyedi és karakteres, ezek, illetve a lakások tervezése során több szempontot is figyelembe vettek és a lakóépületeket úgy tervezték, hogy minél több lakásból nyíljon teljes vagy részleges kilátás a Dunára, illetve nyugati irányba, a Budai hegyekre. Az egymástól nagy távolságra álló épületek alacsony szárnyai 5 emeletesek, az épületenként jellemzően két karcsú torony pedig 13 emelet magas. Minden épületben 5 emelet magas, tágas és világos átriumot alakítottak ki, melynek két oldalfala és teteje is üvegből van, így lenyűgöző 18 méter magas tér fogadja a belépőket.

A környezettudatosságról is érdemes pár szót említenünk, ugyanis a mennyezeti fűtés és hűtés luxusát kínáló, saját fejlesztésű Dual Eco fűtési rendszer nem csak kényelmes, környezetbarát, de nagyon energiatakarékos is. A Metrodom okosotthon-rendszere segítségével a hűtés, a fűtés, és az okosredőnyök egyaránt irányíthatók.

A különleges épületek, a gyönyörű park, a Duna-part mellett a Metrodom Rivert a szolgáltatások is kiemelik más új építésű társasházak közül. A lakóparkon belül családi bölcsőde, önkormányzati fenntartású óvoda, baba játszószoba és többkorosztályos hagyományos és vizes játszótér várja a gyermekeket, a gyermekes családokat. A sportolni vágyók a változatos gépekkel felszerelt fitneszteremnek, a kültéri edzőgépeknek, a szaunáknak és a közösségi csónakháznak örülhetnek. Emellett a fogadóépületben pékség és kávézó, a lakóparkon belül pedig játékszoba, tűzrakóhely és grillterasz, valamint lakóépületenként egy-egy panoráma tetőterasz szolgálja a kényelmet.

A DANUBIO lakópark Budapest 13. kerületében közvetlenül a város jól kiépült része mellett található, kényelmes távolságra a belvárostól, közvetlenül a Duna-parton. A lakópark tervezésekor az esztétika és a kiemelkedő minőség mellett a funkcionalitás kapta a legnagyobb hangsúlyt. Akár a lakásokat, akár az épület egészét tekintjük, azt fogjuk észrevenni, hogy minden részlet a hétköznapok méltóságát és a mindennapi kényelmet szolgálja.

Az épület egyik különlegessége, hogy nemcsak a homlokzat és a lakások kaptak óriási üvegfelületeket, de a lift és a lobby is teljes egészében üvegből készül, ezért bármerre is jársz a házban, egy pillanatra sem kell szem elől vesztened az elképesztő dunai és a budai hegyekre való kilátást.

Az épület kialakításának egyik legfontosabb szempontja az energiatudatosság volt.  Az épület tervezése során mindenhol az ezt támogató megoldásokra törekedtek, így fontosnak tartották, hogy pártolják az okosotthonok kiépítését is. Az okosotthont választó lakók a lakásban található eszközök központi működtetésével lehetővé teszik a különböző rendszerek és alrendszerek – például a hűtés és fűtés – központi irányítását, amik érzékelve a környezetüket és a lakás belső állapotait, képesek lesznek a lakás különféle elektromos rendszereit úgy irányítani, hogy azok a lehető leghatékonyabban és leginkább energiatakarékos módon működjenek. Ezen kívül minden lakás energiafelhasználása és melegvíz fogyasztása önállóan kerül mérésre és rögzítésre, így a fizetés is ez alapján történik majd.

A DANUBIO a klasszikus dunaparti hangulatot idézi, a parti sétányon kellemes sétákat tehetünk, vagy a padokon megpihenve élvezheti a gondtalanul hullámzó Dunát, mindemellett az infrastruktúra is kiváló. Autóval 7 percre, tömegközlekedéssel 15 percre járunk az üzleti negyed, óvodák, és iskolák, a sport- és bevásárlócentrumok, éttermek és kultúra pezsgésétől.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyag-áraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyag-áraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)