Ezért is fontos, hogy ki legyen pucolva a kéményed!

A nem megfelelően kitisztított kémény nem szellőzik rendesen, ami miatt a szén-monoxid visszaáramolhat a lakásba, de nem ez az egyetlen probléma. A kéményben lerakódott korom és kátrány ugyanis kéménytüzet okozhat, ami még rosszabb is lehet, ha a tűz a tetőszerkezetre is átterjed, és ha az egész tetőszerkezet leég, az már bizony milliós nagyságrendű kár. Egy ilyen esemény máskor is kellemetlenül érinti az embert, de ha elutaznánk a két ünnep közt, még rosszabb.

Érdemes a bajt inkább megelőzni!

Aki rendszeresen kandallóval, kályhával fűt, az biztosan ellenőriztette már a kéményét a fűtési szezon előtt (legalábbis reméljük). Sokan vannak azonban, akik a fa-, széntüzelést csak kiegészítő fűtésként használják – bár a rezsirendelet óta biztosan többen tértek át az állandó használatra – és nem jut eszükbe a kéményt minden évben ellenőriztetni.

A gáz cirkó kényelme mellett az ünnepekre begyújtani a kandallót rendkívül hangulatos lehet, azonban ha régóta nem használtuk és a kéményt sem takaríttattuk ki, akkor nagyon kellemetlen meglepetés érhet épp az ünnepek alatt. A kéménytűz nem játék! A baj azonban megelőzhető. Érdemes minden évben kipucoltatni a kéményeket és a nyílt égésterű gázkazánokat is ellenőriztetni. 

A megelőzés a legjobb, de ne felejtsünk el lakásbiztosítást is kötni!

Természetesen, ha már van lakásbiztosításunk, akkor érdemes azt is évente leellenőrizni, hogy pontosan mire nyújt fedezetet és mennyiért. Nem-e találunk másutt kedvezőbb konstrukciót? A legtöbb biztosító társaságnál a tűzkár például az alapcsomag része, de a kéménytűzre pont nem terjed ki. Fontos, hogy kéménytűzre is kössünk biztosítást.

Akár új biztosítást kötünk, akár váltani szeretnénk lényeges, hogy körültekintően válasszunk biztosítót. Érdemes olyan biztosító társaságot választani, ami nagy múlttal, stabil háttérrel rendelkezik! 

Ráadásul az alap dolgokon kívül még számtalan olyan extrára is köthetünk biztosítást, ami a 21. században már elengedhetetlen, és mindezt már az Ingatlantájolón is megtehetjük online, 3 perc alatt és biztosítási csomagunkba garantáltan csak az kerül, amit mi kiválasztunk. Ha pedig elutaznánk az ünnepekre, itt utasbiztosítást is köthetünk.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)