Tuti tippek ingatlaneladáshoz 2023-ban!

A 2022-es év alaposan felforgatta a lakáspiacot és mindenki csak találgatni mer, mi vár ránk 2023-ban. Egy biztos, és ez már most az év végén látszott: alaposan átgondolt stratégiára lesz szüksége annak, aki 2023-ban akarja eladni a házát/lakását.

Már a járvány is átalakította a lakáspiacot, hiszen hatására mindenki nagyobb, lehetőleg kertes vagy erkélyes, zöldövezeti, vagy víz közeli ingatlanra vágyott. Ezzel szemben a háború okozta gazdasági nehézségek és a rezsirendelet egyfajta visszaáramlást indított el a könnyebben fenntartható, kisebb, belvárosi lakásokba. A rezsifaló otthonoktól most mindenki szabadulna, ugyanakkor a vevők részéről kivárás jellemző, aminek köszönhetően az évek óta tartó – és egyébként jelentős áremelkedést okozó – túlkereslet most átfordult túlkínálat. 

Nehéz helyzetben van tehát, aki most adna el ingatlant különösen, ha az nehezen fenntartható, nézzük, mit lehet tenni, ha most szeretnénk eladni ingatlanunkat.

Mit tegyünk, ha magas a rezsi?

Egy magas rezsijű ingatlan esetében nem feltétlenül az eladás az egyetlen megoldás, főleg, hogy most rendkívül nyomott áron tehetjük csak ezt meg. Ha van egy kis tartalékunk elgondolkozhatunk az energetikai korszerűsítésen is, így már lehet, hogy szükségtelen lesz az eladás, vagy legalábbis lényegesen magasabb áron adhatjuk el az ingatlant. Mindenképpen érdemes mérlegelni, melyik megoldás éri meg jobban. Ha korszerűsítés helyett az eladás mellett döntünk, akkor viszont fontos tudnunk, hogy ezt csakis erősen nyomott áron tehetjük meg.

Hogyan tegyük az ingatlant vonzóbbá a vevők számára?

Bármilyen ingatlant is hirdetünk, a jelenlegi kínálati piacon minden eszközzel törekednünk kell arra, hogy a vevők a mi ingatlanunkat válasszák. Bár alapvetően igaz, hogy a tudatos vevő nem azt nézi, hogy mekkora a rendetlenség a lakásban, most nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy rendetlen, koszos ingatlanról töltsünk fel képeket a hirdetéshez, és hogy egy ilyen ingatlanban vezessük körbe az érdeklődőket. A rend és a tisztaság máskor is alapvető, de most ez még inkább igaz.

Nem elég a szép lakás, ha a képek nem adják vissza a minőséget!

Bármilyen szép, jó elhelyezkedésű és energiatakarékos is az ingatlanunk, ha nem készülnek róla jó képek, a hirdetésünk nem fogja felkelteni az érdeklődők figyelmét egy olyan piacon, ahol a kevés kereslet óriási túlkínálattal találkozik. Így a képekkel is meg kell ragadnunk a potenciális vevők figyelmét. Tapasztalatok azt mutatják, hogy az érdeklődők a listaoldalakon a képek alapján választják ki, hogy melyik hirdetésre kattintanak, és ha kattintottak, akkor is először a képeket nézik végig, ha azok nem győzik meg őket, a hirdetés szövegét már el sem olvassák.

Azért a jó hirdetésszöveg is fontos…

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a hirdetés szövege nem fontos. A túl rövid, szinte csak az alapadatokat tartalmazó hirdetésszöveggel elveszíthetjük az érdeklődőket csakúgy, mint a túl hosszú, felesleges részleteket tartalmazó szöveggel, amelyből épp a lényeg nem derül ki.

Az árazás viszont kiemelkedően fontos!

A leges-leglényegesebb minden szempont közül azonban az árazás. Egy túlárazott ingatlant még keresleti piac esetén is nehéz eladni, kínálati piacnál azonban egyenesen lehetetlen. Az ár meghatározása természetesen nem könnyű, mindenképp vegyük figyelembe, hogy az árazásnál a rezsiköltségek most különösen meghatározóak, de fontos befolyásoló tényező az ingatlan állapota, ugyanis a jelenlegi felújítási költségek mellett mindenki inkább a készet keresi.

 

Külföldi vevőket is el szeretne érni ingatlanhirdetésével? Próbálja ki most egyedülálló szolgáltatásainkat! Az Ingatlantájolón euróban is hirdethet!

 

Tudjuk-e ki a célközönségünk?

Fontos ismernünk a célközönségünket, amit az ingatlan elhelyezkedése, mérete, állapota is befolyásol. Ha az ingatlanunk elhelyezkedése és/vagy exkluzivitása okán külföldi érdeklődőkre is számíthatunk, akkor érdemes az ingatlant euróban meghirdetni különösen, hogy így az árfolyamveszteséget is elkerülhetjük. Jó hír, hogy az Ingatlantájoló oldalán már euróban is feladhatjuk hirdetésünket. És a forintban és euróban meghirdetett ingatlanok árai is könnyen összehasonlíthatóvá válnak, ugyanis a rendszer az MNB aktuális árfolyama alapján azonnal kiszámolja az épp aktuális forint árat, és az ár szerinti sorba rendezésénél pénznemtől függetlenül rendezi sorba a találatokat.

Körültekintően válasszuk ki, hol hirdetünk!

Az eurós hirdetési lehetőség azonban nem az egyetlen ok, amiért érdemes az Ingatlantájolón hirdetni. Az Ingatlantájoló ugyanis Magyarország egyik legrégebbi ingatlanhirdetési portálja, amely számtalan egyedülálló szolgáltatást is nyújt. Nézzük, miért érdemes az Ingatlantájolót választani!

Rendkívül gyors és egyszerű a hirdetésfeladás!

Az Ingatlantájoló Magyarország egyik leggyorsabban betöltődő ingatlan hirdetési oldala, ahol ráadásul még hirdetni is rendkívül egyszerű, hirdetésünket mindössze pár lépésben, 1 perc alatt feltölthetjük, majd választhatunk a különböző kiemelési csomagok közül.

Licitálhatunk a lehető legjobb pozíciókért!

Tapasztalatok azt mutatják, hogy az érdeklődők általában csak az első három listaoldalt szokták megnézni, a legnagyobb oldalakon azonban hirdetésünk már néhány nap után hátrébb sorolódhat akár az 5-6. oldalakra is. Az Ingatlantájoló ennek a problémának a kiküszöbölésére vezette be 3 szintű licitrendszerét, amellyel a területi listaoldalakon, sőt gyakorlatilag bármilyen szűrés szerinti listaoldalon licitálhatunk kreditjeinkkel a lehető legjobb pozícióért. Így egyedül a kreditegyenlegünkön és a saját taktikánkon múlik, hogy hirdetésünk, mennyire előkelő helyre kerül majd a listaoldalakon. A licit további előnye emellett, hogy teljesen egyenlő feltételeket teremt a nagyobb és kisebb irodák, illetve magánszemélyek között.

 

Az első helyre szeretne kerülni a találati listán, amikor egy vevő új otthont keres? Licitáljon az első helyekre, próbálja ki az Ingatlantájoló forradalmian új és kiváló ár-érték arányú licit szolgáltatását. Most még a sokat hirdető ingatlanirodákat is könnyen megelőzheti!

 

Ingatlanunkról igény szerint akár cikk is megjelenhet!

A hirdetés feladása után a kiemelési csomagok közül olyat is választhatunk, amely cikkírást is tartalmaz. Amennyiben ilyen csomagot választunk, az Ingatlantájoló profi újságírói csapata megírja a cikket, amit mi még a megjelenés előtt elolvashatunk, és az ingatlanunkról készült cikk megjelenik az Otthontérkép Magazinban és az Ingatlantájoló partneroldalain (pl.: Mfor, Infostart, Privátbankár) is. Így ezzel mindössze 20 percet kell foglalkoznunk.

Többféle kiemelési lehetőség is vár!

A kiemelési csomagok többféle kiemelési lehetőséget is tartalmaznak, melyek segítik, hogy hirdetésünk célba találjon.

Képek és felirat: Hirdetésükhöz 20 db képet is feltölthetnek, ami kulcsfontosságú a sikeres ingatlaneladáshoz, ezen kívül „Beleszeretős”, „Kitűnő vétel”, „Tehermentes”, vagy a most igencsak aktuális „Alacsony rezsi” feliratot is kérhetjük a hirdetésre, – hogy csak néhányat említsünk a legnépszerűbb feliratok közül – ami még jobban kiemeli a hirdetést az átlagos hirdetések közül. 

Más kiemelési lehetőségek is várnak: A képeken, feliraton és cikk megjelenésen kívül még más kiemelési lehetőségek  is várnak attól függően, hogy melyik kiemelési csomagot választjuk. Választhatunk például social média kiemelést, amellyel további több ezer embert érhetünk el, illetve hirdetésünk ingatlan ajánlódobozokban is megjelenhet az Ingatlantájoló partneroldalain.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Áll a bál Brüsszelben, Orbán Viktor is nagyon kiborult

Áll a bál Brüsszelben, Orbán Viktor is nagyon kiborult

A rendőrség idő előtt véget vetett egy konzervatív rendezvénynek.

"Hiszem, hogy a halál a vég" – egy 27 másodperces késelés története

"Hiszem, hogy a halál a vég" – egy 27 másodperces késelés története

Az indiai származású brit író, Salman Rushdie nem fél beszélni az ellene elkövetett merényletről, ám támadója nevét nem hajlandó sem kiejteni, sem leírni. 

Bezsarolta Brüsszel az Orbán-kormányt Bóka János szerint

Bezsarolta Brüsszel az Orbán-kormányt Bóka János szerint

Az Európai Bizottság (EB) és az Európai Parlament (EP) nyers politikai nyomásgyakorlásra használják a Magyarország elleni uniós eljárásokat, amihez a magyar baloldal tevőlegesen hozzájárult.

Orbán Viktorék szép csendben drasztikus lépést tehettek

Orbán Viktorék szép csendben drasztikus lépést tehettek

A Védelmi Tanács ülése után születhetett meg erről a döntés.

© 2024 (v2.202102)