Tópart, alacsony rezsi és minden szolgáltatás kapun belül: 20 hektáron épül ez a város a városban

Egyre többen érzik úgy, hogy jó lenne kicsit kiszakadni a zsúfolt városból, és nyugodtabb, zöldebb, egészségesebb környezetben élni vagy dolgozni. Erre az igényre válaszol egyedülálló “Be My City” koncepciójával a Tópark, ahol egyszerre épültek gyönyörű, tóra és parkra néző lakások, a hétköznapi élethez elengedhetetlen szolgáltatásokat nyújtó üzletek és irodák.

Törökbálintot gyakran nevezik Buda kapujának, hiszen a városhoz ezer szállal kötődik. De nem csak a fővárosban dolgozók nézelődnek a településen, sokakat éppen az vonz, hogy innen közvetlenül indulhatnak nyugati irányba. Azok, akiknek munka vagy magánéleti okok miatt gyakran kell bécsi, pozsonyi, nyugat-magyarországi vagy éppen balatoni kirándulásokat tennie, megspórolják a városból kijutás stresszét. Nem véletlen, hogy egyre több cég költözteti székhelyét, irodáját a településre.

Tópark lakópark

A Tópark “város a városban” fejlesztéséséhez hasonló nagyságrendű projektet keveset láttunk még. A 20 hektárnyi zöldterületen 350 lakás, 55 ezer négyzetméter iroda, 15 ezer négyzetméteren üzletek, és 3 ezer parkolóhely épült.

A szolgáltatások listája pedig igen hosszú: a családosoknak bölcsőde, óvoda és iskola, játszóterek és játszóház is épült. A sportos életmódot kedvelőket konditerem, csoportos jógaórák, kosár-, foci-, teqball- és röplabdapályák, kirándulóútvonalak és horgász-tó csábítják. 

Emellett pedig megtalálható itt minden, a hétköznapi élethez szükséges szolgáltatás, mint a szupermarket, a gyógyszertár,  az orvosi rendelő, a fodrász, kozmetikus, manikűr-pedikűr, autómosó, és persze kávézó és étterem is.

A koncepció népszerűségét mutatja, hogy az első ütemben elkészült 250 lakás közül 240 már gazdára talált. Jelenleg 100 további lakás épül, amelyet két ütemben adnak át a közeljövőben. 

A lakások 5 százalékos áfával vásárolhatóak meg, és a kínálatban a 49 négyzetméterestől a 120 négyzetméteresig változatos kialakítású otthonokat találhatunk. 

Talán furcsa a Covid-járvány kapcsán pozitívumokat emlegetni, egy jó hatása azonban biztosan volt a pandémiának. Egyre több cég, munkáltató és munkavállaló ismerte fel, hogy a hatékonyságnak nem feltétele a mindennapos irodai jelenlét. Ahogy emelkedik a részben vagy egészben otthon dolgozók száma, úgy lesznek egyre keresettebbek a nyugalmat, természet közelségét kínáló ingatlanok.

Tópark lakópark Törökbálint

A megszokott igények mellé – szép környezet, igényes ingatlan, jó közlekedés – mára felzárkózott még egy szempont: az energiahatékonyság. A Tópark itt sem okoz csalódást: az épületek szigetelése, a minőségi nyílászárók és a hőszivattyús mennyezet hűtés-fűtés kifejezetten alacsony rezsiszámlákat jelentenek. 

A cikk megjelenését a Tópark fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Az EU-tagság hatalmasat segített Szlovákiának, de van, amiben mi jobban állunk

Az EU-tagság hatalmasat segített Szlovákiának, de van, amiben mi jobban állunk

Az uniós tagság számos előnnyel jár, de számszerűsítésére viszonylag ritkán vállalkoznak. Északi szomszédunk esetében a hatást igen jelentősnek találták a pozsonyi jegybank kutatói.

Kijózanul, ha meglátja a forint árfolyamát!

Kijózanul, ha meglátja a forint árfolyamát!

A forint csütörtök reggelre erőre kapott a főbb devizákkal szemben a szerda kora esti jegyzésekhez képest a nemzetközi bankközi devizapiacon.

Ukrajna már amerikai nagy hatótávolságú rakétákkal lövi az orosz erőkret

Ukrajna már amerikai nagy hatótávolságú rakétákkal lövi az orosz erőkret

A rakétákat válaszlépésként szállították, miután Amerika figyelmeztette Oroszországot. Hírek a háború 792. napján.

Pressmann: Magyarország nyíltan arra kéri az Egyesült Államokat, hogy állítsa le Ukrajna katonai támogatását

Pressmann: Magyarország nyíltan arra kéri az Egyesült Államokat, hogy állítsa le Ukrajna katonai támogatását

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete X-oldalán szerdán megosztott videójában beszélt erről.

© 2024 (v2.202102)