Le a karácsonyi díszekkel! Jönnek az új trendek!

Elérkezett január 6-a, azaz Vízkereszt napja, amikor a legtöbben leszedik a karácsonyfát és a karácsonyi díszeket. Ettől függetlenül azonban nem kell díszítés nélkül hagynunk a lakást. A mai cikkünkben ezért jókedvre derítő lakásdekorációs ötleteket gyűjtöttünk össze.

Szívmelengető képek a faladon

A fali képek a fehér falakat színessé varázsolják, így jól lehet játszani a keretek színével is, emellett használhatjuk őket oktatási céllal is, valamint egy szép üzenetet is közvetíthetünk vele. A fotók, képek kiválasztása és helyes elhelyezésük a falon közel sem olyan egyszerű tervezési feladat, mint amilyennek első pillanatra gondolnánk. A tervezéshez kreativitásra és sok fantáziára van szükség. Ugyanakkor meg kell őrizni a szoba vagy akár egy teljes lakás tervezett összképének harmonikus egységét és hangulatát.

Így tervezték ezt ebben a győri lakásban is, ahol a folyosót szinte végig borítják a művészi, romantikus hangulatú fotók, grafikák sokasága. A lakásban okos megoldással csak az ingatlan egy részét töltötték meg képekkel, a szobákban, a nappaliban és az étkezőben viszont a „kevesebb néha több” elvet követték.

Fel a huzattal ünnepek után is!

Egy lakás otthonossága sok mindentől függ: az egyedi dekorációs tárgyaktól, a látványos lakástextíliáktól és egyéb különleges kiegészítőktől. Ilyenek lehetnek a párnák is, amelyek megvásárláskor számos dologra érdemes odafigyelni az ár és a praktikum mellett. Ha párnákról van szó, a legtöbbször a hálószobához és az alváshoz kapcsoljuk őket, de a különböző méretű és színű díszpárnák stílusos kiegészítői lehetnek más helyiségeknek is– úgy, mint például a hálószoba, a nappali, vagy az irodában is feldobhatják a hangulatot.

Ebben a budapesti felújított dizájnlakásban merőben odafigyeltek a színárnyalatok megfelelő illeszkedésére. A díszpárnák használatakor fontos odafigyelnünk, hogy a színek jól harmonizáljanak és ne legyenek túl kirívók a többi bútor színéhez és hangulatához képest. Erre egy jó példa ez a kis lakás, ahol nem használtak háromnál több színt, így jól meg tartották a harmóniát.

A növények rendkívüli hatása

Ahogy véget ér a karácsony, mindenkinek újra húz a szíve a napsütéses órákhoz, ezért elkezdjük várni a jó időt. Ilyenkor a legjobb ötlet, ha növényekkel várjuk a tavaszt. Tudni kell a növényekről, hogy nem csak szebbé varázsolják a lakást, de tisztítják a lakás levegőjét, segíthetnek a stressz csökkentésében, frissességet csempésznek a lakásba, sőt még a munkavégzés hatékonyságát is növelik. Választhatunk az otthonunkba bármilyen növényt, lényeg az, hogy jó hatással legyen ránk.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ebben a kis győri lakásban rendkívül jól kihasználták a teret, és telepakolták szebbnél szebb növényekkel. Nekik biztosan nem kell aggódniuk a lakás frissességét illetően, sőt még a kertészkedés is terápiás jelleggel lehet sokak mentalitására.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyag-áraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyag-áraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

Bekeményített a magyar turisták kedvelt célpontja – megjárja, aki nem fizet belépőt!

Bekeményített a magyar turisták kedvelt célpontja – megjárja, aki nem fizet belépőt!

A velencei álomnyaralásokba egy kellemetlen részletet be kell iktatni mostantól.

© 2024 (v2.202102)