Zöldre néző, csodás polgári lakás alacsony rezsivel!

Nincsenek könnyű helyzetben azok, akik egyszerre vágynak klasszikus, polgári lakásra, és nyugodt, rehabilitált, gyorsan fejlődő környékre. A régi, nagy belmagasságú lakások többsége a Nagykörút mentén vagy a környező utcákban helyezkedik el, ez pedig megnehezíti azok dolgát, akik szeretnének kicsit csendesebb környezetben élni. Ráadásul a legtöbbnek a rezsije is igen magas. Mi azonban most egy igazi kincset találtunk.

Ezért különleges ez a 61 négyzetméteres, Ferencváros rehabilitált részén található, Viola utcai lakás: a szorosan értelmezett belváros nyüzsgésétől kicsit távolabb fekszik, ám környékén mégis minden néhány lépés távolságban megtalálható, keressünk akár élelmiszerboltokat, kávézókat vagy éttermeket, közösségi parkot vagy bringaszervízt, szépségszalont, iskolát, ovit, bölcsit – vagy éppen egyetemet.

A 15 lakásos társasházat 2010-ben teljesen felújították, és a külső-belső újjászületés során a hatalmas belső udvarból is zöld oázist varázsoltak, a parkosítás idején helyet kapott benne egy kis játszótér is. És ide néz a hirdetett lakáshoz tartozó kis kiülős teraszrész is, ahol egy hideg limonádéval vagy épp egy forró teával ücsöröghet, beszélgethet vagy dolgozhat az itt lakó.

A közelmúltban teljesen felújított lakás kialakítása praktikus: két, külön nyíló utcai szoba, nagy ablakokkal. A magasföldszinti elhelyezkedés biztonságérzetet ad, a hatalmas nyílászárók pedig rengeteg fényt engednek be a szobákba. A tágas, különálló konyha sok háziszakács kedvence, egyszerűen rácsukhatjuk az ajtót a rumlira, ha megérkeztek a vendégek. Az előtér-étkező egy kinyitható asztallal akár nagyobb társaság számára is teret adhat. Ha pedig valaki mégis inkább a nyitottabb tereket kedveli, elgondolkodhat akár a konyha-előtér-étkező egybenyitásán is.

A lakáshoz tartozik egy tároló helyiség, és a pincében egy nagyméretű zárható pincerész is használható. A cirkófűtéses lakás udvar felőli nyílászáróit rácsok védik, az utcafronti – magasabban lévő – ablakokon redőny van. A nagy belmagasságának köszönhetően igény esetén fekvő galéria is kialakítható, ha pedig még egy hálószoba kellene, a nagyobb szoba ketté is osztható.

A nagy belmagasság ellenére pedig egyáltalán nem magas a kis lakás rezsije, ugyanis fűtését gáz-cirkó biztosítja radiátoros hőleadókkal, így gáz- és villanyfogyasztása is a meghatározott limit alatt volt az elmúlt évben. 

A lakóház tiszta, rendezett, csendes lakókkal. A környék jól ellátott, a tömegközlekedés is közel van. Az 51-es villamos 2 percre, 4-6-os villamos és a 3-as metró 6-8 perces sétával elérhető. A Mester utca közelsége miatt az orvosi ellátás is megoldott. 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)