Már épül a ház, ahol mindössze 60 ezer forint lesz a rezsid évente!

Napjainkban a lakásvásárlásnál a rezsi már kulcskérdés. Mindemellett természetesen az sem hátrány, ha az ingatlan kiváló lokációval rendelkezik. Mai cikkünkben a méltán népszerű Vizafogóról hozunk olyan lakásokat, melyeknek a fűtés-hűtés és melegvíz ellátása várhatóan éves szinten, 60 ezer forintnál nem kerül többe! Mindez a korszerű geotermikus fűtésrendszernek köszönhető, mely nemcsak a rezsit tartja alacsonyan, de az allergének számát is minimálisra csökkenti a lakásban. Nézzük a részleteket!

Az Ökoházak cégcsoport 2008 óta épít geotermikus energiával fűtött Öko Társasházakat, országos szinten ők az egyik legnagyobb tapasztalattal rendelkező cégcsoport ezen a téren. Több ilyen társasházat adtak már át az elmúlt években a vevők legnagyobb megelégedésére, így a tavaly átadott Márton utcai projektjüket is, ahol az elmúlt egy évben a fűtés-hűtés és melegvíz előállítás költsége nem haladta meg éves szinten, lakásonként a 60 ezer forintot. Új projektjük, a Vizafogón, a Karikás Frigyes utcában most épülő Dagály Ökoház is ugyanezzel a technológiával készül és hasonló lakásszámú, így várhatóan itt sem kell majd ennél magasabb rezsiköltséggel számolni.

A talajszondás hőszivattyúk ugyanis lényegesen hatékonyabbak, mint a levegő-víz hőszivattyúk, amelyeket ma a legtöbb új építésű társasházba beépítenek. Plusz előny, hogy a felületfűtésnek (mennyezet- és padlófűtés) köszönhetően a rendszernek elég a föld hőjét 30-35°C-os vízzé felmelegítenie a radiátoros fűtés 60-70°C-os vizével szemben, így a fűtés nem kavarja fel a port, azaz a rendszer kiküszöböli a porhoz köthető allergéneket. A hűtés pedig szintén a felületi hőleadókon keresztül történik, tehát nincs kellemetlen klímazaj, és ez sem kavarja fel a lakás levegőjét.

Napjainkban a fűtésrendszer azért is kulcskérdés, mert a földgáz ára nemcsak hogy igen magas (a meghatározott limit felett), de a jövőben az ellátás biztonsága is kérdéses, így azért is érdemes a Dagály Ökoházban lakást vásárolni, mert itt a gázszolgáltatótól teljesen függetlenné válhatunk.

Az építkezés már el is indult, jelenleg 50%-ban szerkezetkész a társasház és a lakások 30%-a már gazdára is talált, így érdemes sietnie annak, aki ebben a rendkívül kedvező rezsiköltségű és kiváló elhelyezkedésű beruházásban szeretné megtalálni új otthonát. Nézzük is az elhelyezkedést kicsit részletesebben.

A XIII. kerületet ugye senkinek sem kell bemutatni, hiszen az elmúlt évek sztárkerületéről beszélünk, ami hatalmas fejlődésen ment keresztül. Sorra épültek itt az új házak, hiszen ez az a kerület, amely munkalehetőségeket (Váci úti irodafolyosó), szolgáltatások széles palettáját, kiváló közlekedési feltételeket (M3-as metró) és hatalmas zöld felületet (Margit-sziget) is biztosít lakói számára.

A Dagály Ökoház a kerületnek is a legnépszerűbb részén, a méltán közkedvelt Vizafogón épül, a Karikás Frigyes utcában, ahonnan az M3-as metró Forgách utcai megállója sétatávolságra van, de nincs messze a Göncz Árpád városközpont sem, ahol az 1-es villamosra és több buszjáratra is felszállhatunk. A társasháztól szintén sétatávolságra van a Duna-part, a Dagály Termálfürdő, Strandfürdő és Uszoda és több sportcentrum is, egy metrómegállónyira pedig a Duna Plaza nyújt bevásárlási lehetőséget. Ezen kívül a Margit-sziget, illetve a Népsziget sincs messze, valamint több kiváló oktatási intézmény is található a környéken.

Itt tehát helyben megtalálható minden, ami a mindennapi élethez kell, akár egyedül, párban vagy családdal költözünk, és a lakáskínálat is annyira széles, hogy itt mindenki megtalálhatja ideális otthonát és a lakások befektetés céljára is tökéletesek. Természetesen a legtöbb lakás erkéllyel vagy terasszal is rendelkezik, a legfelső, 6. emeleten pedig egyetlen nagy penthouse lakás kerül kialakításra, amihez nagy tetőterasz kapcsolódik, a földszinti lakásokhoz pedig magánkertek is tartoznak. Az autók parkolása a pinceszinten kialakításra kerülő beállóhelyeken lehetséges, a földszinten pedig tárolókat alakítanak ki és egy üzlethelyiség is helyet kap itt.

Ha tehát Ön természetközeli mégis frekventált helyen keres alacsony rezsijű, környezetbarát, egészséges, allergiamentes otthont, akkor itt garantáltan megtalálja.

A cikk megjelenését a Dagály Ökoház fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Milyen ESG piacot hoz létre a most módosított törvény?

Milyen ESG piacot hoz létre a most módosított törvény?

Az ESG törvényt szerda éjjel kissé módosították.

Ne csodálkozzon, ha a Google autóit látja a magyar utakon

Ne csodálkozzon, ha a Google autóit látja a magyar utakon

Frissítik a magyar városok, utak és autópályák nézetét a Google Térképen, ezért ha a Google Utcakép autóit látjuk tavasszal, ne csodálkozzunk.

A Magyar Péterrel konfliktusba keveredett újságíró is távozik a hvg.hu-tól

A Magyar Péterrel konfliktusba keveredett újságíró is távozik a hvg.hu-tól

A HVG Kiadó közleményt adott ki távozó kollégái, illetve a print hetilap, a hvg.hu és a hvg360 szerkesztőségi integrációjának felgyorsításáról.

A zsinati bíróságon jelentik fel Balog Zoltánt

A zsinati bíróságon jelentik fel Balog Zoltánt

Nem csitul a Református Egyházon belüli bizalomválság. Egyházi bíróságon is feljelentik a püspöki székéhez ragaszkodó Balog Zoltánt.

© 2024 (v2.202102)