Egyetem közeli lakás, szinte nulla rezsivel? Ide azonnal költözhetsz vagy kiadhatod!

Kétségtelen, hogy befektetésre és egyetemisták részére az egyetem közeli lakások az ideálisak, de ezek az ingatlanok tökéletesek ugyanakkor mindenki számára, aki értékálló ingatlant keres. Az értékállóság mellett ugyanakkor a legfontosabb szempont a könnyű fenntarthatóság, és jó, ha az ingatlan felújított vagy új építésű, mégsem kell hónapokat várni a költözéssel. Mai cikkünkben olyan lakásokat hozunk a Palotanegyedből, amelyek nemrég készültek el és azonnal költözhetőek vagy kiadhatóak.

A VIII. kerület a város egyik legkedvezőbb elhelyezkedésű kerülete, hiszen határos az V. kerülettel, és a rajta keresztül haladó M3, M2, M4-es metróvonalaknak, illetve a 4-6-os villamosok vonalának köszönhetően az egyik legkedvezőbb közlekedésű kerület. Ezen kívül minden szolgáltatás megtalálható a kerületben és több felsőoktatási intézmény (Óbudai Egyetem, BME, Semmelweis Egyetem, Corvinus Egyetem, ELTE) campusai is itt találhatók vagy könnyen elérhetők innen. Nem véletlen tehát, hogy egy egyetemisták és befektetők által igencsak felkapott környékről van szó.

A kerületnek pedig van egy olyan városrésze, ami mindig is presztízsértékűnek számított a kerületen, sőt a fővároson belül is, ez pedig a Palotanegyed. A Palotanegyedben található a régi Józsefváros egykori főutcája, a Baross utca, ahol a századelőn sorra emelkedtek a patinás épületek. Kicsit korábban, 1843-ban épült a neves építész, Hild József tervei alapján a romantikus stílusú Kubinek-ház, melyet Virágfüzéres házként is emlegettek az ablakok feletti virágfüzérdíszek miatt. A Baross u. 40. szám alatt álló ház műemléki védettséget is kapott, így kerülhetett sor arra, hogy az Ökoházak cégcsoport az eredeti tervek alapján felújítsa azt, de nem ez a legizgalmasabb dolog, ami az ingatlannal történt.

A gyönyörűen megújult ház udvarán ugyanis egy 53 lakásos új építésű projekt, a Green Home Baross is helyet kapott, benne alacsony rezsijű, hőszivattyús fűtéssel ellátott kislakásokkal. A lakások legtöbbje egyszobás stúdiólakás vagy 2 szobás kis lakás, ami az egyetemisták és a fiatal pályakezdők által legkedveltebb lakásméret, így befektetési célra vagy első lakásnak tökéletes lehet. Ugyanakkor néhány nagyobb, 3 szobás családi otthon is megtalálható a beruházásban, és a legtöbb ingatlan erkélyes, a földszinti lakások pedig kertkapcsolatosak. A projekt számtalan előnye mellett a legjobb azonban az, hogy ez a beruházás most készült el, tehát a lakások azonnal költözhetőek, illetve kiadhatóak.

Az Ökoházak cégcsoport 2008 óta épít geotermikus energiával fűtött Öko Társasházakat, így más fejlesztőknél lényegesen nagyobb tapasztalattal rendelkezik ezen a területen, és a visszajelzések egyértelműen pozitívak.

A Green Home Baross hőszivattyús fűtésrendszere, valamint az első osztályú hőszigetelés és a kiváló minőségű nyílászárók garantálják, hogy a rezsi itt tényleg alacsony maradjon, és a lakók a gázszolgáltatótól is függetlenné válhassanak, ami különösen lényeges szempont most, amikor nemcsak a gáz ára emelkedik, de a jövőben az ellátás is bizonytalanná válhat. A rendszer további előnye pedig, hogy a felületfűtésnek (padlófűtés) elég 30-35°C-os vizet keringetnie, szemben a radiátoros fűtés 60-70°C-os vizével, ami nemcsak energiatakarékos, hanem a port sem kavarja fel, ami jó hír az allergiásoknak is, és a lakások hűtése is felületi hőleadón keresztül van megoldva.

Befektetési lehetőséget keres, első lakását vásárolná meg, esetleg egyetemista gyermekének venne inkább lakást a bérlés helyett?  A Green Home Barossban frekventált elhelyezkedésű, egyetemekhez, közlekedési lehetőségekhez is közel fekvő, szinte nulla rezsijű kislakások között válogathat, ahonnan a Corvin Plaza és az Allee Plaza, a Belváros, a Semmelweis Egyetem klinikai tömbjei, a VIII. kerületi járóbeteg-ellátó rendelőintézet, illetve a Szent Kozma Egészségügyi Központ, valamint számtalan hangulatos étterem, pékség és kávézó is közel esik.

A cikk megjelenését a Green Home Baross fejlesztője támogatta.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

A sokk után: így néz ki a magyar fordulat

Kérdés, hogy mire költik majd a háztartások a többletet. 

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

A miniszter úgy beszélt a Völner-Schadl-ügyről, hogy két oldalán Varga Judit és Gulyás Gergely, azaz Magyar Péter akkori felesége és egyik közeli barátja ült.

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

1990 óta feléjük se néztünk, most rögtön külképviselet is nyílik az afrikai országban.

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Vannak viszont helyek, ahol már ki sem tudták mutatni a vírust a szennyvízből.

© 2024 (v2.202102)