Igazi kincseket hozunk az I. kerületből

Az I. kerületben lakni mindig is kiváltság volt. Az alig 3,4 négyzetkilométeres terület eltörpül szomszédai mellett, mégis, az egyik legkedveltebb, és meglehetősen sűrűn lakott része ez a városnak. Azt már megszokhattuk, hogy a különleges adottságok a négyzetméterárakban is tükröződnek, a Várnegyed és környéke nem tartozik az olcsó területek közé.

Mit talál manapság, aki az első kerületben szeretne letelepedni? A hirdetéseket böngészve meglehetősen vegyes kép tárul elénk. Az egyik véglet a csodás adottságú, nagyon lepukkant kincsek (mindjárt mutatunk is ilyet), a másik a 3,5 milliós négyzetméteráron hirdetett, parasztvakító műluxus (ettől megkíméljük olvasóinkat). Alábbi válogatásunkban nagyon különböző, de ilyen-vagy olyan okokból különleges eladó lakásokat mutatunk.

Csodás adottságok, amire jócskán kell majd költeni

A Vár lábánál, a Hunyadi János utcában kínálják eladásra ezt 119 négyzetméteres, 3 szobás saroklakást. Az 1,1 milliós négyzetméterárból már gondolhatjuk, hogy akad vele teendő, de a lakás adottságai megérdemlik a figyelmet. A Hauszmann Alajos tervei alapján 1889-ben épült társasháznak már a belső udvara is csodálatos, a 4,3 méteres belmagasság, az ehhez passzoló magasságú ablakok, és az izgalmas alaprajz mind-mind különlegessé teszik.

Nem mondom, hogy könnyű feladat kitalálni, mihez kezdjen leendő tulajdonosa ezzel a sajátos elrendezésű térrel, és az is biztos, hogy jócskán kell majd költeni a felújításra, de a végeredmény lélegzetelállító lehet.  

Naphegyi világos, nagy lakás

Mélyen a kerületi átlagárak alatt kínálják ezt a hatalmas, 139 négyzetméteres Naphegyi lakást, ami a képek alapján szép állapotban van, ráadásul egy saját kis teraszrésszel is rendelkezik a zöldre néző függőfolyosó öblében.

Az alaprajz szerint két bejárattal rendelkező, valószínűleg korábban két lakásból összenyitott ingatlan fő frontja a Hegyalja útra néz, hátsó hálószobája pedig egy belső kertre – az elhelyezkedés magyarázatot ad a hangszigetelő ablakokra, amikből a Gellérthegyet látja a tulajdonos. 

Szép világos, a tetőteret meg majd beépítik

Mindig nagyon rémisztő, amikor egy hirdetésben “vállalkozó szellemű” új tulajdonost keresnek, ahogy ennek az egyébként nagyon csinos, 95 négyzetméteres lakásnak az esetében is. A vállalkozó szellemre itt valószínűleg duplán szükség lesz. A leírás szerint “alapos felújításra szoruló” épületben veszünk lakást, ám a ház tetőterében egy vállalkozó két emeleten 11 új lakást alakítana ki, aminek fejében teljesen fel is újítja majd az épületet – ám a szerződést erről még nem írták alá. 

Így vagy azt kockáztatja a leendő vevő, hogy pénzét egy rémes állapotú házban köti le, vagy azt, hogy évekig él majd egy gigantikus felújítás közepén. Egyik sem kis vállalás, de a lakás szép, és az ára is tükrözi a fentieket. 

Bem rakparti, felújított, közvetlen Dunai panorámás

Ha egyedi adottságokról beszélünk, ez a Bem rakparti, közvetlen Dunai panorámás lakás igazán odateszi magát – ezt egyébként az ára is igazolja. 92 négyzetméter, a képek alapján patent módon felújítva, a nappaliból nyíló kis erkély – azért két szék pont odafér – pedig a Dunára és a Parlamentre néz. Igaz, cserébe valószínűleg forgalom is bőven akad a teraszunk alatt, könnyen lehet, hogy exkluzív irodának alkalmasabb a lokáció, mint otthonnak – akkor viszont kidobott pénz volt a csilivili konyha meg a kádas fürdő.

Kár, hogy az ingatlaniroda alaprajzot nem mellékelt a második emeleti, három és fél szobás lakás hirdetéséhez, mert nagyon érdekelne, hova vezet a furcsa kis fekete lépcső a beépített szekrények fölött. 

Egyedül a legfelső emeleten: ez aztán előkelő

Egy négy emeletes épület legfelső szintjének egyetlen lakása ez a 90 négyzetméteres, igazán luxus módon felújított otthon, amelyhez kizárólagos használatú előtér is tartozik, ráadásul közvetlen szomszédaink sem lesznek.  

A lakást a főfalakig visszabontva teljesen felújították és a tereket is újraszervezték, a nyílászárók, a vezetékezés, a belső falak újak, a fürdőszoba- és konyhadizájn pedig akár egy lakberendezési magazin lapjain is megállná a helyét. 

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Dolce vita: hirtelen lett pénzük a magyaroknak utazásra?

Dolce vita: hirtelen lett pénzük a magyaroknak utazásra?

Jót tett a februári turisztikai statisztikának a szökőnap és a kellemes időjárás is. 

Nahát! Magyar politikusok tűntek fel a Kreml fizetési listáján

Nahát! Magyar politikusok tűntek fel a Kreml fizetési listáján

Vajon kik lehettek azok, akik orosz pénzért igyekeztek megfúrni Ukrajna uniós támogatását?

Keményen lecsapnak Polt Péterék - gyanúsítottként hallgatják meg a kormány ismert kritikusát

Keményen lecsapnak Polt Péterék - gyanúsítottként hallgatják meg a kormány ismert kritikusát

Komoly vádakkal gyanúsítják. Vajon ilyen határozottan fognak eljárni a Magyar Péter által felvetett ügyekben is?

Szijjártó Péter havonta telefonál Szergej Lavrovval

Szijjártó Péter havonta telefonál Szergej Lavrovval

Ez a laptársunknak adott nagyinterjúból derül ki.

© 2024 (v2.202102)