Unod a városi forgalmat? Költözz csendes zsákutcába!

Önök is szoktak egy-egy kisebb, de forgalmas úton haladva azon gondolkozni, vajon milyen lehetett a környék, amikor a lakók odaköltöztek? Mennyi autó járhatott akkor, és számítottak-e rá, hogy az egykori félreeső kis utcájukon egy-két évtized múlva reggeltől-estig dübörög majd a forgalom? 

Régi vesszőparipám, hogy a hasonló kellemetlen meglepetéseket egyetlen módon tudjuk biztosan elkerülni: zsákutcába kell költözni, abból tuti soha nem lesz a reggeli-délutáni dugó menekülőútja. Válogatásunkban most ezért csendes zsákutcákban hirdetett lakásokat mutatunk. 

Zsákutca és park: jackpot kombó a Városmajornál

Ez a 93 négyzetméteres lakás két szuper paramétert is magáénak tudhat: nem csak zsákutcában van, hanem ráadásul a Városmajor mellett, így az itt lakó pár lépéssel a parkban teremhet, ha sétálni vagy futni támadna kedve.  

A lakás alaprajza is érdekes, egyik (utcai) oldalán erkély, az udvarra néző oldalon pedig egy télikert határolja. Némiképpen zavarbaejtő a hirdetés képein látható két, különböző konyha, a képek valószínűleg a felújítás előtti-utáni állapotot mutatják.  

Gigantikus lakás, gigantikus terasszal Pasaréten

Elképesztő paraméterekkel rendelkezik ez a pasaréti zsákutcában elhelyezkedő lakás – ami tulajdonképpen két lakás. Egyfelől van itt egy 188 négyzetméteres, a villaépület egyik szintjét teljesen elfoglaló lakás, amihez tartozik még 50 négyzetméter terasz is – na meg az aprók, mint a tároló és az autóbeálló. De emellett jár még mellé 47 négyzetméter az alagsorban, ami két felújítandó szobából, egy konyhából és egy fürdőből jön össze (plusz tároló, plusz kocsibeálló).

Az ingatlant nem frissen újították fel, ám látható, hogy nagy odafigyeléssel, jó minőségben nyúltak hozzá legutoljára, így akár jelenlegi állapotában is használható. Más kérdés persze a műszaki tartalom, ha nem szeretne csillagászati rezsit fizetni leendő tulajdonosa, jó eséllyel költenie kell majd a nyílászárókra és a szigetelésre. 

Parkra néző kis panel a XVII. kerületben 

Aprócska, csak 36 négyzetméteres ez a lakás, ami egy négyemeletes panelépület első szintjén található. A szoba erkélye a parkra néz, az épület pedig az Újlak utca zsákutca részén található, így a forgalom zaja nem zavarja az itt lakókat.

Nem ártana neki kis esztétikai ráncfelvarrás, de adottságait tekintve jól használhatónak tűnik, a rezsi biztosan alacsony, így akár fiatal pár első otthona is lehet belőle, de aki kiadásra keres ingatlant, annak is érdekes lehet. 

Szabadsághegyi belső kétszintes

Meglehetősen izmos árcimkével érkezik ez a szabadsághegyi, 126 négyzetméteres, belső kétszintes lakás, amiért lakásnégyzetméterenként csaknem 2,6 milliót  kérnek. De a borsos árhoz remek adottságok társulnak: csendes zsákutca, 3 lakásos társasház, és három terasz, amiből az egyik majdnem 40 négyzetméteres.

Kár, hogy a hirdetés belső fotókat nem mutat, így nem világos, hogy épülő, felújítás alatt álló lakásról beszélünk-e, ahogy az sem pontosan derül ki, hogy az alaprajzokon látható nappali+3 háló, vagy a szövegben leírt nappali+2 háló a valóságos.

Viziváros, kicsi lakás érdekes alaprajzzal

Viziváros csendes zsákutcájában található ez a 35 négyzetméteres kis lakás egy kisebb méretű társasházban. A nyílászárókat és a vezetékezést már kicserélték, és a fürdőszoba is teljesen felújított. 

A furcsa alaprajz nem tudom, hogyan és kinek a fejéből pattant ki, de a csőszerű szoba melletti csőszerű konyha elég sajátos, hacsak nem főfal van a kettő között, valószínűleg mindenki azzal kezdené, hogy azt eltűnteti. A hirdetés szerint 2 szobássá alakítható – ez biztosan igaz, csak 35 négyzetméteren nem tudom, mennyire érdemes ezen izmozni. Persze egyéni stílus kérdése, én jobban értékelek egy egyterű, csinos stúdiót, mint több, lukszerű helyiséget, szóval ha lehetséges, talán a jelenlegi előszoba vonalát hosszabbítanám meg konyha-étkezőnek, a szobát meg összenyitnám a jelenlegi csőkonyhával. 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mit lehet kiolvasni a legújabb kamatdöntésből?

Mit lehet kiolvasni a legújabb kamatdöntésből?

50 bázisponttal, 7,75 százalékra csökkentették az alapkamatot.

Még nagyobb lesz a gödi Samsung-gyár?

Még nagyobb lesz a gödi Samsung-gyár?

Mintegy 43 ezer négyzetméterrel bővül, ennek engedélyezése már el is indult. 

Egy évig még biztosan korlátozás nélkül jöhetnek az ukrán termékek az unióba

Egy évig még biztosan korlátozás nélkül jöhetnek az ukrán termékek az unióba

Az Európai Parlament jóváhagyta ennek meghosszabbítását.

Újabb fizetős parkolási zónák jönnek Budapesten

Újabb fizetős parkolási zónák jönnek Budapesten

Újbudán a Sashegyen, Zuglóban pedig az Örs vezér terénél kell fizetni. 

© 2024 (v2.202102)