Energiatudatos új lakások a Duna partján – egyedi épület egyedi helyszínen

Magyarország első lakóparki fejlesztése ami megfelel a független Brit Építési Kutatóintézet fenntarthatósági követelményeinek Budapesten, a XIII. kerületi Duna-parton épült meg. A 159 lakásból álló komplexum sikerét mutatja, hogy már csak 13 lakás érhető el, a többi pillanatok alatt gazdára talált.

A Danubio lakópark egy lenyűgöző projekt, amely egy különleges helyen épül fel, ilyen egyedi adottságokkal kevés fejlesztés büszkélkedhet. A helyszín egészen egyedülálló, hiszen a Duna főága mellett terül el, ami rendkívüli lehetőségeket kínált az építészeknek. A telek déli oldalát a Rákos-patak ökológiai zöldfolyosója szegélyezi, amely friss levegőt és nyugodt környezetet biztosít. A közparki és rekreációs fejlesztéseknek köszönhetően az itt lakók egy hosszú munkanap végén azonnal kikapcsolódhatnak a városi nyüzsgésből.

A Rákos-patak mentén, a Duna partján elhelyezkedő Danubio saját kikötővel rendelkezik, így a Duna és a vízparti élmények kéznyújtásnyira elérhetők a lakók számára. A nagy kertben lehetőség van piknikezni, sétálni, vagy egyszerűen csak pihenni és élvezni a környező zöld területet.

A különleges épületet Turányi Bence (T2.a Építész Iroda) tervezte, akinek ezt a munkáját számos európai építészeti versenyen díjazták többlakásos épületek kategóriában.

Az energiatudatosság az épület kialakításának egyik legfontosabb szempontja volt. Az egymás feletti szintek elcsúsztatása nyáron természetes napvédelmet biztosít, míg télen energianyereséget eredményez minden lakásban. Az épület formája lehetővé tette, hogy az északnyugati oldalon a dunai és az öböl felőli panoráma irányába nagyobb nyitottságot biztosítsanak a lakásoknak, és jelentősen megnöveljék a bejutó természetes fény mennyiségét.

A lakópark nem csak gyönyörű, hanem funkcionális is. Az épület minden részlete a hétköznapok kényelmet szolgálja. A lakások tágasak, világosak és modernek, és a legmodernebb műszaki megoldásoknak köszönhetően a fenntartásuk is gazdaságos.

A lakópark kényelmes távolságra van a belvárostól, remek tömegközlekedési kapcsolatot biztosít, és a környéken az üzleti negyed, óvodák, iskolák, a sport- és bevásárlócentrumok, éttermek és kulturális helyszínek is könnyen elérhetők. A Dagály fürdő mindössze pár perc sétára található, de nem kell sokkal messzebb menni egy Margit-szigeti séta kedvéért sem.

A fejlesztés a modern kényelem, a természetes környezet és az egyedi elhelyezkedés kivételes kombinációját kínálja. Ez az a hely, ahol a lakók élvezhetik a városi élet előnyeit és a természet közelségét egyaránt.

A cikk megjelenését a Danubio lakópark fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Csődtömegnek tűnik a kormány egyik ikonikus rendszere

Csődtömegnek tűnik a kormány egyik ikonikus rendszere

Szenvednek a tankerületek.

Tett egy apró lépést a forint

Tett egy apró lépést a forint

Olcsóbb lett az euró és a dollár. 

© 2024 (v2.202102)