Kis lakások jó helyen: ideális első otthon jelölteket mutatunk

Milyen egy ideális első lakás? Nem túl nagy, hiszen jó eséllyel egyedül lakunk benne, legfeljebb a párunkkal, így az alacsony rezsi nagyon fontos. És persze az sem árt, ha legalább központi helyen van, hiszen fiatalon oly’ sok dolga van az embernek, hogy a napból minden közlekedésre vesztegetett percért kár. Mutatunk néhány remek jelöltet.

Ingatlanválogatásunkban ezúttal a fenti szempontoknak megfelelő lakásokat ajánlunk: apró, jó helyen lévő otthonok, amelyek tökéletesek életkezdéshez.

Kertkapcsolatos cukiság Erzsébetvárosban

A földszinti lakásoknak általában nem túl jó a renoméja, kivéve persze, ha ez azt jelenti, hogy van teraszunk, mert akkor a nagy mínuszból egyből hatalmas plusz lesz. Ilyen előnyökkel kecsegtet ez a Rottenbiller utcai, 34 négyzetméteres kis lakás, amely közvetlenül kapcsolódik a társasház csinos és növényekkel jócskán benépesített belső udvarához, így tavasztól őszig a kinti és a benti tér egy egységként működhet.

Számomra értelmezhetetlen, hogy miért választja le valaki a négy méternél is nagyobb belmagasságot egy meglehetősen ronda álmennyezettel, ha én lennék a potenciális vevő, első dolgom lenne feltérképezni, mi van a takarás fölött, és ha ott minden rendben van, akkor tulajdonosként azonnal eltűntetném. Lehet, hogy kicsit több légköbmétert kell kifűteni, viszont a lakás sokkal, de sokkal tágasabb hatást kelt majd. Arról nem is beszélve, hogy 4,1 méteren már simán lehet egy kis hálónyi állógalériát is építeni, ahol kényelmesen elférhet egy jó nagy ágy anélkül, hogy az egész teret agyonnyomnánk a beépítéssel.

Felújított 44 négyzetméter az Orczy-kertnél

Teljesen felújították ezt az első emeleti, másfél szobás kis lakást, amely Józsefvárosban található. Igazán érdekes az alaprajz, mert a kisebbik szobát pluszban be is galériázták, az így kialakított hálóhelyhez vezető “lépcső” pedig a képek tanulsága szerint tömérdek tárolóhelyet rejt – amit nem lehet eléggé értékelni egy aprócska lakásban.

A konyha kialakítása viszont meglehetősen minimalitának tűnik: az ideális leendő tulajdonos vagy nem főz, vagy vesz egy nagy levegőt, és valahogy beleálmodik egy főzőlapot meg egy sütőt a helyiségbe, mert életvitelszerűen ázsiai zacskós levesen élni nem éppen fenntartható. Kár, hogy a mellékelt vázlatos alaprajzból nem derül ki, melyek a főfalak, mert az az érzésem, hogy némi okos tervezéssel lehetne itt jobban szervezni a funckiókat a jelenleginél.

Csarnok negyed, harmadik emelet, napfényfürdő

Igazán bájos hangulata van a képeken ennek a harmadik emeleti, 43 négyzetméteres kis lakásnak. Bár nem csilivili, és nem vadonatújan felújított, mégis nagyon otthonos, igazán jó alapanyag első otthonnak.

A nappali tágas és nagyon világos, a hálószoba nem nagy, de a célnak megfelel, a gardrób pedig aranyat ér. Én biztosan átfesteném a pirosbarna konyhát, de másnak meg éppen ez a szín a kedvence. Az alaprajzból nem dönthető el világosan, de ha a nappali és konyha közti ajtót át lehet mozgatni a szoba lakásbejárathoz közeli részére, a konyha-étkező rész sokkal jobban beépíthetővé és ezáltal jóval használhatóbbá válna.

Igaz, hogy csak 29 négyzetméter, de emeletes!

Biztosan nem való mindenkinek ez a különös elrendezésű, hatodik kerületi, 29 négyzetméteres kis garzon, de ha megtalálja az emberét, nagyon boldogok lesznek együtt. A falatnyi alapterületet itt fölfelé toldották meg egy szobával: a nappali fölött-mellett egy teljesértékű, ajtóval rendelkező háló és egy meglehetősen komoly gardrób is elfért, így a lakás a papíron feltüntetett méretnél jóval tágasabb hatást kelt.

És persze az elhelyezkedésre sem lehet panasz, a hatodik kerület belső részén a közlekedés ideális, az udvari tájolás miatt pedig a lakás csendes.

 

 

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Német-orosz csúcstalálkozó készülődik – telefonon

Német-orosz csúcstalálkozó készülődik – telefonon

A szombati nap történései - dióhéjban.

Eljött a Kánaán: ingyen garázs és gépesített konyha az új lakásoknál - Klasszis podcast

Eljött a Kánaán: ingyen garázs és gépesített konyha az új lakásoknál - Klasszis podcast

Lesz-e a jövőben árcsökkenés az új lakásoknál? És mi van, ha építeni szeretnénk? Meddig tart a lakáspiac mélyrepülése? Ezekre válaszolnak szakértőink.

Már megint a gazdagok járhatnak jól Orbán Viktorék új sarcával

Már megint a gazdagok járhatnak jól Orbán Viktorék új sarcával

Csak a privátbanki ügyfelek éves százmilliárdokat nyerhetnek a drasztikus új kamatadó-rendelet után.

Visszatér a sötét korszak: startra kész a "népi" ellenőrzés

Visszatér a sötét korszak: startra kész a "népi" ellenőrzés

62 termékkel indul július 1-jén az állami árfigyelő rendszer.

© 2023 (v2.202102)