Nézz szét Szegeden! Ilyen ingatlanokat kínálnak a város legdrágább és legolcsóbb utcáiban

A Portfolio.hu nemrég egy cikkben közzétette a legdrágább budapesti utcák listáját, azóta már több nagyvárosról is jelent meg hasonló cikk a legdrágább és legolcsóbb utcákról. Szerkesztőségünk szegedi tagjaként nagy kíváncsisággal vetettem bele magam a Szegedről szóló cikkbe, ami nem kevés meglepetést okozott. Ezen felbuzdulva rögtön szét is néztem, milyen ingatlanokat kínálnak a legdrágább vagy épp a legolcsóbb utcákban. Ezeket hozom most el nektek.

Szeged legdrágább utcájának a Derkovits fasor bizonyult, ami nem okozott nagy meglepetést, hiszen az utca Újszegeden található, ami Szegednek amúgy is az egyik legfelkapottabb, legdrágább városrésze.

Itt bukkantam erre a szép állapotú, 1. emeleti, nappali + 2 hálószobás lakásra, melyhez erkély is kapcsolódik. Az ingatlan azon túl, hogy kitűnő helyen van gazdaságos, cirkó fűtéssel rendelkezik, gáz és áramfogyasztása is a meghatározott limit alatt van. Remek elosztásának köszönhetően egy család ideális otthona lehet.

Ennél jóval nagyobb meglepetést okozott a legolcsóbb utca, amely a szintén újszegedi Alsó kikötő sor lett. Elképzelésem sincs, hogy miért lett pont ez a legolcsóbb utca, hiszen rendkívül közel van a Belvárosi hídhoz, így a belváros innen gyorsan, könnyedén megközelíthető, ráadásul üzletek, tömegközlekedési lehetőség is akad a közelben, és a Napfényfürdő Aquapolis is sétatávolságra van. Ráadásul itt az egyetlen szembe szomszéd a Tisza, amitől csak egy nem túl forgalmas kocsiút választ el minket. A házak háta mögött pedig parkok játszóterek találhatóak.

Jelenleg egyetlen egy eladó lakást találtam az utcában, ami nagyon kicsi, egy 30 nm-es garzon, és alaposan át kellene alakítani, ugyanis a WC bár külön van, a tusoló gyakorlatilag a konyhában kapott helyet. Mivel a szoba elég nagy, a konyha pedig még így is pici, talán érdemes lenne a szobából leválasztani egy fürdőszobát.

Kisebb meglepetést okozott számomra a legdrágább utcák listájában 2. helyen szereplő Zászló utca. Na nem azért, mert nem gondolom azt, hogy ez az utca nem lehet ennyire drága, éppen ellenkezőleg, azt gondoltam volna, hogy a listán szereplő utcák közül csak is ez lehet a legdrágább, hiszen rendkívül közel van a TIK-hez, ami kiemelten fontos egyetemisták és ezáltal befektetők számára is. Talán nem is csoda, hogy ebben a felkapott utcában jelenleg egy lakást sem hirdetnek.

Igen előkelő, a 4. helyen szerepel a szintén újszegedi Traktor utca is, ahol kifejezetten luxus házak között válogathatunk, ha éppen van eladó, de jelenleg egyet sem kínálnak a piacon. Az igazán elit utca egyetlen hátránya, hogy a tömegközlekedést azért nem neveznénk kiválóak, igaz itt általánosnak számít a családonkénti két autó, de a gyerekek vagy vezetni nem tudó idősek közlekedését még így sem lehet könnyű megoldani.

Szeged főtere, érdekes módon csak a 6. helyet érdemelte ki a listán, itt is találtam egy eladó lakást. Az ingatlan egy klasszikus, patinás épületben található polgári lakás, 1. emeleti, 3 különnyíló szobával rendelkezik. 4,1 méteres belmagassága okán akár a galériázáson is érdemes elgondolkodni. A lakás szépen felújított állapotban van.

Ahogyan már említettem, a legolcsóbb utcák közt az első lett, az újszegedi Alsó kikötő sor, a lista másik végén azonban kifejezetten olyan utcák állnak, amelyek valamely Szegedhez csatolt kisebb településen találhatók. Ezek között kisebb meglepetést okozott a Magyar utca és a Szerb utca ugyanis ezek Szőregen találhatók és a környék népszerűségben nem sokkal marad el Újszegedtől. Bár kétségtelen, hogy a Szerb utca rendkívül forgalmas, valószínűleg ez rontja ott a házak értékét.

A legolcsóbb utcák listáján említésre méltó még az 5. helyen szereplő nem is utca, hanem egész Tarján lakótelep. Bár a közlekedés és a környék ellátottsága kiváló, kétségtelen, hogy ez Szeged legkevésbé népszerű lakótelepe, így nem csoda, ha felkerült a listára.

Itt is akad azonban bőven átlagár felett kínált lakás, mint például ez a Retek utcai, ami frissen gyönyörűen van felújítva, így valószínűleg azért ennyi az ára. Az ingatlan 3 szobás, minden helyiségében beépített LED világítás van, és az ár részét képezi a vadonatúj konyhabútor, ami magas minőségű, beépített gépekkel van felszerelve.

Mfor.hu legfrissebb cikkei

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

Egy évvel ezelőtti videón árulta el magát Varga Judit és Gulyás Gergely Rogán Antallal kapcsolatban?

A miniszter úgy beszélt a Völner-Schadl-ügyről, hogy két oldalán Varga Judit és Gulyás Gergely, azaz Magyar Péter akkori felesége és egyik közeli barátja ült.

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

Újabb országban vetette meg a lábát Szijjártó Péter

1990 óta feléjük se néztünk, most rögtön külképviselet is nyílik az afrikai országban.

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Majdnem mindenhol nyerésre állunk a Covid ellen, de néhány magyar város kivétel

Vannak viszont helyek, ahol már ki sem tudták mutatni a vírust a szennyvízből.

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

Egyoldalúan emeli meg dolgozói bérét a kecskeméti Mercedes

A béremelés mellé jár még egymillió forint prémium, emelt vakációs juttatás is - de ez sem volt elég a szakszervezetnek.

© 2024 (v2.202102)