Felfordul az ingatlanpiac? Merre tovább hirdetők?!

Mi történik már megint az apróhirdetési piacon?! Új gazdája lesz a Jófogásnak! Még nem lehet tudni, hogy ki lesz az, de egy biztos, mindez  alaposan felforgatja majd az online apróhirdetési piacot, azon belül is az online ingatlanhirdetési piacot.

Jelenlegi tulajdonosa, az Adevinta csoport ugyanis eladja magyarországi üzletrészeit, azaz a jól ismert apróhirdetési oldal mellett a Használtautó.hu apróhirdetési oldalt és az Autónavigátor.hu online autós magazint is. – derül ki a 11 országban működő nemzetközi cégcsoport 2022-es üzleti évének beszámolójából.

Az Adevinta cégcsoport vezető online apróhirdetési specialista, amelynek portfóliója több mint 25 digitális márkát foglal magában. A vezető márkák közé tartozik a franciaországi élvonalbeli leboncoin, Németország vezető apróhirdetési oldalai, a mobile.de és az eBay Kleinanzeigen, a hollandiai Marktplaats, a spanyolországi fotocasa és InfoJobs, az olaszországi Subito, valamint a gyorsan növekvő OLX Brasil 50%-os részesedése.

Az Adevinta csoport 2022. negyedi negyedévének legfontosabb eredményei közt megemlíti, hogy a 2022-es pénzügyi év valamennyi célkitűzése teljesült a piaci ellenszél ellenére is, ugyanakkor fontos eredménynek tartják az is, hogy a 2022-es portfólió-optimalizálás felülvizsgálata lezárult, a magyarországi értékesítési folyamat elindításával.

Bár a társaság határozottan jó évet zárt 2022-ben, ugyanis a forgalmuk 8%-kal a nyereségük pedig 7%-kal emelkedett, ami nem marad el sokkal az előző évi 10%-os növekedéstől, mégis úgy döntöttek, hogy eladják magyarországi érdekeltségeiket. Ezt a döntést annak ellenére hozták meg, hogy a magyar piacban kiaknázatlan potenciált látnak, de nem feltétlenül gondolják azt, hogy az Adevinta lehetne az a hosszú távú tulajdonos, amelyik támogatni tudja a platformokban rejlő lehetőségek kibontakoztatását.

Még nem lehet tudni, hogy ki lesz az új tulajdonos, azt majd csak a bejelentés napján hozzák nyilvánosságra – tudta meg a Forbes.hu az Adevinta magyar leányvállalata, az Adevinta Classified Media Hungary-től, de az biztos, hogy olyan új tulajdonost szeretnének találni, amelyik képes a Jófogás, a Használtautó.hu és az Autónavigátor.hu márkák számára a megfelelő fókuszt és szakértelmet biztosítani.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Medgyessy Péter: A mostani helyzetbe 2026-ban belebukhat a kormány

Medgyessy Péter: A mostani helyzetbe 2026-ban belebukhat a kormány

Magyarország 2002-2004 közötti miniszterelnökével a Klasszis Klub április 22-ei adásában beszélgettünk.

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Felhőtlen az ég a magyar gazdák felett?

Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első három hónapjában.

Hibázott a TV2, csattant a bírság

Hibázott a TV2, csattant a bírság

A csatorna túltolta a promóciót egy decemberi adásban.

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Sulyok Tamás váratlan helyszínen tűnt fel, nem akárkivel futott össze

Komoly hivatali látogatáson járt a köztársasági elnök.

© 2024 (v2.202102)