Csodás lovas kúriák! Azonnal csapjon le rájuk!

A sok évszázados múlttal rendelkező magyarországi tanyavilág napjainkban ismét virágkorát éli. Az egészen családias kisgazdaságoktól kezdve a több száz hektáros birtokokig bőven van választék azok számára, akik a természet lágy ölén, állatokat tartva képzelik el a gazdálkodó életet. Mi most találtunk pár lovas kúriát, amikre azonnal csapjon le, ha nem akar lemaradni ezekről a vissza nem térő lehetőségekről!

Gyönyörű lovastanya Orfű közelében

Pécstől mindössze 15 km-re, Orfű területén, Orfű és Abaliget közötti részen vált eladóvá egy több, mint 31 hektáros területen kialakított, gyönyörű természeti környezetben található lovastanya. A tiszta, jó levegőhöz és a csodaszép környezethez hozzájárul a kiváló infrastruktúra is. Az 1995-ben felépült épületen az évek során folyamatos fejlesztések történtek, így panzió, étterem, lovarda, gazdasági épületek és egy önálló családi ház mind korszerűen felújítva található itt. Fontos, hogy a lovasfarm kizárólag a hozzá tartozó családi házzal együtt eladó. 

Rengeteg szabadidős tevékenységre nyílik lehetőség a birtokon belül, hiszen a panzió-étterem földszintjén konferenciaterem került kialakításra, és olyan közösségi helyeket is használatba lehet venni, mint az alagsorban kiépített konditerem, szauna és a közös játékhoz csocsó, ping-pong és darts is felfedezhető. Emellett a kültéren a szabadtéri medence előnyeit élvezhetjük, és ez még kiegészül látványkonyhával, grillezővel, a gyerekeknek játszótérrel, kötél- és futball pályával. Ha ez pedig még mindig nem győzött volna meg bennünket, akkor póni jártató, és saját halastó is helyet kapott.

A panziótól keleti irányban találjuk a központi istálló épületét 18 bokszos istállóval és a hozzá tartozó kiszolgáló részekkel. Terménytároló épület, tetőterében személyzeti pihenő szobákkal lett kialakítva, illetve egy kisebb fedeles lovarda rész is található. Nyaranta lovas tábor tartására is lehetőség nyílik a gyerekek nagy örömére.

Meseszép lovasbirtok Őrbottyánban

Budapesttől mindössze 18 km-re, Őrbottyán határában, erdő közepén, a főúthoz mégis közel található ez a 7,5 hektáros, gyönyörű birtok, melyen egy 800 nm-es ház és egy 450 nm-es istálló áll. A ház 3 szintes, 3 különálló lakrész kapott benne helyet, így 3 generációs családnak vagy vállalkozás céljára, panziónak is ideális.

Az istálló 24 boxos, külön zabos helyiséggel és egyéb melléképületekkel rendelkezik. Az ingatlanhoz hatalmas pince, tárolók, só kamra, épülőfélben lévő lovászlak is tartozik.

 

Kecskeméttől pár percre, turizmusra tökéletes lovastanya

Kecskeméttől mindössze pár perc autóútra találunk egy teljesen körbekerített, 16 hektáron telken kialakított 24 szobás, 16 fürdőszobás, falusi turizmusra tökéletesen alkalmas lovastanyát, 16 boxos angol istállóval. A bortokon a szállásadás mellett a kb. 100 fős rendezvényterem különböző rendezvények megtartására is alkalmas, mint például esküvők, családi- és céges rendezvények. A teljesen felszerelt panzióhoz hozzátartozik konyha, reggeliztető helyiség és mosókonyha is. A tökéletes kikapcsolódáshoz pedig hozzájárul még, hogy a területen felfedezhető egy horgászható kis halastó is. Az igazán autentikus, természeti értékekben gazdag, hangulatos tanyavilág itt rendkívüli élményeket ad.

Ladánybenén csodaszép tanya

Egy Ladánybene külkerületén található, 7,7 hektáron területen fekvő varázslatos birtok került eladó állapotba. A tanyához szántó terület és kilátó tartozik egy mesterséges tóval, amihez saját, nagy terasz is kiépült a víz felett. A 250 m2-es főépület beton alapzatra, gerenda felhasználásával épült, teljes kilátással a tóra. A földszinten amerikai konyhás nappali, étkező és szoba egybe nyitott fürdővel került kialakításra, illetve mosó konyha. Az emeleten 3 szoba, egy fürdő és gardrób kapott helyet. A  birtokon ezen felül megtalálható még fás kamra, nyári konyha, elektromos kapuval felszerelt dupla garázs és fedett terasz a tavon. Ez kiegészül egy különálló kis garzonnal, amely részben könnyűszerkezetes, részben téglafalazatú. Az energiatakarékosságot segíti, hogy 2023 januárjában az egész birtokot ellátó napelemrendszert építettek ki, valamint egy 18 hektáros öntözőrendszert. A fűtésről cserépkályha, padló fűtés, hűtő fűtő klíma és vegyes tüzelésű kazán gondoskodik.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)