Most te is hozzászólhatsz: Milyen épületek épüljenek a jövőben?

Társadalmi egyeztetésre bocsátja a Magyar építészetről szóló törvénytervezet koncepcióját Lázár János – olvashatjuk a Portfolio.hu oldalán. Az építési és beruházási miniszter a minap jelentette be, hogy az építésügyet, a településkép-védelmet és a műemlék­védelmet szabályozó összes törvényt felülvizsgálták, és ebben szeretnék kikérni az emberek véleményét.

Tavaly október 11-én jelentette be Lázár János az új beruházási és építési kerettörvény elkészültét és azt, hogy egy újabb kódex összeállításán dolgozik a piac szereplőivel. Az építési és beruházási miniszter célja az volt, hogy az összes, az építésügyet, településkép-védelmét és a műemlékvédelmet szabályozó törvényt felülvizsgálják és azokat a Magyar építészetről szóló törvényben újra rendszerezzék. A miniszter most közösségi oldalán számolt be az eredményekről és arról, hogy a törvénytervezet koncepcióját társadalmi egyeztetésre bocsátják.

“Az építésügyet, a településkép-védelmet és a műemlék­védelmet szabályozó összes törvényt felülvizsgáltuk, és ezeket a Magyar építészetről szóló törvényben fogjuk újrarendszerezni.” – fogalmazott Lázár János.

A miniszter elmondta: “Talán meglepő, hogy már a törvénytervezet koncepcióját is társadalmi egyeztetésre bocsátjuk, de – miután a szakma véleményét már kikértük – szeretnénk, ha minél nagyobb társadalmi egyetértés támogatná az új szabályrendszert. Az a célunk, hogy a minőségi építészetet ösztönözzük a bürokratikus építésügy helyett. Ugyanakkor szigorítjuk a szabályokat is, hogy ne épülhessen olyan épület, amely léptékében, stílusában nem illeszkedik a településképbe.”

A Magyar építészetről szóló törvény koncepciójának megtekintésére és a véleményezésre erre a linkre kattintva van lehetőség.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Tovább szűkül a 300 milliárdos nyugdíjvagyont kezelő piac

Tovább szűkül a 300 milliárdos nyugdíjvagyont kezelő piac

Négyből már csak két szereplő marad júliustól, beolvad a Horizont.

A BMW elintézte: nagyobb gépek repülnek Debrecen és München között

A BMW elintézte: nagyobb gépek repülnek Debrecen és München között

Akár három órát is spórolhatnak, akik ezzel a járattal utaznak - most heti kétszer több lesz rajta a hely.

Matolcsy György jobbkeze szerint ők mindent jól csinálnak

Matolcsy György jobbkeze szerint ők mindent jól csinálnak

Virág Barnabás Washingtonból üzent haza.

Amerikából kapott jó hírt Karácsony Gergely

Amerikából kapott jó hírt Karácsony Gergely

A pénzelvonások és a nehézségek ellenére is kezelhető a helyzet.

© 2024 (v2.202102)