Mi lesz veletek „B” kategóriás irodaházak?

Ma már mindenki, aki csak teheti „A+” kategóriás irodát bérelne, hiszen ezekben nem csak a rezsi alacsonyabb, de ma már egy cég imidzsében nagyon sokat számít, hogy környezetbarát, modern, ergonómikus, rugalmas és hibrid munkavégzésre alkalmas, közösségi terekkel is rendelkező irodát válasszon.

Így a „B” kategóriás vagy annál rosszabb minősítésű irodaházak meglehetősen nehéz helyzetben vannak. Az ő bérlőiket sokkal komolyabban érintette az energiaárak emelkedése, akiknek a közelmúltban járt le a szerződésük, azok közül már sokan nem is hosszabbítottak, és akiknek a közeljövőben jár le a szerződésük, azok sem biztos, hogy meghosszabbítják szerződésüket.

Bár a kedvezőbb bérleti díj vagy esetleg a frekventált elhelyezkedés okán még mindig lesznek olyan bérlők, akik nem fognak költözködni, őket valószínűleg csak különböző kedvezmények árán tudják majd az irodaházak megtartani. Sok irodaház például úgy reagált az energiaár emelkedésre, hogy engedélyezte bérlőinek az irodaterület egy részének albérlő részére történő kiadását, amennyiben a bérlőnek kisebb irodaterület is elég volt.

 

Ha irodát, raktárat, üzlethelyiséget keres, akkor nézzen szét megújult honlapjainkon! Kérjen egyszerre akár több iroda hirdetőtől ajánlatot! https://irodahaz.info/

Keressen gyorsan és egyszerűen raktárat, üzlethelyiséget: https://www.raktar.info/

 

A „B” kategóriás irodaházak így azonban várhatóan, szépen lassan ki fognak ürülni. Kérdés, hogy mit tehetnek még azért, hogy bérlőiket megtartsák, vagy új bérlőket vonzzanak a megüresedett helyekre. A válasz első körben kézenfekvőnek tűnik: korszerűsíteni kell őket. Azonban ezeknek az elavult épületeknek a korszerűsítése sokkal többe kerül, mint az új, hipermodern irodaházak felhúzása. Kisebb volumenű korszerűsítésekkel, mint például napelemek elhelyezésével, azonban lehet kisebb mértékű rezsicsökkenést elérni, így egy jó elhelyezkedésű irodaháznak még mindig van esélye bérlőket találni.

Ám sok szakértő szerint az elavult irodák felújításánál már az is olcsóbb, ha lakásokká alakítják őket, külföldön azonban sok „B” kategóriás irodaházat inkább lebontanak, ugyanis úgy vélik, hogy a bontás és új korszerűbb irodák építése még a lakássá alakításnál is olcsóbb.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Támadják az akkumulátorgyárat? Nem baj, mi díjat adunk nekik!

Támadják az akkumulátorgyárat? Nem baj, mi díjat adunk nekik!

A hagyományoknak megfelelően ismét átadták az „Év Befektetője” Díjat a Magyar Befektetési Ügynökség (HIPA) ünnepségén, ahol kilenc kategóriában hirdettek győztest.

Csak átutaznak Magyarországon az ukrán menekültek, nem akarnak itt maradni

Csak átutaznak Magyarországon az ukrán menekültek, nem akarnak itt maradni

Az ukrán-magyar határon 5970-en léptek be Magyarországra pénteken, a román-magyar határon belépők közül pedig 4952-en nyilatkoztak úgy, hogy Ukrajnából érkeztek.

Győrfi Pál szerint egyre több orvos csatlakozik az új ügyeleti rendszerhez

Győrfi Pál szerint egyre több orvos csatlakozik az új ügyeleti rendszerhez

Elindul az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer, az ügyelethez a háziorvosok is egyre nagyobb számban csatlakoznak - közölte az Országos Mentőszolgálat.

© 2023 (v2.202102)