Csodás, mégis visszafogott húsvéti dekoráció az idei tavaszra!

Míg a karácsonyi dekorációt sokan rendszerint túltolják, addig a húsvéti dekorációra senki sem fordít akkora figyelmet. A legtöbben nem is szeretik nyulak és báránykák figuráival megtölteni otthonukat, mégis vágynak valamire, ami a tavaszt idézi. Elsősorban nekik hozunk most néhány ötletet inspirációnak.

Kezdjük a bejárattal

Mindenképp fordítsunk figyelmet a bejáratra, hiszen ez az, ami kívülről is látszik, ezt látják meg először a hozzánk érkezők. Néhány cserép virág, egy virágkoszorú az ajtóra máris megteremti a hangulatot.

Virágokkal

A legegyszerűbb tavaszi dekoráció, ha friss tavaszi virágokat, barkát, aranyesőágat viszünk a lakásba egy-egy vázába az asztalokra, komódok tetejére. Vagy tavaszi cserepes virágokat teszünk az ablakpárkányba. Ennek a tatai háznak is ilyen virágok díszítik a konyhaablak párkányát, és minden asztalra került egy-egy csokor tulipán is.

A virágok természetesen nemcsak élő virágok lehetnek, hanem megjelenhetnek bármilyen felületen felfestve, anyagok mintáiban. Ebben a kecskeméti házban például a hálószoba egyik fala kapott egyedi tapétát, így itt egész évben tavasz van.

Csak visszafogottan

Persze nem kell a nyulakat és a tojásokat teljesen száműzni, megjelenhetnek visszafogottabb formában is. Az alábbi képen látható nappaliban például a dohányzó asztalon kapott helyet két márvány tojás, a dekoráció többi részét egyszerű, visszafogott színek és néhány virág képezi.

Tavaszi színekkel

Sokat segíthet az is, ha egyszerűen csak tavaszi színeket használunk. Festhetünk is, de még egyszerűbb, ha csak lecseréljük a lakástextileket, kiegészítőket. Ennek a kecskeméti háznak a nappalija is csodás tavaszi színekben pompázik, és ezt kiegészíti még néhány gyönyörű virág is.

Ne felejtkezzünk el a konyháról sem

A konyhában készülnek a finom húsvéti ételek, mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni az itteni dekorációról. Persze nem kell, hogy a dekoráció a konyhapulton foglaljon el értékes munkafelületet, ebben a piliscsabai családi házban például nagyon szerencsés megoldás, hogy két ablak is van a konyhában, így a konyhapult meghosszabbodik, itt fért el egy-egy vázában egy-egy csokor tulipán.

Külföldi képek forrása: decoist.com


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyagáraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)