Dolce Vita! – Birtokolj egy nyaralót a magyar Toszkána vidékén

A Káli-medencét és környékét sokan csak a magyar Toszkánaként emlegetik. A Balaton északnyugati partjához közeli régió az elmúlt ötven évben nemcsak a nyaralók, hanem a beköltözők körében is népszerű célponttá vált. Mai cikkünkben erről a környékről hoztunk hétvégi házakat, arra az esetre, ha kicsit elhúzódnál a szürke, zajos hétköznapok okozta nyomásától.

Tapolcán egy csodálatos körpanorámával rendelkező birtok került eladósorba. A 70 nm-es ingatlant egy óriási, 11000 nm-es telek veszi körbe. A telekről körbetekintve a Szent György-hegy, a Csobánc és a Keszthelyi-hegység tárul a szemünk elé. A házba a hangulatos fedett taraszon/télikerten keresztül jutunk be. A nappalitól jobbra a konyha-étkező, balra a fürdőszoba és a lépcső van, amin a felső szintre jutunk, ahol egy tágas hálószoba és egy mosdó található. Az épület téglából épült, és körbe 15 cm-es szigetelést kapott. A fűtés egyelőre kályhával megoldott, de időközben a padlófűtés előkészítése is megkezdődött. Tapolca belvárosa 3 perc, Szigliget, Badacsony alig 10 perc alatt érhető el autóval.

A népszerű Balaton-parti településen, Szigligeten kínálják eladásra ezt az 50 nm alapterületű hétvégi házat, amihez egy hatalmas, 700 nm-es telekterület is tartozik. Az ingatlan 2022-ben teljeskörű felújításon esett át, ahol belső terei mind esztétikailag mind pedig műszakilag ráncfelvarráson estek át. A ház tetőtere még beépíthető, ezáltal később még nagyobb életteret nyújthat a házon belül. Fontos megemlíteni, hogy a nagy kertben található egy barátságos nádfedeles kiülő, valamint egy 18 nm-es tárolóhelyiség is.

A Balaton egyik közkedvelt területén, Zánkán vált eladóvá egy panorámás nyaraló. A 60 nm-es ingatlan egy nagyméretű, 651 nm-es telekterületen kapott helyet. Nemrégiben a ház külső és belső része is korszerűsítésen esett át. A földszinten egy nappali, konyha, fürdő, valamint két beépített terasz is található, a tetőtér pedig hálószobának lett kialakítva. Az ingatlanhoz tartozik egy 8 m2-es pincehelyiség és két darab felszíni tároló is. A hétvégi ház, mindössze 900 m-re található a Balaton-parttól, ahol kiemelkedő sportolási és kulturális tevékenységek is elérhetőek.

Ismét vissza ugrunk Szigligetre, ahonnan egy igazi luxus otthont hoztunk el Neked. Ez a páratlan, örök panorámás ingatlan 95 nm alapterületű, és tartozik hozzá egy 1581 nm-es telek is. Az ingatlanban összesen három szint kapott helyet: egy pinceszint, egy földszint és egy tetőtér. Ezek a szintek lehetővé teszik a kényelmet egy nagyobb család számára is, ezen kívül a tárolást is megkönnyíti. A ház különlegességei közé tartozik a napelem, a motoros árnyékolók, a motoros tetőmozgatás, a jakuzzi és az automata öntözőrendszer is. A házban a meleget hőszivattyú és napelem biztosítja. Az infrastruktúrát tekintve a környék kiváló, több lehetőség is akad itt családosok számára, emellett a szigligeti strand is mindössze 600 m-re található.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Lengyelország kissé befeszült Ukrajna irányába, Zelenszkij egész nap az Amerikai Egyesült Államokban tárgyalt. Háborús összefoglaló este.

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

A hazai fizetőeszköz ugyanis kora délután öt egységgel volt gyengébb az euróval szemben.

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Már vagy tíz éve téma, s mostanában megint erősödik a polémia a rovarokról, mint lehetséges jövőbeli élelmiszerről. Jegyzet

Érthetetlen a jogosítványok átalakításának javaslata

Érthetetlen a jogosítványok átalakításának javaslata

Egy szakjogász szerint indokolatlan lenne a napokban felreppent szigorítás a jogosítványoknál.

© 2023 (v2.202102)