Csend, nyugalom, remek közlekedés jó áron: újépítésű álom az Anna utcában

Kertvárosban élve szabadidőnkben megszabadulhatunk a város zajától-nyüzsgésétől és zavartalanul pihenhetünk. A csendes, zöldövezeti környezet bizonyítottan pozitív hatással van az ott lakók életminőségére, hiszen a kevesebb stressz és feszültség jobb közérzetet, jobb mentális egészséget jelent. 

Nem véletlen, hogy az utóbbi évtizedben keresettek lettek az olyan otthonok, amelyek közlekedése jó, vagyis még elérhető távolságban vannak a belvárostól, ám már elég nyugodtak ahhoz, hogy délután, este és hétvégén zavartalanul pihenhessenek az ott lakók. Ez a népszerűség pedig erősen nyomot hagyott az ilyen lakóépületek árán is: ma már alig találni jó közlekedésű zöldövezeti otthont másfél milliós négyzetméterár alatt.

Filadelfia Rákoscsaba Anna utca

Ezért akadt meg a szemünk ezen a rákoscsabai, Anna utcai újépítésű társasházon, amelyben éppen egymillió forint fölött kínálják az otthonok négyzetméterét, ami különleges ritkaság ma már a fővárosi ingatlanpiacon.

A két darab háromlakásos épületben belső kétszintes lakásokat kínálnak, ezek közül gazdára vár még egy 76 négyzetméteres, két 94 négyzetméteres és két családi, 113 négyzetméteres otthon, amelyek az Anna utcában, a környék egyik csendes, aszfaltos, összközműves mellékutcájában helyezkednek el.

A lakások műszaki kialakítása minden 21. századi elvárásnak megfelel: tégla falazat, betontálcás födémszerkezet, kőzetgyapot hőszigetelés. A fűtése és melegvíz ellátása  hőszivattyúval megoldott, az épület “zöld ház” besorolású. Ennek megfelelően a rezsiköltségek minimálisak lesznek, a lakások fenntartása a hasonló méretű ingatlanokkal összehasonlítva nagyon kedvező.

 

A környék fiatal párok és családok számára egyaránt vonzó. A csendes Anna utca biztonságos környezetet nyújt, a kertben a gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezhetik a szabadtéri programok előnyeit. A környéken sétatávolságra szinte minden elérhető: óvoda, iskola, bevásárlási lehetőségek, éttermek, kávézók, pékség, szépségszalon és autószerelő – hogy csak néhányat említsünk. 

Néhány perc séta távolságra pedig ott van a gyönyörű Rákos-patak, amely mentén sétálni, futni, kirándulni vagy biciklizni pont olyan kellemes, mint egy jól megpakolt piknikkosárral ücsörögve bámulni a patak vizét. 

A környék családias voltának köszönhetően az itt lakók hamar megtalálhatják a nekik tetsző közösségi programokat, ha pedig hirtelenjében nem jönne szembe semmi, a kerület öt közösségi házában mindig hirdetnek valamilyen érdekes lehetőséget. Ennek a családias hangulatnak köszönhető az is, hogy Rákoscsaba a főváros kifejezetten biztonságos környékei közé tartozik.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bepanamázott Szijjártó Péter

Bepanamázott Szijjártó Péter

A magyar külgazdasági és külügyminiszter újabb egzotikus szövetségest talált a világ egyik távoli szegletében.

Áll a bál Brüsszelben, Orbán Viktor is nagyon kiborult

Áll a bál Brüsszelben, Orbán Viktor is nagyon kiborult

A rendőrség idő előtt véget vetett egy konzervatív rendezvénynek.

"Hiszem, hogy a halál a vég" – egy 27 másodperces késelés története

"Hiszem, hogy a halál a vég" – egy 27 másodperces késelés története

Az indiai származású brit író, Salman Rushdie nem fél beszélni az ellene elkövetett merényletről, ám támadója nevét nem hajlandó sem kiejteni, sem leírni. 

Bezsarolta Brüsszel az Orbán-kormányt Bóka János szerint

Bezsarolta Brüsszel az Orbán-kormányt Bóka János szerint

Az Európai Bizottság (EB) és az Európai Parlament (EP) nyers politikai nyomásgyakorlásra használják a Magyarország elleni uniós eljárásokat, amihez a magyar baloldal tevőlegesen hozzájárult.

© 2024 (v2.202102)