Csend, nyugalom, remek közlekedés jó áron: újépítésű álom az Anna utcában

Kertvárosban élve szabadidőnkben megszabadulhatunk a város zajától-nyüzsgésétől és zavartalanul pihenhetünk. A csendes, zöldövezeti környezet bizonyítottan pozitív hatással van az ott lakók életminőségére, hiszen a kevesebb stressz és feszültség jobb közérzetet, jobb mentális egészséget jelent. 

Nem véletlen, hogy az utóbbi évtizedben keresettek lettek az olyan otthonok, amelyek közlekedése jó, vagyis még elérhető távolságban vannak a belvárostól, ám már elég nyugodtak ahhoz, hogy délután, este és hétvégén zavartalanul pihenhessenek az ott lakók. Ez a népszerűség pedig erősen nyomot hagyott az ilyen lakóépületek árán is: ma már alig találni jó közlekedésű zöldövezeti otthont másfél milliós négyzetméterár alatt.

Filadelfia Rákoscsaba Anna utca

Ezért akadt meg a szemünk ezen a rákoscsabai, Anna utcai újépítésű társasházon, amelyben éppen egymillió forint fölött kínálják az otthonok négyzetméterét, ami különleges ritkaság ma már a fővárosi ingatlanpiacon.

A két darab háromlakásos épületben belső kétszintes lakásokat kínálnak, ezek közül gazdára vár még egy 76 négyzetméteres, két 94 négyzetméteres és két családi, 113 négyzetméteres otthon, amelyek az Anna utcában, a környék egyik csendes, aszfaltos, összközműves mellékutcájában helyezkednek el.

A lakások műszaki kialakítása minden 21. századi elvárásnak megfelel: tégla falazat, betontálcás födémszerkezet, kőzetgyapot hőszigetelés. A fűtése és melegvíz ellátása  hőszivattyúval megoldott, az épület “zöld ház” besorolású. Ennek megfelelően a rezsiköltségek minimálisak lesznek, a lakások fenntartása a hasonló méretű ingatlanokkal összehasonlítva nagyon kedvező.

 

A környék fiatal párok és családok számára egyaránt vonzó. A csendes Anna utca biztonságos környezetet nyújt, a kertben a gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezhetik a szabadtéri programok előnyeit. A környéken sétatávolságra szinte minden elérhető: óvoda, iskola, bevásárlási lehetőségek, éttermek, kávézók, pékség, szépségszalon és autószerelő – hogy csak néhányat említsünk. 

Néhány perc séta távolságra pedig ott van a gyönyörű Rákos-patak, amely mentén sétálni, futni, kirándulni vagy biciklizni pont olyan kellemes, mint egy jól megpakolt piknikkosárral ücsörögve bámulni a patak vizét. 

A környék családias voltának köszönhetően az itt lakók hamar megtalálhatják a nekik tetsző közösségi programokat, ha pedig hirtelenjében nem jönne szembe semmi, a kerület öt közösségi házában mindig hirdetnek valamilyen érdekes lehetőséget. Ennek a családias hangulatnak köszönhető az is, hogy Rákoscsaba a főváros kifejezetten biztonságos környékei közé tartozik.

Ajánlott ingatlanok


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Bod Péter Ákos: Tőkeexport – avagy mit is szeretne a magyar politika?

Az összkép egyáltalán nem támasztja alá a rózsaszínű kormányzati kommunikációt.

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Lengyelország kissé befeszült Ukrajna irányába, Zelenszkij egész nap az Amerikai Egyesült Államokban tárgyalt. Háborús összefoglaló este.

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

A hazai fizetőeszköz ugyanis kora délután öt egységgel volt gyengébb az euróval szemben.

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Már vagy tíz éve téma, s mostanában megint erősödik a polémia a rovarokról, mint lehetséges jövőbeli élelmiszerről. Jegyzet

© 2023 (v2.202102)