Buda vagy Pest? Belváros, kertváros? Te hova költöznél?

A Portfolio.hu arról kérdezte olvasóit, hogy hol vennének legszívesebben új építésű lakást. Buda vagy Pest? Belváros, kertváros? Lássuk az eredményeket!

Legutóbbi cikkünkben Buda és Pest új lakásainak árait hasonlítottuk össze és egyben arra kértük olvasóinkat, hogy szavazzanak arról, hol vennének legszívesebben új építésű lakást. A kérdésünkre több mint ezer válasz érkezett, ami jól tükrözi az olvasók preferenciáit. Nézzük, melyek a legnépszerűbb városrészek a Portfolio olvasóinak körében!

Még mindig meglehetősen nagy a választék az új lakások kínálatából, az Eltinga – Budapesti Lakáspiaci Riportja alapján múlt hónapban több mint 6000 új lakást kínáltak a fővárosban eladásra. Ezek többsége még építés alatt áll, vagy csak tervasztalon létezik, a teljes kínálatot nézve ugyanakkor kijelenthető, hogy a XIII. kerület továbbra is a lakásfejlesztők és ezzel együtt a lakásvásárlók kedvence.

A döntés mögött ugyanakkor feltehetően mind a fejlesztők, mind a vásárlók szempontjából anyagi okok állnak, miután a megkérdezett olvasóink túlnyomó többsége valamelyik budai kerület kertvárosi részén vásárolna új építésű lakást. Bár a kertvárosi részek a pesti oldalon is népszerűek, a második legkedveltebb térség a budai belváros. A pesti belvárost ezzel szemben csak a válaszadók 14 százaléka választaná elsődleges célpontnak ha új lakást venne, Budapesten kívül pedig csak a válaszadók 11 százaléka nézelődne.

Természetesen a válaszadók esetében nem feltétlenül van meg a vásárlási hajlandóság, ez inkább csak az egyéni – anyagi lehetőségektől független – preferenciákat mutatja be. Ahhoz, hogy valóban hozzájuthassunk egy új lakáshoz, Budán és Pesten az alábbi árakra kell számítani.

Aki viszont valóban új lakást szeretne, annak a legjobb lehetőséget az április 21-23. között megrendezésre kerülő, ingyenes Lakáskiállítás adja, ahol több tucat kiállító várja az érdeklődőket. A hétvége során szombat délutáni Workshopunkon a lakáspiac aktuális kérdéseiről fogunk beszélgetni. A 14:00 órakor kezdődő programon számos előadás és egy panelbeszélgetés keretében ismerhetik meg a legfontosabb témákat a lakáspiac iránt érdeklődők.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Itt a fordulat: visszalépett egy főpolgármester-jelölt Vitézy Dávid javára

Itt a fordulat: visszalépett egy főpolgármester-jelölt Vitézy Dávid javára

Szentkirályi Alexandra azonban továbbra is versenyben marad.

A magyar babák biztos kézbe kerülnek - a Mészáros Csoport megveszi a Brendont

A magyar babák biztos kézbe kerülnek - a Mészáros Csoport megveszi a Brendont

Teljes egészében a Talentishez kerül a Brendon Holding. Az akvizíció elsődleges célja, hogy a márka magyar kézben maradjon.

Az UniCredit Bank nem jelentett pénzmosásgyanús esteket

Az UniCredit Bank nem jelentett pénzmosásgyanús esteket

Az MNB összesen több mint 28 millió forint bírságot szabott ki az UniCredit Bankra a pénzmosás- és terrorizmusfinanszírozás-megelőzési tevékenysége kapcsán feltárt hiányosságai miatt.

Már Nagy Márton is sejtette, most a KSH ki is számolta

Már Nagy Márton is sejtette, most a KSH ki is számolta

A benzin 3,2, a dízel 5 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál – jelentette első ízben a Központi Statisztikai Hivatal.

© 2024 (v2.202102)