Buda vagy Pest? Belváros, kertváros? Te hova költöznél?

A Portfolio.hu arról kérdezte olvasóit, hogy hol vennének legszívesebben új építésű lakást. Buda vagy Pest? Belváros, kertváros? Lássuk az eredményeket!

Legutóbbi cikkünkben Buda és Pest új lakásainak árait hasonlítottuk össze és egyben arra kértük olvasóinkat, hogy szavazzanak arról, hol vennének legszívesebben új építésű lakást. A kérdésünkre több mint ezer válasz érkezett, ami jól tükrözi az olvasók preferenciáit. Nézzük, melyek a legnépszerűbb városrészek a Portfolio olvasóinak körében!

Még mindig meglehetősen nagy a választék az új lakások kínálatából, az Eltinga – Budapesti Lakáspiaci Riportja alapján múlt hónapban több mint 6000 új lakást kínáltak a fővárosban eladásra. Ezek többsége még építés alatt áll, vagy csak tervasztalon létezik, a teljes kínálatot nézve ugyanakkor kijelenthető, hogy a XIII. kerület továbbra is a lakásfejlesztők és ezzel együtt a lakásvásárlók kedvence.

A döntés mögött ugyanakkor feltehetően mind a fejlesztők, mind a vásárlók szempontjából anyagi okok állnak, miután a megkérdezett olvasóink túlnyomó többsége valamelyik budai kerület kertvárosi részén vásárolna új építésű lakást. Bár a kertvárosi részek a pesti oldalon is népszerűek, a második legkedveltebb térség a budai belváros. A pesti belvárost ezzel szemben csak a válaszadók 14 százaléka választaná elsődleges célpontnak ha új lakást venne, Budapesten kívül pedig csak a válaszadók 11 százaléka nézelődne.

Természetesen a válaszadók esetében nem feltétlenül van meg a vásárlási hajlandóság, ez inkább csak az egyéni – anyagi lehetőségektől független – preferenciákat mutatja be. Ahhoz, hogy valóban hozzájuthassunk egy új lakáshoz, Budán és Pesten az alábbi árakra kell számítani.

Aki viszont valóban új lakást szeretne, annak a legjobb lehetőséget az április 21-23. között megrendezésre kerülő, ingyenes Lakáskiállítás adja, ahol több tucat kiállító várja az érdeklődőket. A hétvége során szombat délutáni Workshopunkon a lakáspiac aktuális kérdéseiről fogunk beszélgetni. A 14:00 órakor kezdődő programon számos előadás és egy panelbeszélgetés keretében ismerhetik meg a legfontosabb témákat a lakáspiac iránt érdeklődők.

 

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Lengyelország kissé befeszült Ukrajna irányába, Zelenszkij egész nap az Amerikai Egyesült Államokban tárgyalt. Háborús összefoglaló este.

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

A hazai fizetőeszköz ugyanis kora délután öt egységgel volt gyengébb az euróval szemben.

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Már vagy tíz éve téma, s mostanában megint erősödik a polémia a rovarokról, mint lehetséges jövőbeli élelmiszerről. Jegyzet

Érthetetlen a jogosítványok átalakításának javaslata

Érthetetlen a jogosítványok átalakításának javaslata

Egy szakjogász szerint indokolatlan lenne a napokban felreppent szigorítás a jogosítványoknál.

© 2023 (v2.202102)