Lakóingatlanba fektetné a pénzét? Tudunk jobbat!

Az ingatlan az egyik legbiztosabb befektetési lehetőség, de jelenleg inflációs és kamatkörnyezetben hozama relatíve alacsony, és a menedzselése sem egyszerű, ha azt is nézzük, hogy mennyi időt emészt fel a karbantartása vagy akár a bérlők keresése. Sokkal kényelmesebb és biztosabb megoldást jelentenek a prémium vagyonkezelő szolgáltatások, ahol ingatlanalapok és részvényalapok közül is válogathatunk, mindezt az ingatlankiadással járó hercehurca nélkül, lényegesen magasabb hozam mellett.

Az elmúlt évek változásai nem tettek jót a bérleti piacnak. Jelenleg egy kiadás céljából vásárolt lakás árának 20-25 év a megtérülése, akkor, ha a tulajdonosnak ezalatt egy fillért sem kell költenie az ingatlanra. De mint tudjuk, ez lehetetlen, különösen ennyire hosszú idő alatt számtalan okból merülhet fel karbantartással kapcsolatos kiadás. Emellett egy ingatlan jó esetben is csak 4-5%-os hozamot ígér évente, ami a 25,7%-os inflációval szemben kiábrándító, és a 20-25 éves megtérülés is annyira hosszú, hogy elmondhatjuk, hogy ma Magyarországon nem éri meg ingatlanba fektetni.

Mit lehet akkor választani? A részvénypiac szintén nem túl kecsegtető mostanában, de rendkívül jó megoldást jelenthetnek a befektetési alapok. A Diófa Alapkezelő például mind ingatlan-, mind értékpapír-portfólióiban sikeresen teljesített az elmúlt években, és a koronavírus járvány, valamint az ukrán−orosz háború ideje alatt is sikeresen menedzselte a kockázatokat és az ügyfelek által elvárt eredmény hozta.

A Diófa Alapkezelőt 2009-ben alapították, azóta a hazai vagyonkezelési szektor egyik legdinamikusabban fejlődő szereplőjévé vált. Mindezt ügyfélszempontú szemléletüknek és rendkívül diverzifikált termék- és szolgáltatáspalettájuknak köszönhetik. A Diófa Alapkezelő Zrt. az intézményi és lakossági ügyfelek vagyonkezelése mellett, 2014 óta már prémium vagyonkezelési szolgáltatást is nyújt.

Jelenleg közel 600 milliárd forintos vagyont kezel az intézményi és lakossági ügyfelei számára. Befektetési tevékenysége során kiemelten fontos az ingatlanbefektetés, az ingatlanalapokban kezelt vagyon értéke meghaladja a 180 milliárd forintot. A Diófa menedzseli Magyarország 3. legnagyobb lakossági ingatlanalapját, a Magyar Posta Takarék Ingatlan Befektetési Alapot. Ezen kívül a társaság által kezelt ingatlanalapok portfóliójának részét képezik olyan exkluzív, A kategóriás irodaházak is, mint az Alkotás Point, a Green House, a V17 vagy az Infopark A, E és G épülete.

Intézményi partnereik elsősorban a pénztári és biztosítói piac független, vezető szereplői. Befektetési megoldásaikkal azonban jelen vannak a lakossági befektetési termékek piacán is. Mindemellett ügyfeleik magasabb szintű kiszolgálása érdekében 2014-ben elindították Prémium vagyonkezelési szolgáltatásukat, amely megtakarításokkal rendelkező magánszemélyek számára teszi elérhetővé a fejlett piacokon már széles körben elterjedt diszkrecionális vagyonkezelést.

A legmagasabb szintű kiszolgálás érdekében a Diófa szervezetében széles körű piaci tapasztalatokkal és szaktudással rendelkező portfóliómenedzserek dolgoznak, akik kiterjedt autonómiájuknak köszönhetően minden esetben személyre szabottan tudják kiszolgálni a különféle befektetési igényeket.

Az alapkezelőnél végzett munkát az elmúlt években sorozatosan elismerte a hazai piac is, így például legsikeresebb, kiemelkedő hozamtermelő képességgel rendelkező termékeiket többször is díjazták a Privátbankár.hu Klasszis Gáláján.

BEFEKTETÉSI ALAPOK

A Diófa Alapkezelő lakossági befektetők részére olyan termékpalettát kínál, amely alkalmas a befektetői igények széles spektrumának lefedésére, és a befektetési alapok kezelése közben törekedik arra, hogy a kockázatok kézben tartása mellett a termékei versenyképes hozamokat biztosítsanak az ügyfelek számára.

PRÉMIUM VAGYONKEZELÉS

A Diófa Prémium vagyonkezelési szolgáltatása a nemzetközi trendekhez igazodó – sikerdíjalapú – aktív vagyonkezelési szolgáltatás, mely teljes mértékben leveszi az ügyfelek válláról a vagyonkezeléssel és a befektetési döntésekkel járó terheket.

Előnyei:

  • Kényelmes: a portfóliómenedzserek átvállalják a befektetések kezelésével kapcsolatos rendszeresen felmerülő teendőket, a befektetési igényeknek megfelelően személyre szabott portfóliótervezést biztosítanak, és a befektetésekről, valamint azok alakulásáról havi rendszerességgel tájékoztatják az ügyfelet.
  • Egyedi: a befektetési igényekhez igazodva személyre szabott, az ügyfél kockázatvállalási preferenciáinak és befektetési céljainak megfelelő portfóliót alakítanak ki.
  • Biztonságos: a Diófa Alapkezelőnél a befektetések több lábon állnak, személyre szabott vagyonkezelés keretén belül többféle típusú és kockázatú eszközbe fektetik az ügyfelek vagyonát.
  • Védelmi háló: az ügyfelek megtakarításait banki háttérrel rendelkező, az Alapkezelőtől független intézmény őrzi, amelyre érvényes a Befektetővédelmi Alap (BEVA) védelem.
  • Eredményes: a Diófa portfoliói kiemelkedő hozamlehetőséggel bírnak.
  • Átlátható:a szolgáltatás sikerdíj alapú alacsony szolgáltatási díjak mellett.
  • Elérhető belépési limit:a privát vagyonkezelési szolgáltatást már 30 millió forintos kezdőtőkével igénybe lehet venni.
  • Likvid:az ügyfelek akár két napon belül hozzáférhetnek befektetéseikhez extra költségek nélkül.
  • Szabadságot nyújt:a Diófa mentesíti ügyfeleit a napi piacfigyeléstől, a rendszeres befektetési döntések meghozatalától, és annak minden adminisztrációjától.
  • Forintban és devizában is elérhető:az ügyfelek portfóliókezelt befektetési számlájukat euróban és dollárban is vezethetik, ezzel is elkerülve a konverziós költségeket.
  • Diszkrét:a portfóliókat maximális diszkrécióval, professzionálisan kezelik.
  • Adóelőnyöket nyújt:az ügyfelek új vagy meglévő TBSZ-számlájukat is egyszerűen bevonhatják a privát vagyonkezelési szolgáltatás alá.
  • Személyes:dedikált privátbankár gondoskodik arról, hogy az ügyfelek befektetéseikről bármikor tájékozódhassanak.
  • Országosan elérhető:az ügyfeleknek ki sem kell mozdulniuk otthonukból, a portfóliómenedzserek személyesen keresik fel őket az ország bármely pontján.
  • Elismert piaci szereplő:a Diófa Alapkezelő eredményes intézményi vagyonkezelési múlttal rendelkezik, kezelt alapjai évek óta kiemelkedő szakmai díjazásban részesülnek. 8 év alatt 22 szakmai elismerés;

A tavalyi év legnagyobb vagyonnövekedési ütemét a Diófa Alapkezelő Prémium vagyonkezelési üzletága mutatta fel – olvasható a portfolio.hu a magyar prémium banki szektorról készített összesítésében.

Az üzletág által kezelt vagyonmennyiség 43%-os növekedést ért el, és a társaság ügyfeleinek számának emelkedési üteme (37%-os éves növekedés) is megelőzte a szektor többi szereplőjét.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Kemény üzenetet küldtek a lengyelek Oroszországba

Csütörtökön már az orosz-ukrán háború 792. napját írtuk. Ezek voltak az elmúlt órák legfontosabb eseményei.

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

„Különben dühbe jövünk”, avagy mi lesz, ha nem csökken a benzinár?

Nem árulják el, szemöldökráncolás vagy kivégzés vár a renitensekre.

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyag-áraknál

Nagy Márton kiadta az ukázt: ketyeg az óra az üzemanyag-áraknál

Találkozott a miniszter a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőivel.

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Felborítja a sörét, ha meglátja, mit csinál a forint

Erősödött csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon.

© 2024 (v2.202102)