0 Ft-os villanyszámla? Ezekben a napelemes családi házakban nem probléma!

Már a sima szigetelés is meg tudja többszörözni az ingatlan értékét, de ha a ház még napelemmel is rendelkezik, nemcsak a fűtés, de a villanyszámlát is jelentősen csökkenthetjük. A tavalyi komoly energiaár növekedés miatt is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azok az ingatlanok, amik szigeteltek, és alapesetben is sokkal tudatosabban keresnek olyan ingatlanokat az ingatlan keresők, amelyek kedvező energetikai adottságairól pontosabb információk állnak rendelkezésre. Mi most olyan családi házakról hoztunk egy válogatást, ahol a napelemes rendszernek köszönhetően 0 vagy közel 0 villanyszámlával lehet számolni.

Mediterrán stílusú, egyszintes ház Biatorbágyon

Biatorbágy legkedveltebb és exkluzívabb részén eladó egy minden kényelmi extrával felszerelt, mediterrán stílusú, egyszintes családi ház egy 1443 m2-es telken. Az ingatlan 564 m2, 9 szobával rendelkezik és 2 generáció együttélésére is alkalmas, mivel két lakrész került kialakításra. 2006-ban épült B38-as téglából, 50 centi vasbeton födémmel és cseréptetővel, 3 cm-es perlit szigeteléssel, 3 rétegű fa nyílászárókkal, mindegyik redőnnyel és szúnyoghálóval, eredeti bambusz konyhabútorral, méretre öntött konyhapulttal és beépített bútorzattal ellátva. Fűtéséről a 20 kWp napelemhez kapcsolt York ipari kétkompresszoros hőszivattyús rendszer gondoskodik, mely a mennyezeti hűtés-fűtést, illetve a padlófűtést is szolgálja. Kiegészítésképp a ház gépészetében egy 64 kW-os kazán is helyet kapott. A kényelmet szolgálja egy parkosított kert automata öntözőrendszerrel, emellett a ház biztonságáról kamerarendszer gondoskodik. A 44 m3-es feszített víztükrű medence garantálja a wellness hangulatot, mely masszázs elemekkel, fűtéssel és színterápiával is ellátott. Tartozik a házhoz egy kb. 60 m2-es fedett terasz és egy 40 m2-es kétállásos garázs, valamint egy 40 m-es fúrt kút is.

Pécsen nappali + 2 szobás családi ház az erdőhöz közel

Éger-völgyben, Ürög városrészben, az erdőtől 5 percre egy nappali + 2 szobás családi ház eladó! A teljes telekméret 218 m2, ebből 81 m2 a lakóház, amihez egy 20 m2-es garázs is tartozik. Az előszobából nyílik egy félszoba, majd tovább lépve a tágas konyha+étkező. Innen tovább a nappaliba, vagy egy kis átjárón keresztül a fürdőbe és a hátsó nagy szobába juthatunk. Az udvaron élvezheted a napsütést és a madarakat, hiszen az udvar hátulról szép kőfallal lehatárolt, így a teljes intimitás biztosított. A nappaliban egy vaskályha található, amely befűti a fél házat és a ropogó fa hangulatos estéket biztosít. A kémény tavaly év végén lett kibélelve, így üzemszerűen használható fűtésre (még egy szezonra elegendő fa is van). Emellett gázkazán adja a fűtést és a meleg vizet. A tetőn telepített 5 kW-os napelem miatt villanyszámla jelenleg nincs. Buszmegálló 50 m-re, bolt 600 m-re található, ráadásul a környék csendes, családias, a szomszéd utcában a felújított játszóteret és kutyafuttatót is igénybe lehet venni. Óvoda és iskola szintén a közelben.

Balatoni panorámás családi ház

A legmagasabb minőségű anyagokból, 2012-ben épült családi ház Balatonalmádin szintén eladóvá vált. A napelemeknek és a korszerű fűtés-hűtés technikának köszönhetően az ingatlan fenntartási költségei rendkívül alacsonyan maradnak télen-nyáron egyaránt. A nyílászárók 3 rétegű üvegből és fából készültek, és az ingatlan teljes elektromos vezérlése akár telefonról is elvégezhető. A kertben egy fűthető és vízforgatós medence, 14 m2-es napozó terasszal, egy minden igényt kielégítő nyárikonyha + wc szolgálja a pihenést felső fokon. A napozó teraszról és a nyárikonyha szintjéről balatoni panoráma nyílik. A lakótérben hidrokád, szauna, kombinált zuhanyfülkék, borospince, fitness szoba biztosítja a további teljes kényelmet. A belső térben egymástól teljesen különálló két lakórész lett kialakítva. A kert szépen parkosított, 6 gépkocsi számára biztosít beállási lehetőséget. Ivóvíz tisztaságú fúrt kútból megoldható a teljes ház és medence vízellátása.

Debrecenben, szép, gondozott kerttel, kétszintes családi ház

Debrecenben, a Veres Péter-kert csendes, közkedvelt utcájában, szép, gondozott kerttel, két szintes, kitűnő elosztású, hőszigetelt családi ház várja új tulajdonosát. Az ingatlan 150 m2-es, nappali+ 3 szobás, dupla komfortos. A telek nagysága 714 m2, mely gyönyörűen parkosított. A nagy teraszról pompás kilátás nyílik a kertre és a halakkal, tavirózsával teli kerti tóra. Az épület a ’90-es évek elején készült Porotherm 38-as téglából, 10 cm-es hőszigeteléssel. A tetőn új zsindely van felhelyezve, a nyílászárók műanyagok, redőnnyel és szúnyoghálóval felszerelve. A fűtése különösen takarékos, mert Junkers gázkazán, elektromos panel, infra tükör, illetve hűtő-fűtő klíma kombinálásával lehet elérni a legkellemesebb, és legideálisabb hőmérsékletet. A villanyszámla 0 Ft, mivel a tetőn napelem lett kiépítve, visszatáplálási lehetőséggel. A családi ház energetikai besorolása CC. Azoknak különösen tökéletes lehet az ingatlan, akik alacsony fenntartási költségű, jó elosztású, igényes, szép házat keresnek. Szeretnek madárcsicsergésre ébredni, kedvelik a zöld övezetet, a jó szomszédokat és vágynak egy olyan házra, amit már nem kell felújítani, max. kifesteni, a saját ízlésükre. 

Ideális otthon, közel Miskolc belvárosához

Egy 4 szobás, nettó 113 m2-es, szirmabesenyői családi házat lehet megvásárolni, amelyhez tartozik egy 36 m2-s vendégház, parkosított udvarral. Az 1990-es években épült családi ház jó szerkezeti állapotban található, illetve barátságos méretű telekkel várja új tulajdonosát. A szigetelését tekintve az akkor elérhető perlites vakolással bír az ingatlan. A ház melegét elektromos fűtőtestek szabályozzák, köszönhetően a 10 KWh-os napelem rendszernek. A helyiségek elosztásából fakadóan, akár egy nagyobb családnak is bőséges életteret kínál az ingatlan. Az udvar méretét tekintve pont elegendő egy pihenőkert kialakításához. Található az udvaron több tároló egység, garázs, valamint a földre telepített napelem rendszer is. Az ingatlan autóval 10 percre található Miskolc belvárosától és 5 percre az M30-as autópályától a közvetlen közelben pedig buszmegálló, üzletek 3 perces séta távolságra, iskola és óvoda a szomszédban.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Húsvéti gasztroparádé: bárányburger, nyúl vadasan, mézes sonka

Ha nem otthon töltjük a húsvétot, akkor többnyire szállodákban. Milyen konyhaművészeti kínálatra és programokra számíthatunk?

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

© 2024 (v2.202102)