Költözz te is családbarát otthonba! Ebben a családtámogatások is segítenek

Sokak álma egy szép új otthon, ahol a környék családbarát, ahol ideális környezetben lehet gyermeket nevelni, családot alapítani. Újbudán most mindezen feltételeknek megfelelő lakások épülnek, melyek a családtámogatások segítségével is megvásárolhatók.

Aki ma valamilyen családtámogatással szeretné leendő otthonát megvásárolni, azt változatos lehetőségek várják attól függően, hogy 1-2, netalán 3 vagy több gyermekkel szeretne költözni, illetve új- vagy használt lakást keres, esetleg építkezne. De bizonyos támogatások azok számára is elérhetőek, akiknél még csak útban van az első gyermek, vagy még csak tervezik a családalapítást.

Tekintsük át, ki milyen támogatást vehet igénybe és milyen feltételekkel!

Babaváró hitel

A Babaváró hitel egy szabad felhasználású, kamatmentes hitel, melynek összege 10 millió forint. Ha az igénylést követő 5 éven belül gyermek születik, akkor a hitel a futamidő végéig kamatmentes, a törlesztőrészletek fizetésére pedig 3 év halasztást lehet kérni. A második gyermek megszületésekor újabb három évre kérhető a törlesztés felfüggesztése, illetve a fennálló tartozás 30 százalékát elengedik. Ha pedig a harmadik gyermek is megszületik, a teljes tartozás elengedésre kerül, így a felvett hitel vissza nem térítendő támogatássá alakul.

CSOK

A CSOK egy vissza nem térítendő támogatás, melynek összege a gyermekek számának függvényében változik, illetve függ attól is, hogy új építésű vagy használt ingatlan vásárlására szeretné fordítani valaki. Az igényelhető összegeket, valamint azt, hogy minimum mekkora ingatlanra lehet igénybe venni, az alábbi táblázatban foglaltuk össze.

 

A CSOK előnye, hogy nemcsak már megszületett, hanem tervezett gyermekekre is felvehető. Ebben az esetben azonban csak házaspárok igényelhetik, és legalább az egyik házastársnak 40 év alattinak kell lennie. A gyermekvállalás teljesítésére előírt határidő egy gyermek vállalása esetén 4 év, két gyermek vállalása esetén 8 év, három gyermek vállalása esetén 10 év.

A CSOK-hoz 2 vagy több gyermek esetén még kedvezményes, maximum 3 százalékos fix kamatú lakáshitel is felvehető, legfeljebb 25 éves futamidővel. Ennek mértéke 2 gyermek esetén 10, 3 gyermek esetén 15 millió forint.

A CSOK-kal vásárolt ingatlan esetében mindezeken felül a vagyonszerzési illetéket is elengedik. Illetve új építésű lakás vásárlása esetén az 5%-os áfa is visszaigényelhető.

Családtámogatásokkal, családbarát lakóparkban

Fentiekből is látszik, hogy a családtámogatások maximális kihasználásához érdemes új építésű lakást vásárolni, és ehhez érdemes egy családbarát lakóparkot keresni, mint amilyen Újbudán, a Duna partján épülő Metrodom River lakópark is, amely számtalan közösségi szolgáltatással, köztük több családbarát lehetőséggel is vár, és ahol lakásvásárlásra természetesen a fenti támogatások igénybe vehetők.

Ezek közül kiemelkedik a lakóparkon belül nyíló magán bölcsőde és önkormányzati fenntartású óvoda, amelyek rendkívüli módon megkönnyíthetik a szülők mindennapjait, de két játszóház és egy kétkorosztályos, vizes elemekkel is felszerelt játszótér is várja a családokat. A lakópark pedig teljesen zárt, biztonságos, és belső parkja abszolút mentes az autós forgalomtól az ugyanis a lakópark mélygarázsába, a föld alá van irányítva, így a gyermekek bátran szaladgálhatnak a lakópark teljes területén.

További kikapcsolódásnak pedig ott a Duna-part, a Metrodom River keleti kapuja ugyanis közvetlenül a lágymányosi Duna-parton épülő sétányra nyílik, ami helyet adhat a nagy családi sétáknak.

A környék hasonlóan családbarát, 1,5-2 km-es körzeten belül két hagyományos és egy alternatív tanrenddel dolgozó általános iskola is található, ezen kívül egészségügyi intézmények, parkok, játszóterek, trambulin park is fellelhető a közelben. Illetve a közlekedési kapcsolatok is kiválóak, a 130-as és 133E-s buszok, az 1-es és 41-es villamosok, valamint a 4-es metró megállója is könnyen megközelíthető a Bikás parknál. Az autós közlekedés is kedvező, a Budafoki úton keresztül a Rákóczi híd budai hídfője és a belső kerületek is könnyen elérhetőek.

Családok számára azért is előnyös a Metrodom River lakóparkban lakást vásárolni, mert a környék irodaházaiban vagy a közvetlen közelben elhelyezkedő Infoparkban munkalehetőségek is várják a szülőket, a lakóparkban pedig üzlethelyiség is bérelhető, ha valaki itt szeretné elindítani saját vállalkozását. A bevásárlást pedig könnyen megoldhatjuk a néhány perc sétára található Újbuda Bevásárlóközpontban, ahol például posta és ruhatisztító is elérhető.

Innovatív műszaki megoldások

Akár családdal, akár egyedül költözünk, lakásvásárlásnál kiemelt jelentősége van az energiatakarékosságnak is. A Metrodom River magas műszaki tartalommal és kiváló minőségben épül. Egyedi fejlesztésű Dual Eco hűtő-fűtő rendszerének köszönhetően a lakások rezsije rendkívül alacsony lesz, és mindez még a szintén saját fejlesztésű okosotthon-rendszerrel is kiegészül.

Közvetlen kapcsolatban a Dunával

A lakópark ugyanakkor nemcsak a családosok, hanem bármely korosztály számára csodálatos, a természettel és a Dunával közvetlen kapcsolatot ápoló élet lehetőségét nyújtja, legyen szó akár csak egy reggeli kocogásról a parti sétányon, vagy a vízisportok élvezetéről a folyón. Rossz idő esetén pedig játékszoba, kilátó- és napozóteraszok, kávézó, fitneszterem, infra- és finn szauna is várja a lakókat.

Prémium lakások ajándék gépkocsibeállóval

Metrodom River lakópark lakásait most ajándék gépkocsibeállóval vásárolhatják meg. Az akció részleteiről itt lehet olvasni.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Bekeményített a magyar turisták kedvelt célpontja – megjárja, aki nem fizet belépőt!

Bekeményített a magyar turisták kedvelt célpontja – megjárja, aki nem fizet belépőt!

A velencei álomnyaralásokba egy kellemetlen részletet be kell iktatni mostantól.

Villog a szállodaipar és a logisztika, de még sok a kockázat az MNB szerint

Villog a szállodaipar és a logisztika, de még sok a kockázat az MNB szerint

Tovább nőhet a kihasználatlanság az irodáknál és a raktáraknál, kicsit javulhat a helyzet a bevásárlóközpontok és a hotelek esetében.

Megdöbbentő, amire Pintér Sándorék bukkantak a magyar rendelőkben

Megdöbbentő, amire Pintér Sándorék bukkantak a magyar rendelőkben

A háziorvosok ellenőrzése csak részben bizonyult hatásosnak, a probléma gyökerei mélyen vannak.

Nyitják a pénzcsapot: melyik kórházaknak jut a kormány által megítélt pénzekből?

Nyitják a pénzcsapot: melyik kórházaknak jut a kormány által megítélt pénzekből?

Az adósságok 116 milliárd forintra rúgnak, most 64 milliárd forint volt a tét. 

© 2024 (v2.202102)