Most érdemes igazán ingatlanba fektetni az egyetemek közelében!

Az ingatlan mindig jó befektetés, különösen ha egyetemek közelében választunk. Most a nyár közeledtével azonban még inkább megéri egyetem közeli ingatlant vásárolni befektetés céljára, hiszen hamarosan több, mint 111.100 diák fejezi be érettségi vizsgáit, a felsőoktatásba jelentkezők száma azonban még ennél is nagyobb: 126.449. Aki szeretné kihasználni az ebben rejlő potenciált, annak mutatunk ma egy remek ajánlatot.

Több, mint 126 ezer jelentkező. Nyilván nem vesznek fel mindenkit, és vannak olyanok is, akik a saját lakóhelyükön jelentkeztek felsőoktatási intézménybe, vagy felveszik őket kollégiumba. Ez a szám azonban még így is elég tekintélyes ahhoz, hogy tudjuk, hogy a ponthatárok húzása után igen nagy számú érdeklődő fog rázúdulni a bérleti piacra.

Nemcsak a budapesti egyetem közeli ingatlanok között érdemes azonban nézelődni. Ma már ugyanis a legnagyobb egyetemi városokban is majdnem ugyanannyiért lehet kiadni egy lakást, mint a fővárosban, és létezik olyan megoldás, amelynek során nekünk a kisujjunkat sem kell mozdítanunk ahhoz, hogy a lakáskiadás ügyes-bajos dolgait intézzük.

2+2 évig biztos hozam, nulla fáradsággal

A Szegedi Tudományegyetem például 20 világranglistán szerepel a világ vezető egyetemei között, Magyarország egyik legjobb egyeteme, így jelentős számú külföldi hallgató is tanul itt. Szegeden, a Cédrus Liget lakóparkban pedig egy budapesti használt lakás árán új ingatlant tudunk vásárolni, amit a fejlesztő az első 2+2 évre visszabérel tőlünk, – ezáltal állandó hozamot biztosítva számunkra anélkül, hogy nekünk akár csak a kisujjunkat meg kéne mozdítanunk – hogy kiadhassa, ugyanis rengetegen érdeklődnek náluk nap mint nap kiadó lakások iránt is.

Ez a nagy számú érdeklődés pedig egyáltalán nem meglepő, hiszen a Cédrus Liget Szeged belvárosában, több egyetemi épület, az Árkád, az autóbuszpályaudvar és számtalan üzlet, szolgáltatás közelében épült fel. Ráadásul rendkívül alacsony rezsijű lakásokat kínál, ahol az első 5 évben még azt a minimális fűtésszámlát is teljesen átvállalja a fejlesztő.

A kedvező energiafelhasználás pedig annak köszönhető, hogy a lakópark geotermikus fűtésrendszerrel rendelkezik, így az 5 év lejárta után is még mindig megközelítőleg 30%-kal alacsonyabb lesz a fűtésszámla, mint a mindenkori gázárak. A Cédrus Liget lakói tehát nemcsak egy alacsony költségű, de zöld, nulla kibocsátású, karbonsemleges fűtésrendszer előnyeit is élvezhetik majd.

A lakópark a kiváló elhelyezkedésén és energiatakarékos megoldásain túl azért is kiemelkedő, mert fiatalos, futurisztikus megjelenésű, lakásai hatalmas üvegfelületekkel és teraszokkal rendelkeznek. A projekt épületei között létesített park pedig egy igazi oázis Szeged belvárosában.

Érthető tehát, hogy rendkívül könnyű egy ilyen lakásba bérlőt találni. Nekünk viszont ezzel egyáltalán nem kell kínlódnunk, ha nem szeretnénk, hiszen ahogy írtuk az első 2+2 évben, a fejlesztő igény esetén visszabérli tőlünk a lakást, méghozzá havi 3200 Ft/nm-es áron. A 2+2 év lejárta után pedig, ha továbbra sem akarunk a kiadással bajlódni, akkor akár el is adhatjuk az ingatlant, ugyanis a Cédrus Liget Szeged egyik legdinamikusabban fejlődő részén épült, ahol addigra már jelentős értéknövekedéssel is számolhatunk.

Egyetemista gyermekünk akár 2 napon belül költözhet

A magas bérleti díjak okán persze sok szülőnek fordulhat meg a fejében, hogy bérlés helyett inkább lakást vásárolna egyetemista gyermekének. A vásárlás természetesen ilyen esetben is kifizetődő befektetés, különösen, ha egy nagyobb lakást választunk, amelynek 1 vagy több szobáját akár ki is adhatjuk. A Cédrus Liget lakópark ráadásul már felépült, így a szerződés megkötése után, egyetemista gyermekünk akár 2 napon belül költözhet az új lakásba.

Nem áll rendelkezésre a teljes összeg? Az sem probléma!

Ha kinéztük az álomlakást a Cédrus Liget lakóparkban, de most még nem áll rendelkezésünkre a teljes összeg, akkor is költözhetünk. Ha ugyanis a jelenlegi hitelpiaci környezetben nem kapnánk hitelt, de tudjuk, hogy ez pár év múlva változni fog, akkor 20% önerővel már előszerződést köthetünk a kiszemelt lakásra, melyben meghatározásra kerül a végleges adásvételi szerződés időpontja és a vételár. Az adásvétel végleges időpontjáig terjedő időszakra pedig kibérelhetjük a lakást, és ami plusz jó hír, hogy az adásvétel időpontjáig az előre meghatározott vételár már nem inflálódik. Mindehhez nem kell mást tennünk, csak befizetnünk a vételár 20%-át, de ha ennél nagyobb önerővel rendelkezünk, természetesen nagyobb összeget is befizethetünk.

Kérdés persze, hogy mi történik akkor, ha a vételár fennmaradó részét mégsem sikerül a szerződésben meghatározott időpontra összegyűjtenünk, vagy esetleg meggondoljuk magunkat. Nos, ebben az esetben sincsen semmi probléma, ugyanis az előre befizetett önerőt maradéktalanul visszakapjuk, és csak annyit veszítünk, amennyit a pénzünk az évek során kamatozott volna.

A cikk megjelenését a Cédrus Liget lakópark fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Zelenszkij: "Ha nem kapjuk meg a segélyt, elveszítjük a háborút"

Lengyelország kissé befeszült Ukrajna irányába, Zelenszkij egész nap az Amerikai Egyesült Államokban tárgyalt. Háborús összefoglaló este.

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

Verheti a falba a fejét, ha nem vett délelőtt forintot

A hazai fizetőeszköz ugyanis kora délután öt egységgel volt gyengébb az euróval szemben.

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Tücsköt-bogarat összehord - vagy eszik?

Már vagy tíz éve téma, s mostanában megint erősödik a polémia a rovarokról, mint lehetséges jövőbeli élelmiszerről. Jegyzet

Érthetetlen a jogosítványok átalakításának javaslata

Érthetetlen a jogosítványok átalakításának javaslata

Egy szakjogász szerint indokolatlan lenne a napokban felreppent szigorítás a jogosítványoknál.

© 2023 (v2.202102)