Kivételes gyorsasággal törnek be a piacra az új építésű lakóparkok

Budapesten ismét kivételes gyorsasággal halad az új építésű lakáspiac fejlődése. Manapság a lakóparkok nagy népszerűségnek örvendenek, hiszen a leendő lakók remek lehetőségekre számíthatnak. Ezt sok kisgyermekes család, vagy fiatal pár előszeretettel használja ki, így egyre többen választják ezeket az új és modern beruházásokat.

Tópark – Be My City

A Törökbálinti tó partján elterülő, 20 hektáros zöldterületen kialakított Tópark – Be My Cityben egyszerre kapott helyett minden, amire az ott lakóknak szüksége lehet. Egy önálló kisváros jött itt létre, ahol nem csupán otthonokat találunk, de irodákat, szolgáltatásokat, és a kikapcsolódás tereit is. A beruházás elhelyezkedése nagyon szerencsés: közel van két autópálya és az M0 körgyűrű, és kiépült a tömegközlekedési kapcsolat Budapest belvárosával is.

Különösen barátságossá teszi a lakóparkot, hogy a sétányok mentén elhelyezkedő házak nem teljesen egyformák, és az utak sem szabályos derékszögeket zárnak be. Az épületegyüttesekben odafigyeltek arra is, hogy az üzemeltetés ne rójon nagy terheket a lakókra. A fűtésről kis fogyasztású házközponti technológia gondoskodik egyedi méréssel, a hatékonyságot növeli az extra hőszigetelés és a háromrétegű üvegezés is. A fenntarthatóságot szolgálja az is, hogy a locsolás talaj- és esővízzel történik.

Metrodom Zugló

A Metrodom Zugló több mint 6000 m²-es telken épülő, 4 lépcsőházzal rendelkező, 4 és 5 emeletes épületekből álló lakópark. Kínálatukban a 29 m²-es kompakt stúdiólakásoktól az egy-, két- és három hálószobás lakásokon át a 106 m²-es, négy hálószobás lakásokig minden megtalálható. A lakások belső elrendezése kifejezetten praktikus, jól élhető és könnyen berendezhető, a gondos tervezésnek köszönhetően pedig minden lakásba bőven jut természetes fény.

Az ingatlan fejlett okosotthon rendszerrel, fűtés-hűtés- és világításvezérléssel, szabadon bővíthető okosredőnyökkel, valamint füstérzékelővel kerül kialakításra. Az épületben a Metrodom saját fejlesztésű, megújuló energiát hasznosító Dual Eco fűtési rendszere, mennyezeti hűtéssel és fűtéssel garantálja a közel nulla energiafelhasználású besorolást, és a kiugróan alacsony fűtési költségeket. A lakópark sokféle szolgáltatással kényezteti lakóit. Ilyen például az épületek által körbezárt, csöndes és nyugodt, elsősorban pihenésre szolgáló díszkert, emellett az épületet körül ölelő külső kertbe került a kicsiknek szánt játszótér, ennek közelében pedig grillező helyet alakítottak ki. A lakóparktól néhány perc sétára található a Bosnyák tér, Zugló fő közlekedési csomópontja, az innen induló villamosokkal, valamint buszjáratokkal más csomópontok is könnyen és gyorsan elérhetőek.

Metrodom Green

A Metrodom Green Ferencváros, egyik legkülönlegesebb és legkarakteresebb lakóparkja lesz. A IX. kerületben a Vaskapu és a Vágóhíd utca sarkán épülő lakópark prémium kategóriás épületegyüttese és lakásai nem csak minőségükben, de megjelenésükben is különlegesek lesznek.  A lakóparkban összesen 510 lakás kap majd helyet, ahol a kisebb 32nm-es lakásoktól, a tágasabb 129nm-es méretű ingatlanokat is választhatják a leendő lakók. A társasház 2 ütemben épül.

A lakókat a kizárólag általuk használható wellness részleggel, szaunákkal kiegészülő edzőterem várja. Emellett baba játszószoba, játszótér, a gyerekeknek tervezett külső mászófal, a tetőn pedig napozó és grillterasz, valamint közösségi nappali készül. Az “AA – Közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynél jobb” energetikai besorolás önmagában kiemeli az épületet a kínálatból, a tetőre telepített, a ház közösségi fogyasztásának energiaellátását fedező napelem rendszer pedig nem csak hazai szinten számít különlegesnek a hasonló méretű társasházak között. A kiváló tömegközlekedés, a sok új üzlet és irodaház, a közeli iskolák és egyetemek teszik a környéket élhetővé és otthonossá.

Metrodom River

A XI. kerületben a Budafoki út 64. alatt található telek egészen a Duna partig nyújtózik, mellyel valóban közvetlen kapcsolatot teremt a folyóval. A 3 hektáros telken 6 lakóépületben összesen 712 lakás épül fel öt ütemben. A kivitelezők a lakóépületeket úgy tervezték, hogy minél több lakásból nyíljon teljes vagy részleges kilátás a Dunára, illetve nyugati irányba, a Budai hegyekre. Az egymástól nagy távolságra álló épületek alacsony szárnyai 5 emeletesek, az épületenként jellemzően két karcsú torony pedig 13 emelet magas.

A környezettudatosságot tekintve is érdemes pár szót említeni, ugyanis a mennyezeti fűtés és hűtés luxusát kínáló, saját fejlesztésű Dual Eco fűtési rendszer nem csak kényelmes, környezetbarát, de nagyon energiatakarékos is. A lakóparkon belül családi bölcsőde, önkormányzati fenntartású óvoda, baba játszószoba és többkorosztályos hagyományos és vizes játszótér várja a gyermekes családokat. A sportolni vágyók a változatos gépekkel felszerelt fitneszteremnek, a kültéri edzőgépeknek, és a szaunáknak örülhetnek. Emellett a fogadóépületben pékség és kávézó, a lakóparkon belül pedig játékszoba, tűzrakóhely és grillterasz, valamint lakóépületenként egy-egy panoráma tetőterasz szolgálja a kényelmet.

Danubio lakópark

A Danubio Budapest 13. kerületében közvetlenül a város jól kiépült része mellett található, kényelmes távolságra a belvárostól, közvetlenül a Duna-parton. Az épület egyik különlegessége, hogy nemcsak a homlokzat és a lakások kaptak óriási üvegfelületeket, de a lift és a lobby is teljes egészében üvegből készül, ezért bármerre is jársz a házban, egy pillanatra sem kell szem elől vesztened az elképesztő dunai és a budai hegyekre való kilátást.

Az épület kialakításának egyik legfontosabb szempontja az energiatudatosság volt.  Az épület tervezése során mindenhol az ezt támogató megoldásokra törekedtek, így fontosnak tartottuk, hogy pártoljuk az okosotthonok kiépítését is. Minden lakás energiafelhasználása és melegvíz fogyasztása önállóan kerül mérésre és rögzítésre, így a fizetés is ez alapján történik majd. A Danubio a klasszikus Duna-parti hangulatot idézi, a parti sétányon kellemes sétákat tehetünk, vagy a padokon megpihenve élvezhetjük a gondtalanul hullámzó Dunát, mindemellett az infrastruktúra is kiváló. Autóval 7 percre, tömegközlekedéssel 15 percre járunk az üzleti negyed, óvodák és iskolák, a sport- és bevásárlócentrumok, éttermek és kultúra pezsgésétől.

Lomb Corner

A Lomb Corner új építésű tárasasház a XIII. kerület egyik dinamikusan fejlődő részében a Lomb utca-Petneházy utca -Teve utca és Fáy utca által körül határolt tömbben épül. A 9 emeletes új lakópark nem csupán külsőleg egy modern lakóház, de összetételében is minőségi anyagfelhasználás jellemzi. A lakópark fenntarthatóságát modern gépészeti megoldásokkal erősítik meg. A hőmegtartást korszerű nyílászárókkal, beépített rejtett redőnyökkel és 20 cm vastag fal szigeteléssel biztosítják.

Itt központi szerephez jutnak a modern energiatakarékos világítási és elektromos rendszerek, és szelektív hulladékkezelés az üzemeltetés során. Mindezek mellett hőszivattyús fűtési rendszert alakítunk ki mennyezet hűtés- és fűtéssel. Az eladó új lakások méretei 30m2-140m2-ig terjednek. Az emeleteken a lakások tájolása Kelet-Dél-Nyugat, minden lakás bevilágítása és tájolása kiválóan optimális. A belső udvarban zöldfelület és belsőkert is került kialakításra.

 


Mfor.hu legfrissebb cikkei

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A benzinkutakon legalább nem fog látszódni a háborús konfliktus

A piaci logika azt diktálná, hogy az Irán és Izrael közötti fegyveres konfliktus megemeli az olajárakat is, ezzel szemben érdemi csökkenést láthattunk.

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Olyan találatot vihetett be Ukrajna, amilyet eddig még sosem

Péntek már az orosz-ukrán háború 786. napja volt. Esti hírösszefoglalónk.

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Megérkezett Pintér Sándorék következő csapása, retteghetnek a kórházakban

Ellenőrök érkezhetnek a magyar egészségügyi intézményekbe.

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ebben is első lett Orbán Viktor

Ez a hét is adott pár példát arra, hogy mennyire önjáró a miniszterelnök. A felelős szerkesztő jegyzete.

© 2024 (v2.202102)