Főállású lánygyermek lett a 40 éves nő, szüleitől kap fizetést

Felmondott a munkahelyén egy 40 éves kínai nő, és “főállású lánygyermek” lett, amiért a szüleitől havi 4000 jüan (szűk 200 ezer forint) fizetést kap. Ebben a meghökkentő foglalkoztatási formában azután állapodtak meg, hogy a nőnek egészségügyi problémái lettek a korábbi munkahelyén megélt stressz miatt. 

A nő, Nianan 15 éven keresztül dolgozott egy hírügynökségnél, ahol azonban a közelmúlt átszervezései miatt egy ideje már 24 órában kellett rendelkezésre állnia, az ebből fakadó nyomás és stressz pedig egyre inkább kikészítette. 

“Miért nem mondasz fel? Mi gondoskodunk rólad anyagilag” – elégelték meg a szülei a helyzetet, akik azt mondták, hogy kettőjük 10 ezer jüanos nyugdíja kényelmesen elég három embernek is, így abból 4000 ezer jüan fizetést is tudnak adni főállású lánygyermeküknek. 

Nianan a szerepét “szeretettel teli hivatásként” írja le, és a család kellemes napi rutint alakított ki. Reggelente egy órát táncol szüleivel és elkíséri őket a bevásárolni, míg esténként közösen főz édesapjával. Emellett az összes elektronikával és műszaki berendezéssel kapcsolatos feladatot intézi, sofőrként dolgozik és havonta egy-két családi kirándulást szervez.

Bár szüleivel lenni megnyugtató, Nianan elismeri, nyomasztja, hogy jó lenne, ha több pénzt tudna keresni. A szülei igen gyakorlatiasan állnak a kérdéshez: “Ha találsz egy megfelelőbb munkát, menj, vállald el. Ha nem találsz ilyet, csak maradj itthon és tölts időt velünk.”

Ahhoz, hogy megértsük, mennyire vonzó lehet teljes munkaidős gyereknek lenni a szülők mellett Kínában, fontos tudni, hogy a munkahelyi terhelés európai mércével mérve gyakran embertelen. Az egyáltalán nem szokatlan, 996-nak nevezett munkarend azt jelenti, hogy reggel 9-től este 9-ig kell dolgozni heti hat napot. Bár ezt a Kínai legfelsőbb bíróság két éve törvénytelennek minősítette, a hírek szerint még mindig számtalan cég eszerint dolgoztatja munkatársait.

Nem csoda, hogy az országban egyre népszerűbbek az alternatív, a hagyományos alkalmazotti léttől különböző karrierutak, és egyre többen szeretnének például digitális nomádok vagy szabadúszók lenni. 

Ahogy várható volt, Nianan és szülei döntése óriási vitát kavart az online térben Kínán belül és kívül egyaránt. Sokak szerint a nő csupán élősködik a szülein, de legalább ennyien vannak, akik úgy vélik, hogy ha a jelenlegi felállás a szülőket és felnőtt lányukat is boldoggá teszi, akkor senkinek semmi köze hozzá. Olyan kevesen tudnak elegendő minőségi időt tölteni a családjukkal, örüljünk neki, hogy ennek a családnak sikerült – vallják a támogatók.

Ha neked nem adnak fizetést a szüleid, és éppen álláskeresésben vagy, kattanj a nemrég megújul jobinfo.hu-ra, ahol több ezer állás közül válogathatsz, a tematikus szűrők segítségével egyszerűsítve a keresést.

Ha pedig még nem tetted, regisztrálj és töltsd ki itt a profilodat, illetve töltsd fel friss önéletrajzodat, mert nem csak állást találhatsz így könnyebben, de akár több millió forintot is nyerhetsz!


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Mégis ráhúzta Moszkva a terrortámadást Ukrajnára

Ez történt ma az orosz-ukrán háborúban és ahhoz kapcsolódóan.

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Megint javított a forint, lehet szaladni a váltókhoz

Erősödött a héten a forint, ami jó hír. De pezsgőt azért ne bontson!

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Produkciós irodájuk is van már Mészáros Lőrincéknek

Már csak az a kérdés, hogy mi lesz a produkció. Mészáros Lőrinc a feleségének is konkurenciát alapított.

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Eltűnt a Forbes-listáról Varga Judit és Novák Katalin

Lekerült a Forbes magazin legbefolyásosabb magyar nők listájáról közélet kategóriában Varga Judit és Novák Katalin.

© 2024 (v2.202102)