Költöznél a szülői házból és keresed hol vásárolj? Fiataloknak tökéletes lakásokat találtunk Budapesten

Az első lakás kiválasztása egy fontos és életet meghatározó döntés. A fiatalabb generáció elvárásai pedig általában eltérőek az idősebb korosztályhoz képest. A vásárlást természetesen sok szempont befolyásolja a saját tőkétől kezdve az, hogy egyedül vagy élettárssal költöznének, a hitelképesség, a munkahely távolsága, és természetesen ezek személyenként változók. Ugyanakkor az adatok alapján megállapítható egy bizonyos tendencia, ami jellemző a fiatalok vásárlási szokásaira, és mi most kerestünk néhány olyan lakást Budapesten, ami tökéletes első otthon lehet, ha már költöznél a szülői házból.

Akik párkapcsolatban élnek vagy már akár a gyerekvállalásban gondolkodnak, azok számára az ingatlan paraméterei különösen kulcsfontosságú szereppel bírhatnak. Az elemzési adatok szerint azok az ingatlanok kelnek el jobban a fiatalok körében, ahol a lakáshoz tartozik nagyméretű erkély, vagy földszinti lakás esetében kertkapcsolatos. Emellett megfelelő a szélessávú internet szolgáltatás, a környéket tekintve pedig legyen biztonságos és a gyereknevelés szempontjából optimális terek és intézmények, mint a játszóterek, óvodák, iskolák elérhetőek távolságban legyenek és nem utolsó sorban a jó közlekedés sem elhanyagolható.

Az árakat tekintve nyilvánvalóan a megfizethetőség is jelentőséggel bír, és a kifizetett összegért egy jó állapotú, élhető ingatlant kapjanak, ami azonnal költözhető. A felújítások sokszor nagy idő- és energiaráfordítást igényelnek, ráadásul még több pénzforrást, és ezek nem feltétlenül optimálisak a fiatalok számára. A luxus minőség pedig már sokszor elérhetetlen a magasra szabott árak miatt, így ezért esnek ki az érdeklődési körükből.  

A korosztály jellemzően a 1,5 vagy 2 szobás lakásokat választja, ahol a minimum négyzetméter mindenképpen eléri a 42-45 m2-t, mint ahogy az alább is mutatott csepeli ingatlannál.

Itt a teljes épület fel lett újítva, ráadásul elektronikus beléptetési és kamera rendszerrel rendelkezik. A villany, víz, csatorna rendszer az egész épületben új, emellett új műanyag hőszigetelt nyílászárók kerültek beépítésre, és új, modern fürdőszobát is kapott az ingatlan. Az ingatlan továbbá galériázható is igény szerint, vagy akár egy plusz szoba leválasztása is megoldható vagy térelválasztóval dizájnosan kialakítható. Az ingatlanban villanyfűtés található, nagy teljesítményű klímával és elektromos hősugárzókkal megoldott, a meleg vizet Ariston villanyboiler biztosítja. Minden beépített elektromos készülék vadonatúj, energiatakarékos és még garanciás is. Ez különösen kedvező lehet a fiatalok számára, de emellé még a közös költség is olcsó, az ingatlan pedig tehermentes és azonnal költözhető. A későbbiekben az épület tetejére napelemrendszert terveznek kiépíteni, amely tovább csökkenti majd a fenntartási költségeket, így hosszútávon kifejezetten kifizetődő és értékálló ingatlanról van szó, ami még sokáig kellemes otthona lehet az új tulajdonosnak. 

Csepelen több lehetőség is nyílik és egy 46 m2-es, 1.emeleti, 1+1 félszobás, utcai nézetű, jó állapotú, világos lakás mellett is lehet dönteni. Az ingatlan egész nap világos és nagyon barátságos lakóközösséggel rendelkezik. A közös költség 10.000 Ft, melyben benne van a lifthasználat, szemétszállítás, lépcsőház takarítás, felújítási alap, és a lakás 4 db vízórával rendelkezik. A lakás fűtése távfűtés, ami szintén nem haladja meg havonta a 10 ezer forintot. A közlekedés nagyon jó a környéken, rengeteg buszjárat, a csepeli és a ráckevei hév is pár percre elérhető, 15 percen belül a belvárosba érhetünk, bármelyik közlekedési eszközzel. Pékség, zöldséges, dohánybolt, orvosi rendelő, iskola, óvoda, piac pár perc alatt megközelíthető éppúgy mint a bevásárló központok, McDonalds, Lidl, Spar, Tesco, posta is.

A X. kerületben szintén megtalálhatóak a kedvező tulajdonságokkal rendelkező ingatlanok. A Gép utcában, egy földszinti, kertkapcsolatos, tégla építésű, kétszobás, átlagos állapotú ingatlan várja a fiatal, új tulajdonosokat. A konyha felől lehet kijutni a 37 m2 alapterületű kertrészbe, amelyen egy 10 m2-es tégla építésű tároló is helyet kapott. Az ingatlan bejáratánál is van egy kis kertrész, amely azonban csak kívülről közelíthető meg, a lakásból nem. A közös költség is mindössze 10200 Ft. A lakás konvektoros fűtésű, vízórás és gázbojler adja a melegvizet. Jelenleg az ingatlan nem lakott, azonnal birtokba vehető, teljesen tehermentes. A lakástól két-három perc séta a Pongrácz út, ahol buszközlekedés és vasúti közlekedés is kiválóan megoldott.

Aki a főváros budai oldalán szeretnének maguknak ingatlant vásárolni, az például a Rózsadombon is tud találni még megfizethető árú lakást.

Az itt bemutatott  lakás a Rózsadomb és Szemlőhegy határán, az Apostol és Szeréna utcák találkozásánál található. Szép fényes, erkélyes, valamint saját kertkapcsolatos, ami fiatalok számára kiemelkedően kedvező lehet, hiszen lehetőség nyílik akár baráti, családi összejövetelek szervezésére. Az ingatlan jó állapotú, saját parkolóhellyel és több pincei tárolóval rendelkezik. A kertből és a tetőteraszról egyaránt lehet gyönyörködni a dunai panorámában. Ide akár nyugodtan hozható kisállat is. A helyszín ráadásul a lehető legimpozánsabb, hiszen teli van zöld területekkel, vidáman, madárcsicsergés közepette térhet haza egy nehéz munkanapot követően. A kétszobás lakást körülbelül 4 éve gépészetileg teljesen felújították: így a fűtési rendszer, az Ariston vízmelegítő, a bejárati ajtó, műanyag nyílászárók és csempeburkolatok és a konyhabútor is új. A teljeskörű védelmet garantálja a riasztórendszer, motoros redőnyök és a biztonsági bejárati ajtó is.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta a Karsai-ügy kapcsán az Igazságügyi Minisztérium.

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Kedden tárgyalták a Fidesz által múlt héten benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, és ennek kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték. 

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel személyesen is beszélt Strasbourgban

Karsai Dániel megrázó szavai az emberek szívéig hatoltak. 

© 2023 (v2.202102)