Vízparti, családbarát otthonok last minute CSOK-kal!

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, last minute szakaszába érkezett a CSOK, azaz már csak idén év végéig vehető igénybe ez a népszerű támogatás az 5000 főnél nagyobb lakosú településeken, így a vele együtt felvehető CSOK hitel is már csak eddig érhető el. Érdemes tehát gyorsan lépnie annak, aki kihasználná ezt a remek lehetőséget, és ha nehéz a választás, akkor mi most mutatunk egy közvetlen vízparti, családbarát lakóparkot.

A Metrodom River Újbudán, a Duna-partján épül gyönyörű természeti környezetben, számtalan közösségi szolgáltatással, melyek között több családbarát lehetőség is megtalálható. A lakópark várhatóan 2024. márciusára készül el, a vásárlással azonban érdemes sietni, hiszen a jelenleg épülő első két ütem 277 lakásából már csak 99 szabad, melyek közül 85 megvásárlásához vehető igénybe az 1, 2, vagy 3 gyermek után járó CSOK. A CSOK és a CSOK hitel azonban már csak 2023.12.31-ig érhető el.

 

Miért is érdemes CSOK-kal vásárolni?

CSOK-kal használt lakást vásárolni nem igazán éri meg, hiszen az igényelhető összegek rendkívül alacsonyak ahhoz, hogy a CSOK-ot tényleg kihasználhassuk, érdemes inkább új építésű lakásban gondolkozni, különösen, ha 2 vagy több gyermekünk van, vagy minimum 2 gyermeket tervezünk. Így 2 gyermekkel már 2,6 millió forint CSOK-ot és 10 millió forint kedvezményes, kamattámogatott CSOK hitelt vehetünk fel, amihez, ha a gyermekeket még csak most tervezzük, hozzájön még a Babaváró hitel 10 millió forintos összege is. 3 gyermek esetében ez már 10 millió forint CSOK-ot, 15 millió forint kedvezményes hitelt jelent, amihez hozzájön még a Babaváró 10 millió forintos összege, amit ráadásul teljes egészében elengednek, ha időben megszületik a 3. gyermek.

A konstrukciót tehát mindenképp érdemes kihasználni, különösen, hogy a kamattámogatott CSOK hitel mindössze 3 százalékos, fix kamatozású hitel, ami nagyon kedvező a jelenlegi 8-12%-os piaci lakáshitel kamatok mellett. Ezenkívül, aki CSOK-kal vásárol ingatlant, annak a vagyonszerzési illetéket is elengedik. Illetve CSOK-kal történő új építésű lakás vásárlása esetén az 5%-os ÁFÁ-t is visszatérítik. Már meglévő gyermekek esetében ráadásul a CSOK minden 25 év alatti eltartott gyermekre felvehető, azaz nemcsak a fiatalok, hanem az egyetemisták szülei is ki tudják használni ezt a lehetőséget.

 

Családbarát otthonok, családbarát környezetben

A Metrodom River lakásait tehát rendkívül kedvezményes áron tudják megvásárolni a családosok, vagy családot tervezők, amennyiben élnek a lehetőséggel és még 2023.12.31-ig kihasználják a fent vázolt családtámogatási kedvezményeket, amelyek kiegészülnek a megvásárolt lakás visszaigényelhető áfájával, illetve az elengedett illetékkel. A Duna-parti lakópark emellett számos családbarát szolgáltatással is várja az ide költözőket.

Már maga az elhelyezkedés is rendkívüli, hiszen a Lágymányosi-öböl közelében, de a Duna főága mellett épülő beruházás keleti kapuja közvetlenül a lágymányosi Duna-parton épülő sétányra nyílik, ami nagy családi séták kiváló helyszíne lehet, és a környéken parkok, játszóterek, trambulin park is fellelhető. Ezen kívül egészségügyi intézmények, két hagyományos és egy alternatív tanrenddel dolgozó általános iskola is található a közelben, egy önkormányzati fenntartású óvoda és egy magánbölcsőde pedig a lakóparkban kap helyet.

A közlekedési kapcsolatok is kiválóak, ugyanis a 130-as és 133E-s buszok, az 1-es és 41-es villamosok, valamint a 4-es metró megállója is könnyen megközelíthető a Bikás parknál. Ugyanakkor a közvetlen közelben elhelyezkedő Infoparkban vagy a környék irodaházaiban is találhatnak munkalehetőséget a szülők, a lakóparkban pedig üzlethelyiségek is bérelhetőek, ha valaki saját vállalkozást indítana. A bevásárlás is könnyen elintézhető, hiszen az Újbuda Bevásárlóközpont mindössze néhány perc sétával elérhető innen.

A Metrodom Riverben található önkormányzati óvodán és magánbölcsődén túl még két baba-játszószoba is várja a családokat. A lakópark belső kertje teljesen zárt, biztonságos, az autós forgalom pedig teljesen a mélygarázsba, a föld alá van irányítva, így a gyermekek nyugodtan szaladgálhatnak a lakópark teljes területén, ahol egy kétkorosztályos, vizes elemekkel is felszerelt játszótér várja őket.

Fenntarthatóság és alacsony rezsi

Családdal költözve természetesen az is kiemelten fontos szempont, hogy mennyit kell a lakás fenntartására költeni. A Metrodom Riverben ez sem lehet probléma, ugyanis a beruházás innovatív műszaki megoldásokkal épül, ahol a lakások alacsony rezsijét az egyedi fejlesztésű Dual Eco hűtő-fűtő rendszer garantálja, amelynek hatékonyságát a Metrodom okosotthon-rendszere fokozza.

A Metrodom River lakásai ugyanakkor nemcsak családok, hanem mindenki számára ideálisak lehetnek, hiszen gyönyörű környezetben, frekventált elhelyezkedés mellett nyújtanak kiváló minőségű, energiatakarékos otthonokat. Ráadásul, aki most vásárol, az a saját elektromos autótöltővel felszerelt gépkocsibeállót is ajándékba kapja.

A cikk megjelenését a Metrodom River fejlesztője támogatta.


Mfor.hu legfrissebb cikkei

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Ingázók kérésére változtatta meg menetrendjét a MÁV-START

Lakossági észrevételeket is figyelembe vett a MÁV-START új menetrendjének kialakításánál. 

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Az Igazságügyi Minisztérium durva üzenetet küldött Karsai Dánielnek

Magyarországon az eutanázia nem engedélyezett és nem is kívánjuk legalizálni - tudatta a Karsai-ügy kapcsán az Igazságügyi Minisztérium.

Elkaszálják a Római partot?

Elkaszálják a Római partot?

Elfogadás előtt az építészeti törvény és készülnek a területre vonatkozó rendezési szabályzatok, így megnyílhat az út az ingatlanbefektetők előtt.

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Nincs veszélyben a sajtó a szuverenitásvédelmi törvény miatt?

Kedden tárgyalták a Fidesz által múlt héten benyújtott szuverenitásvédelmi törvénycsomagot, és ennek kapcsán Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető minisztert kérdezték. 

© 2023 (v2.202102)